Смачні котлети з карася
Якщо рибалка приніс улов у вигляді 2 кг карасів, то господині слід обов’язково порадувати годувальника і маленьких домочадців соковитими котлетами, для підготовки яких, крім тушок, необхідні:
- 2 морквини;
- 2 цибулини;
- 2 яйця;
- 80 г манки;
- трохи крохмалю;
- 200 г борошна;
- кілька щіпок солі і меленого перцю.
У процесі приготування виконуються такі дії:
- Риба очищається, потрошится і обезглавливается, після чого промивається і опускається на 2 хвилини в окріп.
- Далі з тушок витягуються кістки і хребет.
- Філе разом з цибулинами, поділеними на кілька частин, пропускається через м’ясорубку.
- У фарш додається морквяна «кашка», створена за допомогою дрібної терки.
- Далі вводяться манка, крохмаль і яйця.
- З вимішаного фаршу формуються котлети, які обвалюються в борошні і обсмажуються на гарячому маслі до готовності.
Перед подаванням смажені вироби можна присипати ароматною зеленню.