Фарширована риба з овочами
Багато господинь впевнені в тому, що фарширувати рибу справа складна і трудомістка. Але така думка помилкова. Навпаки, нафарширувати голець під силу будь-якому кулінару.
- Досить зняти шкірку з риби.
- Наповнити очищену тушку будь-якою начинкою.
- Потім запекти в духовці і прикрасити страву свіжою зеленню і овочами.
Повірте, ваші гості будуть приємно здивовані.
Спосіб приготування:
- Як сказано вище, насамперед потрібно акуратно зняти з тушки шкуру. Тут все просто – відрізаєте голову, просовываете пальці під шкірку і, просуваючись у напрямку до хвоста, відокремлювати її від м’якоті. Як тільки доходить до хвостового плавця, робите невеликий надріз вздовж хребта в парі сантиметрів від хвоста, выворачиваете шкірку і потім її расправляете. За допомогою ножа відокремлювати м’ясо від кісток.
- Пропускаємо Через м’ясорубку м’ясо риби із зубком часнику, 100 г сала і декількома шматочками хліба. Останній інгредієнт потрібно попередньо замочити в молоці. Додаємо у фарш, спеції, яйце і подрібнену зелень петрушки.
- Фаршем наповнюємо шкірку, але не дуже щільно, так як під час запікання він може збільшитися, і тоді шкурка просто лопне.
- Форму для запікання застеляємо фольгою, змащуємо олією і викладаємо поверх неї нафаршировану рибу.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо гольця 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності заготовку можна полити утворився соком.