Відмінність пікніка від барбекю в тому, що барбекю проходить з громіздким грилем, мішком з вугіллям і сирими продуктами. А на пікнік можна взяти вже готові страви витонченої кошику або також приготувати на природі. Але головне, що вони приносять величезне задоволення, і проходять на свіжому повітрі.
Сосиски в беконі з соусом з гірчиці
Витрата по часу – 15 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для сосисок в беконі з соусом з гірчиці:
Приготування сосисок в беконі з соусом з гірчиці
Для соусу натуральний йогурт змішується з гірчицею, дитячим яблучним пюре, сіллю і перцем до однорідної маси.
Кожна сосиска обсушивается паперовими рушниками і обмотується скибочкою бекону.
Сосиски викладаються на решітку, яка попередньо змащується маслом, і смажаться на вугіллі до золотистої скоринки на беконі, близько 7 хвилин. Сосиски подаються з соусом з гірчиці.
Рулетики з телятиною і грибочками
Час готування – 1 годину.
Порції – 8.
Склад продуктів для рулетиків з телятиною і грибочками:
Приготування рулетиків з телятиною і грибочками
Всі овочі добре вимивається. Перці розрізають на дві половинки, видаляється серцевина. М’якоть нарізати на тонкі поздовжні смужки. Цукіні і баклажани очищати не потрібно, вони нарізати на тонкі поздовжні пластини. Баклажани викладаються на дощечку і посипаються сіллю. Їх треба залишити на півгодини. Після цього вони промиваються теплою водичкою і обсушиваются.
Приготування начинки. М’ясо вимивається, обсушивается і нарізати на маленькі шматочки. Гриби вимиваються і нарізати на тонкі пластини.
Сковорідка змащується 2 ст. л. олії, і розігрівається. М’ясо обсмажуємо 5 хвилин, додаються гриби, і суміш готується ще 8 хвилин.
У ємність блендера відправляється м’ясо з грибами і горішки. Інгредієнти розмелюють до однорідності, солятся і перчатся, перемішуються.
Часник очищається і нарізати дрібно. Зелень потрібно вимити, обсушити й подрібнити. Часник із зеленню додаються в фарш, перемішуються.
Баклажан і цукіні викладаються, щоб пластини трохи заходили один на одного. На одну сторону викладається 4 смужки перцю і трохи фаршу. Овочі згортаються рулетиком і закріплюються за допомогою зубочисток. Рулети сбрызгиваются маслом і запікаються на грилі з двох сторін по 4 хвилини.
Овочі з двома соусами
Витрата по часу – 15 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад продуктів для овочів із двома соусами:
Горіховий соус:
Соус сирний:
Приготування овочів з двома соусами
Приготування горіхового соусу. Горішки обсмажуються 5 хвилин на сухій гарячій сковорідці. Їх необхідно постійно помішувати. Часник очищається і подрібнюється. Горіхи заливаються соєвим соусом, вершками, додаються мед і часник. Інгредієнти готуються 4 хвилини.
Отримана маса переливається в ємність блендера і збивається до однорідності. Соус повинен охолонути. Виливаємо його в банку, яка щільно закривається, і відправляємо в холодне місце.
Приготування сирного соусу. Часник очищається і подрібнюється. Сковорідка змащується маслом і розігрівається. Обсмажуємо часник 1 хвилину. Заливаємо його коньяком, і готуємо до повного випаровування рідини.
Сир розминається за допомогою виделки. Відправляємо його і вершки на сковорідку, перемішуємо і знімаємо з плити. Соус перелити в ємність блендера і збивається до однорідності. Солимо його і перчимо. Після охолодження соусу, переливаємо його в закриту банку і залишаємо в холодному місці.
Овочі вимиваються і обсушиваются. Цвітна капуста розбирається невеликими соцветьями. Морква і огірки нарізати на смужки. Також нарізати селеру. Велика редиска розрізається на дві половинки, а невелика залишається цілою.