Страви з м’яса поширені в будь-якій країні світу, а для чоловічої половини населення м’ясні страви є основною їжею. Тому кожна жінка прагне порадувати коханого і приготувати для нього м’ясо. Але як смачно посмажити свинину, щоб чоловік був задоволений?
Щоб правильно приготувати м’ясо, потрібно знати деякі хитрощі.
Як смачно посмажити свинину з скоринкою
Вибираємо м’ясо для смаження свинини:
- 1. М’ясо обов’язково має бути охолодженим, а не замороженим. Якщо вибору немає, то розморожувати його потрібно поступово — спочатку в холодильнику, а потім, поки повністю не розморозиться, при кімнатній температурі.
- 2. Для смаження на сковорідці ідеально підходить м’ясо з жировими прошарками, але не дуже жирне. Краще всього брати м’ясо з ноги, шийну частину або лопатку.
- 3. Вибираючи свинину, необхідно звертати увагу на її колір. М’ясо повинно бути ніжно-рожевого, а жирові прошарки — білого кольору.
- 4. Якщо натиснути на свіже м’ясо, то воно не прилипне до шкіри, а вийшло поглиблення дуже швидко пропаде.
Процес приготування: Смажимо свинину:
Як смачно посмажити шматочками свинину на сковороді:
• М’ясо нарізати шматками середнього розміру, трохи відбити, натерти часником, посипати перцем і залити сумішшю рослинного масла з лимонним соком. Дати трошки постояти.
• Солити потрібно в кінці приготування, практично перед самою подачею.
Як посмажити свинину смачною і соковитою на сковороді
Зверніть увагу на кращі соуси до м’яса, з якими смажена свинина стане ще смачніше!
Також до цієї страви чудово підходить соус наршараб.
Як посмажити стейк зі свинини
Рецепт смаженої свинини
Після смаження м’яса, наріжте кільцями цибулю і в тому ж маслі обсмажте до золотистої скоринки, потім подавайте на стіл разом зі свининою.
Незалежно від обраного варіанту приготування свинини, сковорода повинна бути глибока, бажано зі спеціальним покриттям. Щоб не пересушити м’ясо, необхідно стежити за часом смаження. Так для стейка потрібно приблизно 6-7 хвилин, а для смаженої свинини шматочками — близько півгодини.
Як посмажити свинину з цибулею на сковороді
На приготування піде 30 хвилин.
Кількість порцій – 2.
Для приготування смаженої свинини з цибулею будуть потрібні:
- – шийна частина свинини-500 г;
- – гірчиця 1 або 2 чайні ложки;
- – сіль, чорний перець.
Для приготування гарніру візьміть:
- – одну велику цибулину;
- – 2 столових ложки оцту;
- – 1 чайну ложку цукру;
- – 100 мл води.
Приготування свинини з цибулею на сковороді:
Для гарніру можете використовувати традиційне картопляне пюре, смажена черешкова селера, овочеве рагу і свіжі овочі. Можна зварити гречану кашу або зварити рис.
Також можете звернути увагу на наш ТОП 5 салатів з овочів, які ідеально підійдуть до смаженого м’яса!
Сподіваємося тепер ви знаєте, як правильно посмажити свинину. Дивіться інші наші рецепти, які не менш цікаві і смачні!