Риба Голець – 7 рецептів приготування

Засолювання червоної риби голець

Для засолювання підходять жирні сорти риби, такі як сьомга і форель. Але не всім вони по кишені. Відмінною альтернативою є засолювання гольця – у нього досить щільне м’ясо, він в міру жирний і доступний за ціною.

Спосіб приготування:

  • Відрізаємо у тушки хвіст і голову, очищаємо від всіх нутрощів.
  • Вздовж хребта робимо надріз і за допомогою ножа акуратно відокремлюємо м’ясо вздовж хребта з одного і з іншого боку. Руками знімаємо м’ясо з реберних кісток.
  • Філе промиваємо й обсушуємо паперовим рушником.
  • Змішуємо сіль (2 ст. ложки) і цукор (1 ст. ложку). Посипаємо отриманої сипучої сумішшю рибні заготовки з двох сторін.
  • Обмотуємо напівфабрикати харчовою плівкою, можна прямо з тарілкою, на якій вони лежать, і ставимо в прохолодне місце на 2 дні.
Дивіться також:  Риба під маринадом — 11 рецептів приготування в духовці, мультиварці і на сковороді
Прокрутка до верху