Риба Чир: що за риба, як приготувати? 5 смачних рецептів

Строганина з риби чир

Жителі північних народів мають свої кулінарні традиції, не завжди зрозумілі для європейців. Але одним з найсмачніших страв сіверян, яке люблять гурмани з усього світу, є строганина. Її роблять з добре промороженной риби (м’яса) і подають з гострим соусом – маканиной (суміш перців і солі).

Так як строганину їдять в сирому вигляді, перед приготуванням рибу потрібно добре проморозити, щоб не заразитися паразитами. Також важливо використовувати при обробленні окремі ніж і дошку.

Час заморозки буде залежати від ваги особини. Так, рибу вагою в 2 кг потрібно протримати троє діб при температурі -18 градусів або двоє діб при -30 градусах.

Строганина з риби чир готується досить просто.

  • З промороженной тушки потрібно зрізати плавники і зняти шкіру.
  • Потім дошку уперти голову риби, рукою тримати її за хвіст і в стоячому положенні за допомогою гострого ножа знімати з плоті м’ясо стружкою, тобто буквально стругати рибу.
  • До такої закуски потрібно обов’язково приготувати соус. Наприклад, змішати томатну пасту з рубаним часником і пекучим червоним перцем. Або з’єднати рослинне масло з гірчицею, часником, і будь оцтом.
Дивіться також:  Буженина з курячої грудки – 6 рецептів, як зробити домашню курячу буженину
Прокрутка до верху