Рецепт запікання з сиром і мигдалем
Фарширована риба – це завжди святкове блюдо. Ніжна начинка, ефектна подача і простота в приготуванні роблять таке блюдо популярним у всьому світі.
В якості приправи можна використовувати кервель, який поєднує в собі нотки анісу, петрушки і естрагону.
Спосіб приготування:
- Рибу натираємо сіллю, перцем і скроплюємо лимонним соком.
- Подрібнюємо пучок кервелю, змішуємо з натертим вершковим сиром (150 г), кубиками білого хліба і 2-ма столовими ложками рубаного мигдалю. Додаємо 200 мл сметани, 2 ч. ложки гірчиці, перемішуємо. Отриманою начинкою фаршируємо рибу і скріплюємо черевце зубочистками.
- Кладемо у форму нафаршированого гольця, вливаємо до нього трохи білого вина, додаємо вершкове масло і ставимо в духовку на 35 хвилин.
- Готову страву можна подавати з соусом. Для цього знадобиться рідина, яка залишається після запікання. Додаємо в неї пару ложок сметани, сіль і перець, варимо соус кілька хвилин. У готову заправку можна додати кільця цибулі і подрібнений кервель.
М’ясо гольця має чудові смакові характеристики, а також в ньому міститься велика кількість мінералів і вітамінів. Тому з такої рибки можна готувати страви не тільки апетитні, але і корисні для нашого здоров’я.