У звичних рецепти салатів смажені інгредієнти фігурують не так часто – хіба що іноді пасерувати цибулю і гриби. В основному використовують варені овочі або овочі без обробки. Тому такий незвичайний інгредієнт, як смажена картопля, відразу викликає інтерес. Салат зі смаженою картоплею не тільки смачне і ситне блюдо, це ще й оригінальне частування.
Рецепти салатів зі смаженою картоплею з фото
Насправді рецептів салатів з смаженою картоплею дуже багато, але сьогодні ми пропонуємо подивитися на п’ять найпопулярніших варіанти цієї страви.
Салат зі смаженою картоплею соломкою «Гніздо глухаря»
Кулінари знають кілька різновидів цього салату, різняться не тільки інгредієнтами, але навіть технологією готування. У базовому варіанті присутні:
- 1. Кілька картоплин
- 2. Куряче м’ясо (варене)
- 3. П’ять яєць
- 4. Ріпчаста цибуля-одна штука (краще салатного сорту)
- 5. Близько 150гр сиру
- 6. Майонез
Приготування салату з смаженою картоплею – “Гніздо Глухаря”
Узбецький салат зі смаженою картоплею
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 5.
Склад продуктів для узбецького салату з смаженою картоплею:
- 1. 5 яєць.
- 2. 150 г твердого сиру.
- 3. 300 г картоплі.
- 4. 400 г огірків.
- 5. 15 г зелені петрушки.
- 6. 100 р майонезу.
- 7. Сіль.
- 8. 50 мл олії соняшника.
Приготування узбецького салату зі смаженою картоплею
Блюдо викласти в салатницю і посипається хрусткою картопляної соломкою.
Салат з обсмаженою картоплею і курячою грудкою
Мабуть, це самий легкий і дуже швидко готується салат. Для нього знадобиться:
- 1. Дві картоплини
- 2. Одна куряча грудка
- 3. Сто грам капусти (не важливо – білоголової або червоноголової)
- 4. Один невеликий огірок
- 5. Майонез
Курячу грудку відварюємо і залишаємо остигати, не виймаючи з бульйону. Це необхідно, щоб вона не стала надто сухою, і зробити це краще заздалегідь. Картоплини миємо, чистимо, шаткуємо соломкою, смажимо в розпеченому рослинному маслі. Для надання особливого аромату і апетитною гостроти в масло при обжарке варто додати часник (розчавивши три-чотири зубчики). Капуста стружеться дуже дрібно, на крупній тертці трьом огірок. Коли грудка охолоне, її ріжуть на довгі тонкі брусочки (скибочки картоплі і курки повинні бути приблизно однаковими). Куряче м’ясо можна злегка обсмажити. Додають остиглий картоплю, капусту, огірок і заправляють майонезом. За бажанням і смаком додають зелень, сіль і спеції.
Салат «Красный жемчуг»
Дуже незвичайний салат, куди крім смаженої картоплі, входять зерна граната (вибирайте сорт без кісточок). Але тут смажена картопля лише одна з багатьох складових. Крім нього в салаті повинні бути пісна свинина, маргеланская редька, морква, трохи буряків, цибулю і майонез. Всі овочі та свинина шинкують соломкою. Цибуля рубають на дрібні кубики. Все роздільно смажать на олії. З’єднують компоненти, додають зерна граната, перемішують і заправляють майонезом. Кілька зерен залишають для прикраси.