Строганина з риби чир
Жителі північних народів мають свої кулінарні традиції, не завжди зрозумілі для європейців. Але одним з найсмачніших страв сіверян, яке люблять гурмани з усього світу, є строганина. Її роблять з добре промороженной риби (м’яса) і подають з гострим соусом – маканиной (суміш перців і солі).
Так як строганину їдять в сирому вигляді, перед приготуванням рибу потрібно добре проморозити, щоб не заразитися паразитами. Також важливо використовувати при обробленні окремі ніж і дошку.
Час заморозки буде залежати від ваги особини. Так, рибу вагою в 2 кг потрібно протримати троє діб при температурі -18 градусів або двоє діб при -30 градусах.
Строганина з риби чир готується досить просто.
- З промороженной тушки потрібно зрізати плавники і зняти шкіру.
- Потім дошку уперти голову риби, рукою тримати її за хвіст і в стоячому положенні за допомогою гострого ножа знімати з плоті м’ясо стружкою, тобто буквально стругати рибу.
- До такої закуски потрібно обов’язково приготувати соус. Наприклад, змішати томатну пасту з рубаним часником і пекучим червоним перцем. Або з’єднати рослинне масло з гірчицею, часником, і будь оцтом.