Без пасхальної випічки не може обійтися жоден справжній святковий стіл на Великдень. Печиво готується в духовці, але також його можна робити не випікаючи. Продукти для печива можна підбирати за смаком. Ви можете самостійно зайнятися приготуванням солодких подарунків на Великдень для рідних і друзів. Діти, особливо зрадіють таким оригінальним солодким презентів.
Рецепти смачного печива до великодня
Печиво до великодня «Кошики»
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для печива до великодня «Кошики»:
1. 400 г пісочного тіста.
2. 4 паличок з лакриці червоного кольору.
3. 100 р «ведмедиків» з мармеладу.
4. 100 р «ягідок» з желатину.
5. 50 г пластичної глазурі зеленого кольору.
6. 2 ст. л. коричневого цукрового піску.
7. 100 г згущеного молока (вареного).
Приготування печива до великодня «Кошики»
Тісто розморожується або готується самостійно. Тісто розкочується в пласт, з якого вирізаються гуртки однакового розміру. З гуртків вирізають кружечки меншого розміру. Маленькі гуртки присипаються сахарком і випікається в духовці 15 хвилин.
Кошик складається з 2 широких бубликів і 1 гуртка в середині. Детальки склеюються за допомогою вареного згущеного молока. Палички з лакриці розрізають на шматки. Кількість їх повинна дорівнювати кількості кошичків. З цих шматочків робляться ручки. Зелена глазур використовується для вирізування «листочків». Вони викладаються на дно. Цукерки з желатину і мармеладу заповнюють вільне місце в кошичку.
Рецепт печива до великодня «Шоколадні гнізда»
Витрата часу – 1 ч. 30 хв.
Порції – 8.
Склад продуктів для печива «Шоколадні гнізда»:
1. Ѕ склянки несолоного коров’ячого масла.
2. 2/4 гуртки цукру.
3. Ѕ кухлі молока.
4. ј гуртки какао.
5. Ѕ гуртки олії арахісу.
6. 1 ч. л. ванілі.
7. 3 склянки вівсяних пластівців швидкого приготування.
8. Арахіс в шоколаді (можна замінити цукерками M&M»).
Приготування печива «Шоколадні гнізда»
Вершкове масло розтоплюється в каструлі на невеликому вогні і змішується з цукром, какао, молоком до однорідного стану. Суміш доводиться до кипіння і вариться кілька хвилин. Каструля знімається з плити. У суміш додається арахісове масло і ваніль. Після повного розчинення масла, додаються вівсяні пластівці. Маса перемішується. Тісто викласти на пергамент і залишають на 5 хвилин.
З тіста формуються гнізда з невеликим поглибленням посередині. Печиво залишається на 60 хвилин, щоб воно охолонуло. У центр кожного гніздечка викладаються цукерки у формі яєчка.
Печиво твердіє 60 хвилин і подається на стіл.
Медове печиво на великдень
Витрата часу – 1 ч. 30 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад продуктів для медового печива на великдень:
1. 5 ст. л. меду.
2. 4 яйця.
3. 1 склянка цукрового піску.
4. 3 ст. л. масла коров’ячого або маргарину.
5. 3 склянки борошна.
6. 2 ч. л. соди.
7. 200 г пудри з цукру.
8. 0,5 ч. л. соку лимона (необов’язково).
Приготування медового печива на великдень
Мед з цукром і маслом розтоплюється на водяній бані. До них додається сода і розмішується 2 хвилини. Інгредієнти перемішуються з яєчками і борошном. Замішують м’яке тісто. При бажанні з борошном додається кориця, імбир або лимонна цедра.
Суха поверхня посипається борошном. Тісто розкочується в рівний пласт, з якого вирізаються різні фігури. Можна приготувати печиво у вигляді яєць, зайчиків або метеликів. Печиво викласти на деко і випікають в духовці до золотистого відтінку.
Для приготування глазурі білок розбовтується в глибокій посудині і змішується з соком лимона і цукровою пудрою. Суміш повинна нагадувати сметану. Глазур ділиться на 4 частини для фарбування. Для цього можна скористатися соком буряка, моркви і т. д.
Печива покриваються білою глазур’ю, а з кольорової робляться візерунки. Все залежить від вашої фантазії.