Рецепт як смачно посмажити свинину

Страви з м’яса поширені в будь-якій країні світу, а для чоловічої половини населення м’ясні страви є основною їжею. Тому кожна жінка прагне порадувати коханого і приготувати для нього м’ясо. Але як смачно посмажити свинину, щоб чоловік був задоволений?

Щоб правильно приготувати м’ясо, потрібно знати деякі хитрощі.

 

Як смачно посмажити свинину з скоринкою

 

Вибираємо м’ясо для смаження свинини:

  • 1. М’ясо обов’язково має бути охолодженим, а не замороженим. Якщо вибору немає, то розморожувати його потрібно поступово — спочатку в холодильнику, а потім, поки повністю не розморозиться, при кімнатній температурі.
  • 2. Для смаження на сковорідці ідеально підходить м’ясо з жировими прошарками, але не дуже жирне. Краще всього брати м’ясо з ноги, шийну частину або лопатку.
  • 3. Вибираючи свинину, необхідно звертати увагу на її колір. М’ясо повинно бути ніжно-рожевого, а жирові прошарки — білого кольору.
  • 4. Якщо натиснути на свіже м’ясо, то воно не прилипне до шкіри, а вийшло поглиблення дуже швидко пропаде.

 

Процес приготування: Смажимо свинину:

Як смачно посмажити шматочками свинину на сковороді:

• М’ясо нарізати шматками середнього розміру, трохи відбити, натерти часником, посипати перцем і залити сумішшю рослинного масла з лимонним соком. Дати трошки постояти.

• Солити потрібно в кінці приготування, практично перед самою подачею.

 

Як посмажити свинину смачною і соковитою на сковороді

 

Зверніть увагу на кращі соуси до м’яса, з якими смажена свинина стане ще смачніше!

Також до цієї страви чудово підходить соус наршараб.

 

Як посмажити стейк зі свинини

 

  • • Для смаження стейк зі свинини товщина шматка не повинна бути менше трьох сантиметрів.
  • • Перевертати стейк можна тільки один раз, коли одна сторона буде готова. Свинина повинна бути повністю прожарена.
  • • Щоб свинячий стейк вийшов соковитим і апетитним, його потрібно готувати безпосередньо перед подачею на стіл.
  • • Можна посмажити м’ясо в яйці — збити яйце, занурити в нього стейк і — на розігріту сковороду.
  • Дивіться також:  Чому люди красять яйця на великдень?

     

    Рецепт смаженої свинини

     

    Після смаження м’яса, наріжте кільцями цибулю і в тому ж маслі обсмажте до золотистої скоринки, потім подавайте на стіл разом зі свининою.

    Незалежно від обраного варіанту приготування свинини, сковорода повинна бути глибока, бажано зі спеціальним покриттям. Щоб не пересушити м’ясо, необхідно стежити за часом смаження. Так для стейка потрібно приблизно 6-7 хвилин, а для смаженої свинини шматочками — близько півгодини.

     

    Як посмажити свинину з цибулею на сковороді

    На приготування піде 30 хвилин.

    Кількість порцій – 2.

    Для приготування смаженої свинини з цибулею будуть потрібні:

    • – шийна частина свинини-500 г;
    • – гірчиця 1 або 2 чайні ложки;
    • – сіль, чорний перець.

     

    Для приготування гарніру візьміть:

    • – одну велику цибулину;
    • – 2 столових ложки оцту;
    • – 1 чайну ложку цукру;
    • – 100 мл води.

     

    Приготування свинини з цибулею на сковороді:

  • Свинину перед приготуванням вибирайте не заморожену, але злегка охолоджену. Щоб свинина вийшла соковитою і ароматною замаринуйте її в спеціях. Спочатку потрібно нарізати шматок м’яса проти волокон на скибочки товщиною 1,5 см Кожний шматок прикрийте харчовою плівкою і злегка відбийте. Тепер можна обмазати м’ясо гірчицею і залишити хвилин на 15 для просочення.
  • В якості маринаду можна застосувати соєвий соус, він також додасть м’ясу соковитість. А пікантність готової свинини можуть надати суміш майонезу з хріном. Цією сумішшю обмазують шматочки і залишають на 15 хвилин.
  • Для зажаривания візьміть сковорідку з товстими стінками. Вона повинна бути добре розігріта, щоб в результаті вийшла золотава скоринка на м’ясі. Налийте рослинного масла на сковорідку і після прогрівання викладайте м’ясні скибочки. Зробіть сильний вогонь, прожарюйте не більше 4 хвилин з однією, а потім з іншого боку. Потім зменшуйте вогонь до середнього.
  • Перевірити готовність м’яса неважко. Проткніть його ножем, при виділенні прозорого соку, значить, м’ясо вже готове. У разі появи рожевого соку, свинина ще не приготована.
  • Для гарнір до свинини приготуйте цибулю. Спершу, наріжте його кільцями близько 5 мм. В миску налийте воду, оцет, всипте цукор. Розмішайте до розчинення цукру. Тепер покладіть в маринад цибулю і залиште на 15 хвилин.
  • Маринований лук викладайте на блюдо, а зверху додайте смажену свинину. Цибулю можна попередньо добре засмажити, тоді страва буде ароматнішим.
  • Дивіться також:  Шикарний крем для бісквіта

     

    Для гарніру можете використовувати традиційне картопляне пюре, смажена черешкова селера, овочеве рагу і свіжі овочі. Можна зварити гречану кашу або зварити рис.

    Також можете звернути увагу на наш ТОП 5 салатів з овочів, які ідеально підійдуть до смаженого м’яса!

    Сподіваємося тепер ви знаєте, як правильно посмажити свинину. Дивіться інші наші рецепти, які не менш цікаві і смачні!

    Прокрутка до верху