Риба, запечена з овочами
Смачні карасі, приготовлені в духовці, займуть гідне місце на святковому столі і прикрасять його.
Для виконання рецепта достатньо підготувати простий продуктовий набір, що складається з таких продуктів:
- 4 карасів;
- ½ Кг картоплі;
- морквини;
- цибулини;
- соняшникової олії;
- 2 помідорів;
- 250 мл сметани;
- ½ Лимона;
- пучка зелені.
Щоб подати до столу красиве блюдо, треба діяти так:
- Карасі очищаються і потрошаться.
- Коли зябра будуть видалені, тушки промиваються проточною водою і складаються в миску, де подсаливаются, приправляється і збризкують соком лимона.
- Морква натирається на тертці.
- Цибулини ріжуться півкільцями.
- З картоплі готуються кружечки.
- Морквяно-цибульна суміш пассеруется на олії.
- У форму для запікання викладаються рибні тушки, в черевця яких містяться помідорні гуртки.
- Зверху розподіляється половина засмажки.
- Далі знову викладається риба, вкривається морквяно-цибулевої сумішшю.
- Блюдо заливають сметаною і під фольгою відправляється в гарячу духовку (190°C) на 40 хвилин.
За 10 хвилин до завершення приготування риби фольга знімається.