Риба Голець – 7 рецептів приготування

Фарширована риба з овочами

Багато господинь впевнені в тому, що фарширувати рибу справа складна і трудомістка. Але така думка помилкова. Навпаки, нафарширувати голець під силу будь-якому кулінару.

  • Досить зняти шкірку з риби.
  • Наповнити очищену тушку будь-якою начинкою.
  • Потім запекти в духовці і прикрасити страву свіжою зеленню і овочами.

Повірте, ваші гості будуть приємно здивовані.

Спосіб приготування:

  • Як сказано вище, насамперед потрібно акуратно зняти з тушки шкуру. Тут все просто – відрізаєте голову, просовываете пальці під шкірку і, просуваючись у напрямку до хвоста, відокремлювати її від м’якоті. Як тільки доходить до хвостового плавця, робите невеликий надріз вздовж хребта в парі сантиметрів від хвоста, выворачиваете шкірку і потім її расправляете. За допомогою ножа відокремлювати м’ясо від кісток.
  • Пропускаємо Через м’ясорубку м’ясо риби із зубком часнику, 100 г сала і декількома шматочками хліба. Останній інгредієнт потрібно попередньо замочити в молоці. Додаємо у фарш, спеції, яйце і подрібнену зелень петрушки.
  • Фаршем наповнюємо шкірку, але не дуже щільно, так як під час запікання він може збільшитися, і тоді шкурка просто лопне.
  • Форму для запікання застеляємо фольгою, змащуємо олією і викладаємо поверх неї нафаршировану рибу.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо гольця 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності заготовку можна полити утворився соком.
Дивіться також:  Картопля з грибами в духовці – 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху