Як солити рибу чир
Засолити можна практично будь-яку рибу, і чир не виняток. Незважаючи на те, що він вважається дієтичним продуктом, м’ясо його досить жирне, а значить, ідеально підходить для засолювання.
Спосіб приготування:
- Тушку щокура розділіть на кілька частин і викладіть в ємність для соління.
- Посипте рибні шматочки сумішшю із солі, цукру та інших спеції. На 1 кг риби потрібно взяти три ложки солі і ложку цукру. Інші спеції можна додати зовсім небагато, для засолювання ідеально підходить базилік, чебрець і шавлія.
- Ставимо рибу під гніт на добу і зберігаємо готового солоного чіра у прохолодному місці не більше двох тижнів.
У риби чир, як і у всіх мешканців холодних вод, досить багато жиру. Тому при її обсмажуванні майже не потрібно використовувати масло. Також кулінари радять використовувати таку рибу в приготуванні перших страв. Юшка з щокура виходить дуже наваристою і смачною.