Рибний пиріг з рисом легко і швидко готується, список потрібних інгредієнтів не обійдеться у велику суму, а в результаті виходить дуже смачне і ситне блюдо! Звичайно, зі свіжою вийде зовсім інший смак, але якщо немає можливості її придбати, можна використовувати і консерви.
Пиріг з рибою і рисом
Дріжджове тісто для пирога з рибою і рисом
Для приготування дріжджового необхідно:
- 1 пакетик швидких дріжджів
- 500 мл молока
- 1 чайна ложка дрібної солі
- 2 столових ложок цукру
- 3 столових ложок соняшникової олії
- 2 гранованих склянки борошна
Як приготувати пиріг з рисом і рибою:
1 яйце (витягнути з холодильника і залишити на столі на 1 годину, щоб набуло кімнатну температуру)
Всі, крім борошна і яйця, замішати в ємності до однорідності. Далі додати борошно і замісити. Тісто по консистенції має бути трохи густіше, ніж на оладки. Накрити ємність рушником, щоб тісто могло дихати, і поставити в тепло на 1 годину, щоб підійшло.
Рада. Щоб тісто вийшло повітряним, борошно необхідно просіяти перед використанням. Тоді в ситі залишаться злиплі грудочки і можливий сміття, а борошно після просіювання стане повітряної.
Через годину тісто, що піднялося, вбити яйце і ще трохи борошна. Перемішати. Тісто має добре відставати від рук, але не бути занадто густим. Після цього накрити рушником і залишити ще на півгодини.
Дріжджовий пиріг з рибою і рисом
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Інгредієнти для начинки:
- 1 кг свіжої риби (кому яка більше подобається)
- 1 стакан білого рису
- рослинна олія для смаження
- невелика цибулина
Приготування:
Поки підходить дріжджове тісто можна зайнятися начинкою. Для початку промиваємо склянку рису і відварюємо його до майже готового стану в підсоленій воді. Тим часом ріжемо середніми кубиками цибулю і обсмажуємо до золотавої скоринки. Відварений рис промиваємо і змішуємо з цибулею.
Тушки риби очищаємо, витягуємо кістки, ріжемо кубиками.
Беремо тісто і ділимо на 2 частини. Розкачуємо на пласти. Один кладемо у форму, змащену маслом. Далі викладаємо шар рису і цибулі, потім рибу і ще один тоненький шар рису.
Рада. Начинка перед публікацією повинна охолонути. Тоді всередині пирога не буде випаровування вологи, і в духовці він добре підійде.
Закриваємо пиріг другою половиною тіста і закриваємо краю. По поверхні можна зробити 2-3 проколу, щоб зайвий пар виходив. Для золотистого кольору і апетитного блиску змащуємо зверху збитим жовтком. Залишити пиріг постояти хвилин 15. Тим часом розігріти духовку до 200 градусів. Ставимо пиріг на 20 хвилин, потім зменшуємо вогонь до 150 градусів і залишаємо ще на 20 хвилин.
Пиріг з рисом і рибою. Рецепти.
Рецепт №1. Пісочний пиріг з рибою і рисом.
Час приготування: 1 годину
Кількість порцій: 8
Інгредієнти:
- 1 упаковка готового тіста
- третину склянки рису
- 3 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 1 середня цибулина
- 350 гр риби
- майонез за смаком
Як приготувати:
Готове тісто розморозити, а тим часом приготувати начинку.
Відварити до готовності рис і яйця. Крупу промити проточною водою. Обсмажити нарізану цибулю, додати очищену і нарізану невеликими шматочками рибу. Смажити близько 10 хвилин. Яйця очистити і нарізати кубиками. Рибу розім’яти виделкою і змішати з яйцями і рисом. Заправити майонезом.
Тісто розділити на дві трохи не рівні частини і розкачати. Велику викласти в змащений маслом деко, викласти начинку, розрівняти і закрити другою частиною, защипнувши краю. Духовку розігріти до 200 градусів, пекти пиріг 35 хвилин.
Рецепт № 2. Пиріг “Приголомшливий”
Приготувати дріжджове тісто.
Час приготування: 1 годину
Кількість порцій: 6
Інгредієнти для начинки:
- 1 середня цибулина
- 2 банки консервованого тунця (або будь-якої іншої риби, кому яка подобається)
- майонез за смаком
- зелень дрібно січену
- 100 гр твердого сиру
- за бажанням додати 2 варених яйця
Як приготувати:
Мелкорубленный цибулю обсмажити. Із консерви злити олію, а рибу розім’яти виделкою і змішати з цибулею. Натерти сир, додати до риби, потім зелень, якщо взяли яйця натерти на тертці і додати. Заправити майонезом і перемішати.
У змащену маслом форму викласти розкатане тісто. Викласти начинку, зверху закрити другим шаром тесту. Відправити в розігріту духовку до 200 градусів на півгодини.