Рецепт запікання у фользі в духовці
Карась у фользі зберігає всі поживні елементи, в яких так потребує людський організм.
Інгредієнти:
- 3 карася;
- цибулина;
- половина головки часнику;
- 50 мл майонезу;
- кілька часточок лимона;
- 2 пучка зелені;
- сіль, перець, соняшникова олія.
Етапи створення страви:
- Найбільш складний процес приготування річкового карася полягає в його підготовці: риба очищається від луски, потрошится, звільняється від плавників і хвоста.
- Тушки натираються сумішшю солі і пряних спецій.
- Поки риба маринується, цибулина очищається і нарізати товстими кільцями.
- Шматочки овоча пассеруются на розігрітій олії до золотистого кольору.
- Зелень промивається проточною водою і дрібно рубається.
- В піалі готується заправка з майонезу і пропущеного через прес часнику.
- На шматочки фольги викладаються карасики, всередину яких містяться цибулю і зелень.
- Риба покривається майонезній заправкою, кружечками лимона, а потім обертається фольгою.
- Запікається блюдо 30 хвилин при 180°C.
Рада. Для утворення апетитною рум’яною кірочки слід розгорнути фольгу і відправити рибу назад в духовку на 10 хвилин.