Риба Чир: що за риба, як приготувати? 5 смачних рецептів

Як смачно посмажити на сковороді

Найпростіший спосіб приготування чіра – це смаження на сковороді. Так як це досить велика риба, її краще порізати порційно.

Щоб повною мірою насолодитися смаком рибного блюда, рекомендуємо приготувати до нього білий соус, а на гарнір подати запечені овочі.

Інгредієнти:

  • чир;
  • сіль, перець;
  • сік лимона;
  • будь-які овочі;
  • масло вершкове і рафінована.

Спосіб приготування:

  • Тушку риби очищаємо від луски і кісток, нам потрібна тільки її філейна частина. Філе присаливаем, перчимо, збризкуємо соком цитруса. У сковороду викладаємо шматочки вершкового масла, зверху кладемо рибні філе і відставляємо поки в сторону.
  • Кістки, голову і все, що залишилося при обробленні чіра, кладемо в сотейник, заливаємо водою, додаємо спеції і варимо півгодини.
  • Потім бульйон проціджуємо, повертаємо на вогонь, кладемо в нього дві ложки м’якого вершкового масла і віночком вимішуємо до загустіння. Готовий соус залишаємо на водяній бані.
  • На гарнір можна взяти будь-які овочі, наприклад, баклажан, кабачок, солодкий перець, помідори і цибулю. Овочі ріжемо кільцями, розкладаємо на деко, скроплюємо маслом, солимо, перчимо і запікаємо в духовці 40 хвилин.
  • Тепер ставимо на вогонь сковороду з рибою і філе обсмажуємо до золотавої скоринки.
  • Викладаємо його на блюдо, поруч розподіляємо запечені овочі та поливаємо все білим соусом.
Дивіться також:  Вівсяна каша на воді – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху