Риба карась – 7 рецептів приготування

Рецепт запікання у фользі в духовці

Карась у фользі зберігає всі поживні елементи, в яких так потребує людський організм.

Інгредієнти:

  • 3 карася;
  • цибулина;
  • половина головки часнику;
  • 50 мл майонезу;
  • кілька часточок лимона;
  • 2 пучка зелені;
  • сіль, перець, соняшникова олія.

Етапи створення страви:

  • Найбільш складний процес приготування річкового карася полягає в його підготовці: риба очищається від луски, потрошится, звільняється від плавників і хвоста.
  • Тушки натираються сумішшю солі і пряних спецій.
  • Поки риба маринується, цибулина очищається і нарізати товстими кільцями.
  • Шматочки овоча пассеруются на розігрітій олії до золотистого кольору.
  • Зелень промивається проточною водою і дрібно рубається.
  • В піалі готується заправка з майонезу і пропущеного через прес часнику.
  • На шматочки фольги викладаються карасики, всередину яких містяться цибулю і зелень.
  • Риба покривається майонезній заправкою, кружечками лимона, а потім обертається фольгою.
  • Запікається блюдо 30 хвилин при 180°C.

Рада. Для утворення апетитною рум’яною кірочки слід розгорнути фольгу і відправити рибу назад в духовку на 10 хвилин.

Дивіться також:  Фарширована скумбрія – 8 рецептів запікання
Прокрутка до верху