Засолювання червоної риби голець
Для засолювання підходять жирні сорти риби, такі як сьомга і форель. Але не всім вони по кишені. Відмінною альтернативою є засолювання гольця – у нього досить щільне м’ясо, він в міру жирний і доступний за ціною.
Спосіб приготування:
- Відрізаємо у тушки хвіст і голову, очищаємо від всіх нутрощів.
- Вздовж хребта робимо надріз і за допомогою ножа акуратно відокремлюємо м’ясо вздовж хребта з одного і з іншого боку. Руками знімаємо м’ясо з реберних кісток.
- Філе промиваємо й обсушуємо паперовим рушником.
- Змішуємо сіль (2 ст. ложки) і цукор (1 ст. ложку). Посипаємо отриманої сипучої сумішшю рибні заготовки з двох сторін.
- Обмотуємо напівфабрикати харчовою плівкою, можна прямо з тарілкою, на якій вони лежать, і ставимо в прохолодне місце на 2 дні.