Зима. За вікном тріскучий мороз і ми вважаємо деньки, думаючи коли настане літо. А, адже частинки літнього тепла у нас зберігаються в коморі. Як гарні консервовані помідори в томатному соусі до обіду, до основної страви. От той час, коли копітка праця господинь і дачниць, що виростили багатий урожай, оцінюється по достоїнству. Процес приготування помідорів в томатному соусі неймовірно трудомісткий і тривалий за часом. Коли мова заходить про консервацію, а тим більше її здійснення, то доводиться враховувати все, тут дрібниць не буває.
Велика увага приділяється підготовці тари, її промивання і стерилізації. Овочі, що входять до складу консервів, теж повинні бути ретельно відібрані, і , відповідно, підготовлені.
Томати в томатному соусі рецепт
Для консервування придатні маленькі помідорчики подовженої форми діаметром до 4 сантиметрів, а також дрібні круглі томати.
Помідори в соусі із зелених помідорів
Осінь. На полях збирають останні помідори, Які йдуть на солку. Але, при бажанні з них теж можна зробити досить смачний соус.
Інгредієнти для соусу із зелених помідорів:
- томати – 4 кг,
- кріп -1 пучок,
- масло рослинне – 125 гр.,
- сіль – 60 гр.,
- цукор – 40 гр.,
- оцет 10 мл,
- часник – 300 гр.,
- пекучий перець – 2
Приготування соусу із зелених помідорів
Помідори в соус томатний «Домашній»
Соус хороший для консервування в ньому дрібних томатів або можна приготувати його окремо, для подальшого використання у складі складних соусів.
Інгредієнти для домашнього томатного соусу:
- помідори – 3 кг,
- часник – 4 зубчики,
- перець чорний мелений – 5 гр.,
перець духмяний горошком – 10 шт., - гвоздика – 8 шт.,
- кардамон порошок на кінчику ножа.
Приготування соусу по – домашньому.
Аджика з зелених помідорів
Може бути, рецепт не зовсім по темі, але молоді господині із задоволенням візьмуть його на озброєння і будуть готувати до смаженій картоплі.
Інгредієнти для зеленої аджики:
- зелені помідори – 3 кг,
- часник – 2 голівки,
- перець пекучий – 3 стручки, сіль – за смаком.
Приготування зеленої аджики
Всі овочі промити, порізати невеликими шматочками і пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Перекласти аджику в будь-яку тару, перемішати, закрити кришкою, поставити в холодильник на тиждень. Після цього її можна їсти.