Риба карась – 7 рецептів приготування

Риба карась улюблена багатьма за ніжність смаку і властиві йому солодкуваті нотки. Вона може подаватися як в гарячому, так і в холодному вигляді, залишаючись при цьому дуже ароматною і соковитою. Нижче представлена підбірка найбільш смачних і популярних рецептів приготування риби карась.

Смажений карась на сковороді

Смажена риба – це страва, яку кожен хоча б раз у житті пробував. А от чи це карась?

Щоб продегустувати шматочок рибного м’яса, володіє ніжною структурою і солодким присмаком, достатньо підготувати:

  • одного карася;
  • оливкова олія для смаження;
  • трохи приправи для риби і сіль.

Етапи створення страви:

  • Риба очищається, звільняється від нутрощів.
  • Обов’язково видаляються зябра, після чого тушка натирається приправами і сіллю.
  • Через 10 хвилин карась викладається на сковороду з розпеченим маслом, де обсмажується 2 хвилини.
  • Ємність накривається кришкою, а вогонь зменшується.
  • Через 5 хвилин риба перевертається, і повторюється обсмажування так, як зазначено вище.

Подається страва в гарячому вигляді з гарніром з картоплі або розсипчастого рису.

Рецепт запікання у фользі в духовці

Карась у фользі зберігає всі поживні елементи, в яких так потребує людський організм.

Інгредієнти:

  • 3 карася;
  • цибулина;
  • половина головки часнику;
  • 50 мл майонезу;
  • кілька часточок лимона;
  • 2 пучка зелені;
  • сіль, перець, соняшникова олія.

Етапи створення страви:

  • Найбільш складний процес приготування річкового карася полягає в його підготовці: риба очищається від луски, потрошится, звільняється від плавників і хвоста.
  • Тушки натираються сумішшю солі і пряних спецій.
  • Поки риба маринується, цибулина очищається і нарізати товстими кільцями.
  • Шматочки овоча пассеруются на розігрітій олії до золотистого кольору.
  • Зелень промивається проточною водою і дрібно рубається.
  • В піалі готується заправка з майонезу і пропущеного через прес часнику.
  • На шматочки фольги викладаються карасики, всередину яких містяться цибулю і зелень.
  • Риба покривається майонезній заправкою, кружечками лимона, а потім обертається фольгою.
  • Запікається блюдо 30 хвилин при 180°C.
Дивіться також:  Хумус класичний – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Рада. Для утворення апетитною рум’яною кірочки слід розгорнути фольгу і відправити рибу назад в духовку на 10 хвилин.

Риба в сметанному соусі

Карасі в сметані – це справжній кулінарний шедевр. Шматочки і без того ніжною риби просто тануть у роті завдяки додаванню молочного продукту.

Щоб втілити рецепт в життя, необхідні:

  • 6 невеликих карасів;
  • 350 мл жирної сметани;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль, борошно і спеції.

Послідовність дій:

  • Карасики очищаються, потрошаться і ретельно мити під проточною водою, після чого видаляються зябра.
  • Тушки добре обсушиваются паперовими рушниками, а потім натираються змішаними в піалі сіллю і спеціями за смаком.
  • Через 10 хвилин попередньо обвалянная в борошні риба по черзі обсмажується на гарячому вершковому маслі до золотистого кольору.
  • Карасі викладаються у форму для запікання, де заливаються сметаною.
  • Блюдо відправляється в духовку, розігріту до 240°C, на 45 хвилин.

Щоб пікантні вершкові нотки були яскравіше, перед запіканням риба в сметані витримується близько 15 хвилин.

Смачні котлети з карася

Якщо рибалка приніс улов у вигляді 2 кг карасів, то господині слід обов’язково порадувати годувальника і маленьких домочадців соковитими котлетами, для підготовки яких, крім тушок, необхідні:

  • 2 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 2 яйця;
  • 80 г манки;
  • трохи крохмалю;
  • 200 г борошна;
  • кілька щіпок солі і меленого перцю.

У процесі приготування виконуються такі дії:

  • Риба очищається, потрошится і обезглавливается, після чого промивається і опускається на 2 хвилини в окріп.
  • Далі з тушок витягуються кістки і хребет.
  • Філе разом з цибулинами, поділеними на кілька частин, пропускається через м’ясорубку.
  • У фарш додається морквяна «кашка», створена за допомогою дрібної терки.
  • Далі вводяться манка, крохмаль і яйця.
  • З вимішаного фаршу формуються котлети, які обвалюються в борошні і обсмажуються на гарячому маслі до готовності.
Дивіться також:  Смажена картопля з м’ясом – 5 рецептів на сковороді і в мультиварці

Перед подаванням смажені вироби можна присипати ароматною зеленню.

Готуємо з картоплею

Карась в поєднанні з картоплею – прекрасне рішення для легкого, але дуже поживного вечері, який готується з таких складових:

  • 3 карася;
  • 7-8 бульб картоплі;
  • пачка майонезу об’ємом 200 г;
  • 2 зубчики часнику;
  • ½ Лимона;
  • сіль і спеції для риби.

Процес підготовки апетитного і ароматного страви:

  • Риба очищається, потрошится і натирається сіллю зі спеціями.
  • З половинки лимона вичавлюється сік, яким сбрызгиваются карасі.
  • Часник товчеться і змішується з майонезом.
  • Отриманий соус ділиться навпіл.
  • Однією частиною змащується риба, а з другої змішуються картопляні брусочки.
  • У центр дека викладаються карасі, навколо яких розподіляється картоплю.
  • Запікається блюдо 35 хвилин при 200°C.

Готовність визначається за допомогою зубочистки, якій протыкаются картопляні скибочки.

Риба, запечена з овочами

Смачні карасі, приготовлені в духовці, займуть гідне місце на святковому столі і прикрасять його.

Для виконання рецепта достатньо підготувати простий продуктовий набір, що складається з таких продуктів:

  • 4 карасів;
  • ½ Кг картоплі;
  • морквини;
  • цибулини;
  • соняшникової олії;
  • 2 помідорів;
  • 250 мл сметани;
  • ½ Лимона;
  • пучка зелені.

Щоб подати до столу красиве блюдо, треба діяти так:

  • Карасі очищаються і потрошаться.
  • Коли зябра будуть видалені, тушки промиваються проточною водою і складаються в миску, де подсаливаются, приправляється і збризкують соком лимона.
  • Морква натирається на тертці.
  • Цибулини ріжуться півкільцями.
  • З картоплі готуються кружечки.
  • Морквяно-цибульна суміш пассеруется на олії.
  • У форму для запікання викладаються рибні тушки, в черевця яких містяться помідорні гуртки.
  • Зверху розподіляється половина засмажки.
  • Далі знову викладається риба, вкривається морквяно-цибулевої сумішшю.
  • Блюдо заливають сметаною і під фольгою відправляється в гарячу духовку (190°C) на 40 хвилин.

За 10 хвилин до завершення приготування риби фольга знімається.

Дивіться також:  Червона сочевиця - 10 смачних рецептів приготування страв

Юшка з карася

Щоб насолодитися смаком і ароматом рибного супу, необхідні:

  • 1 кг карасів;
  • за 2 цибулини і моркви;
  • 3 картопляні бульби;
  • 100 г пшона;
  • трохи часнику;
  • шматочок сала;
  • прянощі, сіль і зелень.

Хід роботи:

  • Карасі очищаються, потрошаться і проварюються в 2 л підсоленої води протягом 20 хвилин, після чого вилучаються на тарілку.
  • Очищені морква, картоплю і цибулю нарізати довільними шматочками.
  • Часникові зубчики без лушпиння перетираються з салом.
  • У бульйон відправляються овочі і промите пшоно.
  • Після закінчення півгодини в бульйон повертаються карасі, а також відправляються часник з салом, спеції.

В тарілках суп присипається рубаною зеленню, яка додасть вусі інтенсивний аромат.

Страви з фарбуючи не тільки дуже апетитні, але і різноманітні. Можна посмажити рибу на сковороді, приготувати в духовці або зварити з неї ароматний суп.

Прокрутка до верху