Рецепти випічки з листкового дріжджового тіста


Для випічки в домашніх умовах використовують листкове дріжджове тісто. Воно може бути вже готове, куплене в магазині чи можна зробити самостійно. Випічка, приготовлена вдома, відрізняється чудовим смаком, тане в роті, тим самим підтверджує кулінарне мистецтво господині. Смачних рецептів випічки з листкового дріжджового тіста існує безліч, і можна вибрати той, який найбільш доведеться Вам за смаком і буде краще виходити.

 

Будинки випікають всілякі вироби: пиріжки, слойки, язички, пироги. Для них підходять солодкі і несолодкі начинки: фруктові та ягідні, сирні, м’ясні, рибні, грибні, овочеві, яєчні, сирні і т. д.
Листкове дріжджове тісто для випічки можна нарізати у формі пласту, прямокутників, квадратів, ромбів або робити фігурним, а потім відправляти в духовку. З такого тіста можна готувати випічку попередньо надаючи певну форму. Таким чином тісто випікають у вигляді бантиків, рогаликів, конвертиків та інших смаколиків. Готове листкове дріжджове тісто дуже виручає, коли приходять раптові гості. У таких випадках, для чаювання можна приготувати солодку випічку з листкового дріжджового тіста.

Рецепт слойок зі згущеним молоком

 

Нам для цього рецепту нам знадобляться такі продукти:

  • – 400 г листкового дріжджового тіста;
  • – банка згущеного молока;
  • – 50 г цукрової пудри;
  • – 1 яйце.

 

Готувати слойки зі згущеним молоком будемо так:
На приготування піде 30 хвилин, розраховане на 3-4 людини.
Для початку згущене молоко проварюємо до консистенції рідкої сметани. Листкове тісто розгортаємо в тонкі пласти і нарізаємо трикутниками. Одну з сторін трикутника намажемо згущеним молоком і звернемо рулетиком.
Отримані рулетики викладемо на деко, устеленный папером для випічки, змастимо збитим яйцем і будемо запікати при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Трохи охолоджені рулети посиплемо цукровою пудрою. Якщо посипати гарячі слойки, то цукор може розтанути.

Дивіться також:  Простий фруктовий салат – рецепт з фото

 

Рецепт язичків з плавленим сиром

Продукти, необхідні для приготування язичків з плавленим сиром:

  • – 300 р замороженого дріжджового листкового тіста;
  • – 150 г плавленого сирка;
  • – 150 г цукру.
  • – по 3 столові ложки вершкового масла і муки.

 

Розрахований на 4 людини, будемо готувати 15 хвилин.
Духовку визначаємо на 180 градусів. Деко обмазуємо вершковим маслом або використовуємо пергаментний папір від пригорання. Дріжджове листкове тісто має бути кімнатної температури.
Робочу поверхню столу присипаємо трішки борошном, викладаємо тісто розкачуємо до 5 мм і розрізаємо на квадратні частини. Виделкою протикаємо в декількох місцях і викладаємо на деко. Випікати будемо спочатку 7 хвилин з одного боку, потім потрібно дістати перевернути на іншу сторону і випікати ще хвилин 7. Потім дістаємо з духовки і на кожен квадратик викладаємо плавлений сирок, зверху присипаємо цукром. Тепер можна подавати на стіл.

Випічка з листкового дріжджового тіста в мультиварці

Рогалики з листкового тіста в мультиварці

Витрата по часу – 3 ч.

Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для рогаликів з листкового тіста в мультиварці:

  • 1. 2 скл. борошна.
  • 2. 4 ч. л. цукру.
  • 3. 2 курячих яйця.
  • 4. 10 г дріжджів.
  • 5. 1 пачка ваніліну.
  • 6. Сіль.
  • 7. Половина скл. молока.
  • 8. 120 г масла.
  • 9. Половина скл. повидла.

 
Приготування рогаликів з листкового тіста в мультиварці

  • Тепле молоко (можна замінити водою) наливається у високу посудину. У молоці розчиняються дріжджі. До нього додаються яйця з сіллю і цукром. Потім інгредієнти посипаються невеликою кількістю борошна. Тісто замішується близько 7 хвилин. Воно повинно бути однорідного стану, без грудочок.
  • На завершення до тесту додається розтоплене масло. Тісто перемішується, посудина накривається кришкою і відправляється в тепле приміщення на 2 години, щоб тісто піднялося. Після цього обминаємо тісто і знову відправляємо його для підняття на півгодини.
  • Тісто розкочується в прямокутний пласт. Товщина шару повинна бути близько 8 мм. Прямокутник умовно поділяється на три частини. На частину, яка знаходиться посередині, наноситься шар масла, заздалегідь розтопленого.
  • Частиною тесту, яка знаходиться зліва, накривається середня частина. Зверху тісто також намазується маслом і знову розкочується.
  • Для приготування начинки візьмемо повидло і наріжемо його на шматочки. Тісто нарізати на коржі. Зверху кожної коржі викласти трохи начинки.
  • Кожна коржик загортається у вигляді рулетика і відправляється в чашу мультиварки. Виставляється програма «Випічка». Рулетики змазують яйцем і випікаються приблизно 20 хвилин. Після цього їх потрібно перевернути і випікати близько 10 хвилин.
  • Дивіться також:  Салати з пекінської капусти – Рецепти з фото

     

    Зверніть увагу на інші рецепти:

    Кращі крему для тортів

    Бісквіт в мультиварці

    Проста випічка в мультиварці

    Жувальний зефір маршмеллоу

     

    Спасибі за вашу увагу і Приємного апетиту! 🙂

    Прокрутка до верху