Рецепт запікання в духовці
Чир вважається цінною промисловою рибою, тому її варто обов’язково спробувати. І зараз пропонуємо рецепт її приготування в духовці від відомого кулінара Джеймі Олівера. Після першого досвіду запікання таким способом у вас більше не виникне питань про те, як приготувати рибу чир в духовці.
Інгредієнти:
- цілий чир;
- харчова сіль і мікс перців;
- три великі цибулини;
- пара лимонів;
- пучок зелені кропу.
Спосіб приготування:
- Тушку чіра обробляємо сумішшю перців з сіллю і добре обтираем маслом оливок.
- Кріп шмагаємо подрібніше, одну головку цибулі тонко шаткуємо, вичавлюємо сік з одного цитруса. Змішуємо інгредієнти з цього кроку, додаємо масло, солимо.
- Промасливаем деко, кладемо в нього залишилася цибульну соломку і лимонні слайсы. Поверх них розподіляємо рибу.
- Фаршируємо начинкою тушку і трохи викладаємо її зверху. Запікаємо рибне блюдо 45 хвилин, температура – 220°С