Риба Чир: що за риба, як приготувати? 5 смачних рецептів

Рецепт запікання в духовці

Чир вважається цінною промисловою рибою, тому її варто обов’язково спробувати. І зараз пропонуємо рецепт її приготування в духовці від відомого кулінара Джеймі Олівера. Після першого досвіду запікання таким способом у вас більше не виникне питань про те, як приготувати рибу чир в духовці.

Інгредієнти:

  • цілий чир;
  • харчова сіль і мікс перців;
  • три великі цибулини;
  • пара лимонів;
  • пучок зелені кропу.

Спосіб приготування:

  • Тушку чіра обробляємо сумішшю перців з сіллю і добре обтираем маслом оливок.
  • Кріп шмагаємо подрібніше, одну головку цибулі тонко шаткуємо, вичавлюємо сік з одного цитруса. Змішуємо інгредієнти з цього кроку, додаємо масло, солимо.
  • Промасливаем деко, кладемо в нього залишилася цибульну соломку і лимонні слайсы. Поверх них розподіляємо рибу.
  • Фаршируємо начинкою тушку і трохи викладаємо її зверху. Запікаємо рибне блюдо 45 хвилин, температура – 220°С
Дивіться також:  Печінкові оладки з яловичої печінки – 7 рецептів
Прокрутка до верху