Найчастіше в десертах багато калорій: тістечка, торти або шоколад. У літній час можна порушити стереотипи, і отримати задоволення від «легких» десертів: фруктів і морозива з них, салатиків і желе, дивовижних компотів.
Крем-вершки з малини і лимона
Витрата по часу – 30 хв.
Порції – 4.
Склад продуктів для крему-вершків з малини і лимона:
- Малина(заморожена) – 250 гр.
- Вершки 10% – 200 мл
- Вершки 33% – 200 мл
- Сік лимона – 100 мл
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 100 грам.
- Пудра цукрова – 4 ст. л.
- Ванілін – 1 упак.
- Порошковий желатин – 15 грам.
- Кип’ячена вода – 5 ст. л.
- Подрібнений темний шоколад – 2 ст. л.
- Малина – 4 ягідки.
- М’ята.
Приготування крему-вершків з малини і лимона
З розмороженої малини з допомогою блендера робимо пюре. Посипаємо її цукровою пудрою і перемішуємо. Щоб позбутися від кісточок можна пюре пропустити через ситечко.
Желатин замочується в прохолодній воді, і залишається на 20 хвилин. З яєць поділяємо білки і жовтки. Білки потрібно прибрати в холодильну камеру. Жовтки, цукор і ванілін ретельно збиваються. Заливаємо їх 10% вершками, і після цього вливаємо лимонний сік.
Желатин необхідно розпустити на мінімальному вогні. Він не повинен закипіти. Після цього його потрібно остудити. Змішуємо желатин з 3 ст. л. крему, додаємо суміш до маси з малиною. Відправляємо все в холодильник на 10 хвилин. Крем повинен стати желеподібним.
Білки добре збити за допомогою блендера. З вершками 33% проробляємо ту ж процедуру.
Спочатку до крему додаються збиті білки, а потім вершки. Крем збивається з допомогою міксера на мінімальній швидкості.
Креманки заповнюємо кремом і малиновим пюре по верствам. Прибираємо десерт на 60 хвилин у холодильник.
Десерт можна прикрасити за допомогою подрібненого шоколаду, малини і листочків м’яти.
Сирне морозиво з прошарком з апельсина
Витрата по часу – 20 хв.
Порції – 3.
Склад продуктів для сирного морозива з прошарком з апельсина:
- 500 грам сиру (9 – 18%).
- 450 грам згущеного молока.
- 2 ст. л. ваніліну.
- Апельсин — 2 шт.
- Масло вершкове — 50 гр.
- Цукор — ½ склянки.
- Вода — 1/3 чашки.
- 4 ст. л. десертного вина.
Приготування сирного морозива з прошарком з апельсина
Масло з цукром і водою змішуються і ставлять на плиту. Рідина повинна закипіти,після цього варимо на середньому вогні хвилин 5. Додаємо до неї столову ложку апельсинової цедри і свіжий апельсиновий сік. Коли рідина закипить вимикаємо її. Після того, як вона охолоне, змішуємо її з вином.
Щоб приготувати морозиво згущене молоко, ванілін і сир збиваються з допомогою міксера або блендера на максимальній швидкості.
У форму викладається сирна маса, поливається соусом (він виходить дуже рідким). Шари повторюються до завершення інгредієнтів. Форма накривається з допомогою харчової плівки, і залишається на ніч в морозильній камері.
Ніжний мус з дині
Витрата по часу – 1 година.
Порції – 4.
Склад продуктів для ніжного мусу з дині:
- 2 маленькі круглі дині.
- 20 гр желатину.
- 200 мл вершків.
- Сік з половини апельсина.
- 2 ст. л. апельсинового лікеру.
- 2 ст. л. цукру.
- 2 білка.
Приготування ніжного мусу з дині
Дині вимиваються розрізають на дві половинки. З них видаляються насіння і вибирається м’якоть. Чашечки з шкірки вам знадобляться.
Желатин замочується в кількох столових ложках води. Залишаємо його для набухання, а потім розпускаємо в мікрохвильовій печі півхвилини.
М’якоть перетворюємо на пюре за допомогою блендера. З вершків робиться міцна піна. В желатин додається сік лимона, і вводимо його через сито в пюре з дині. Пюре розбавляється вершками і лікером. Інгредієнти перемішуються і відправляються в холодильник на півгодини.
Білки збиваються до отримання стійкої піни і вводяться в суміш. Вона добре перемішується. Заповнюємо чашечки з дині отриманою сумішшю. Чашечки відправляються в холодильник, щоб суміш повністю застигла. Прикрашаємо з допомогою горіхів, цедри або вершків.