Рецепти салатів зі смаженою картоплею

У звичних рецепти салатів смажені інгредієнти фігурують не так часто – хіба що іноді пасерувати цибулю і гриби. В основному використовують варені овочі або овочі без обробки. Тому такий незвичайний інгредієнт, як смажена картопля, відразу викликає інтерес. Салат зі смаженою картоплею не тільки смачне і ситне блюдо, це ще й оригінальне частування.

 

Рецепти салатів зі смаженою картоплею з фото

 

Насправді рецептів салатів з смаженою картоплею дуже багато, але сьогодні ми пропонуємо подивитися на п’ять найпопулярніших варіанти цієї страви.

Салат зі смаженою картоплею соломкою «Гніздо глухаря»

Кулінари знають кілька різновидів цього салату, різняться не тільки інгредієнтами, але навіть технологією готування. У базовому варіанті присутні:

  • 1. Кілька картоплин
  • 2. Куряче м’ясо (варене)
  • 3. П’ять яєць
  • 4. Ріпчаста цибуля-одна штука (краще салатного сорту)
  • 5. Близько 150гр сиру
  • 6. Майонез

 

Приготування салату з смаженою картоплею – “Гніздо Глухаря”

  • Куряче м’ясо нарізають смужками і злегка обсмажують. Це салат з картоплею, смаженою соломкою, тому картоплини шаткують тільки так і обсмажують на соняшниковій олії (іноді з додаванням часнику). Для сиру потрібна велика терка, салатний цибулю ріжуть півкільцями.
  • Варять яйця, поділяють на жовток і білок. На тертку відправляють тільки білок, жовток намагаються залишити цілком – для прикраси салату (якщо жовток кришиться, додайте в нього трохи майонезу і тертого сиру, зліпити кульки вручну). З’єднують всі разом, можна трохи посолити. Перемішують, заливаючи майонезом.
  • Викладають у салатник, по центру створивши поглиблення, куди і поміщають кульки жовтка (це і буде «гніздо», (як на фото, прим.)). Годяться і перепелині яйця.
  • Узбецький салат зі смаженою картоплею

    Час приготування – півгодини.
    Кількість порцій – 5.

    Дивіться також:  Рецепт рулету з листкового тіста з картоплею

    Склад продуктів для узбецького салату з смаженою картоплею:

    • 1. 5 яєць.
    • 2. 150 г твердого сиру.
    • 3. 300 г картоплі.
    • 4. 400 г огірків.
    • 5. 15 г зелені петрушки.
    • 6. 100 р майонезу.
    • 7. Сіль.
    • 8. 50 мл олії соняшника.

     
    Приготування узбецького салату зі смаженою картоплею

  • Яйця відварюють і остуджувати. Картопля очищається і нарізають тоненькими брусочками. Картопляна соломка обсмажується на сковорідці з олією до золотистого кольору. Найкраще смажити картоплю невеликими частинами, щоб він був приблизно однаковим.
  • Під час обсмажування коренеплід солиться. Смажена соломка дістається зі сковорідки і викласти на серветку для видалення зайвого жиру.
  • Сир нарізати у вигляді соломки або невеликих пластинок. Огірок аналогічно нарізається у вигляді соломки. Яйця очищаються і нарізаються.
  • Підготовлені компоненти салату, не рахуючи картоплі, викладаються в зручній ємності, посипаються дрібно нарубаної петрушкою. Салат заправляється майонезом, солиться і перемішується.
  • Блюдо викласти в салатницю і посипається хрусткою картопляної соломкою.

     

     

    Салат з обсмаженою картоплею і курячою грудкою

    Мабуть, це самий легкий і дуже швидко готується салат. Для нього знадобиться:

    • 1. Дві картоплини
    • 2. Одна куряча грудка
    • 3. Сто грам капусти (не важливо – білоголової або червоноголової)
    • 4. Один невеликий огірок
    • 5. Майонез

     

    Курячу грудку відварюємо і залишаємо остигати, не виймаючи з бульйону. Це необхідно, щоб вона не стала надто сухою, і зробити це краще заздалегідь. Картоплини миємо, чистимо, шаткуємо соломкою, смажимо в розпеченому рослинному маслі. Для надання особливого аромату і апетитною гостроти в масло при обжарке варто додати часник (розчавивши три-чотири зубчики). Капуста стружеться дуже дрібно, на крупній тертці трьом огірок. Коли грудка охолоне, її ріжуть на довгі тонкі брусочки (скибочки картоплі і курки повинні бути приблизно однаковими). Куряче м’ясо можна злегка обсмажити. Додають остиглий картоплю, капусту, огірок і заправляють майонезом. За бажанням і смаком додають зелень, сіль і спеції.

    Дивіться також:  Пісне меню – смачні рецепти під час посту!

     

     

     

    Салат «Красный жемчуг»

    Дуже незвичайний салат, куди крім смаженої картоплі, входять зерна граната (вибирайте сорт без кісточок). Але тут смажена картопля лише одна з багатьох складових. Крім нього в салаті повинні бути пісна свинина, маргеланская редька, морква, трохи буряків, цибулю і майонез. Всі овочі та свинина шинкують соломкою. Цибуля рубають на дрібні кубики. Все роздільно смажать на олії. З’єднують компоненти, додають зерна граната, перемішують і заправляють майонезом. Кілька зерен залишають для прикраси.

    Прокрутка до верху