Для краси і здоров’я потрібно вживати овочі постійно. Вони наповнені клітковиною, мінералами і вітамінами, які є основою здорового харчування. Овочеві страви є в багатьох національних кухнях. Вони несуть велику користь здоров’ю людини, легко засвоюються, тому підходять кожному, особливо людям, що сидять на дієті. Їх можна вживати навіть у піст. Овочеве блюдо в приготуванні легше м’ясного.
Покрокові рецепти літніх овочевих страв
Салат «Сільський»
Витрата по часу – 40 хв.
Кількість порцій – 5.
Склад продуктів для салату «Сільського»:
- 1. Картопля – 4 шт.
- 2. 4 помідора.
- 3. 0,5 качана капусти пекінської (заміна – білокачанна).
- 4. 250 грам твердого сиру.
- 5. Пучок зеленого цибулі.
- 6. Сметана або майонез.
- 7. Сіль.
- 8. Часник сушений.
- 9. Перець.
Приготування салату «Сільського»
Картоплю необхідно помити і почистити. Ріжемо на кілька частин і варимо до готовності. Під час варіння картоплі, нарізаємо інші інгредієнти для салату. Помідори ріжемо на великі кубики. Відправляємо їх у чашу для салату.
Для «сільського» салату рекомендується брати пекінську капусту, але якщо її немає, тоді можна взяти звичайну білокачанну. Капусту потрібно тонко нашаткувати. Ретельно віджати і відправити до нарізаних помідорів. Сир нарізати на великі кубики. Додаємо його в чашу до інших інгредієнтів. Варену картоплю повинен охолонути. Нарізаємо його на великі кубики.
Всі компоненти салату перемішуються, посипаються чорним перцем, порубаним часником. За бажанням можна посолити салат. Салат розкладається порційно і заправляється майонезом або сметаною. Перед подачею прикрашаємо його з допомогою зеленого лука.
Закуска з баклажанів
Час приготування – 60 хв.
Кількість порцій – 5.
Склад продуктів для закуски з баклажанів:
- 1. Баклажани – 4 кг.
- 2. Цибуля – 3 шт.
- 3. Морква – 3 шт.
- 4. Перець болгарський – 3 шт.
- 5. Кип’ячена вода – половина склянки.
- 6. Цукор – півсклянки.
- 7. Оцет – півсклянки.
- 8. Часник – 1 шт.
- 9. Олія соняшникова.
- 10. Сіль.
Приготування закуски з баклажанів
Баклажани миють, нарізати на товсті кільця, солятся і залишають настоюватися на 60 хвилин. Після цього кожне колечко обсмажується з обох сторін.
Цибулю і перчик нарізаються у вигляді соломки, морквина крупно натирається. Овочі необхідно трохи обсмажити. Посипаємо обсмажені овочі часником, попередньо подрібнивши його.
Цукор, воду і оцет використовуємо для приготування маринаду. Викладаємо в каструлю шар баклажанів, овочевий заправки, знову баклажанів і т. д. Інгредієнти заливаються маринадом і відправляється на деякий час в холодне місце.