Пироги та пиріжки – традиційна російська їжа. Випікають їх ще з часів наших далеких прабабусь. Для приготування пирогів, перш за все, необхідно тісто, яке можна купити в кулінарії або навчитися ставити його самостійно. Тісто буває дріжджовим (здобним і прісним) і бездріжджовим, приготованим на сметані, кефірі або мінеральній воді. Кожен вид тесту таїть в собі багато хитрощів, особливостей замісу і має масу способів приготування. Але, коли часу мало, і досвіду, то тісто на кефірі для пирогів здорово виручає.
У цій статті докладно розглянемо рецепт тіста пирогов в духовці без дріжджів.
Рецепт приготування тесту на кефірі
Інгредієнти для тесту на кефірі для пирогів:
- кефір – 0.5 л,
- масло рослинне – 120 гр.,
- борошно – 600 – 700 гр.,
- сода – 3 гр.,
- сіль – 10 гр.,
- яйця – 1 шт.,
- цукор – 25 гр.
Спосіб хороший тим, що не вимагає багато часу.
Рецепт пиріжків з лівером з тесту на кефірі
Пиріжки духові з лівером старовинна російська випічка, яка не втратила своєї актуальності і в наші дні. У магазинах кулінарних пиріжки з лівером користуються великим попитом і розкуповують їх дуже швидко, вони, як правило, довго не залежуються. Начинка смачна, але не кожна господиня вирішиться спекти пиріжки з лівером. Печінка, зазвичай сухий субпродукт, для додання їй соковитості необхідно додати розпушувач. Таким продуктом служити легке, який додають в печінку в однакових кількостях.
Інгредієнти для пиріжків з лівером, тесту на кефірі в духовці:
- тісто кефірний – 1 кг,
- печінка яловича – 250 гр.,
- легке яловиче – 250 гр.,
- цибуля – 1 велика голівка,
- масло вершкове – 80 гр.,
- спеції.
Приготування пиріжків з лівером з тесту на кефірі в духовці.
Горіховий пиріг з рідкого тесту на кефірі
Рідке тісто на кефірі готується з тих же інгредієнтів, але з меншою кількістю борошна.
Інгредієнти для приготування горіхового пирога з рідкого кефіру тіста:
- тісто – 400 гр.,
- горіхи волоські очищені – 120 гр.,
Приготування горіхового пирога з рідкого кефіру тесту.