Інгредієнти для качка, запечена з яблуками в медовому сиропі:
- качка – 1.8 кг,
- яблука – 4 шт.,
- мед – 45 гр.,
- вода – 600 мл,
- сіль,
- перець.
Час приготування 3.5 години. Кількість порцій – 6.
Рецепт приготування качки, фаршированої з яблуками в медовому сиропі
Качку обробляємо, як описано в рецепті вище.
Готуємо яблука і нарізаємо великими шматочками.
Готуємо медовий розчин Для цього розчиняємо мед і теплій воді. Можна прокип’ятити воду з медом , а потім остудити.
Качку витираємо насухо і пензликом наносимо медовий розчин по всій поверхні тушки і черевця. Залишаємо качку до вбирання розчину, а потім знову повторюємо процедуру з наступним висиханням поверхні.
Начинити качку з яблуками і черевце зашити.
На сковороду виливаємо залишки сиропу, викладаємо на нього фаршировану тушку і ставимо в добре прогріту духовку. Запікаємо виріб, поливаючи його витопленим качиним жиром з медовыи сиропом.
М’яку качку виймаємо, укладаємо на блюдо, як в першому рецепті. Подаємо до нього яблука, запечені цілком з медом або відвареної на пару рис.В залежності від бажання і переваги гостей.
Утворився жир (вода до моменту готовності качки повністю випарувалася) зливаємо в окремий посуд. Охолоджуємо жир і використовуємо його в приготуванні тіста для прісного печива. Тонкий медовий аромат, що зберігся в жирі, сприяє створенню печива відмінного смаку. Давно помічено, що якщо в тісто замість вершкового масла класти охолоджений жир качки або курки, то випічку стає набагато смачніше. зверніть на це увагу.
Приємного апетиту!