Риба карась – 7 рецептів приготування

Риба, запечена з овочами

Смачні карасі, приготовлені в духовці, займуть гідне місце на святковому столі і прикрасять його.

Для виконання рецепта достатньо підготувати простий продуктовий набір, що складається з таких продуктів:

  • 4 карасів;
  • ½ Кг картоплі;
  • морквини;
  • цибулини;
  • соняшникової олії;
  • 2 помідорів;
  • 250 мл сметани;
  • ½ Лимона;
  • пучка зелені.

Щоб подати до столу красиве блюдо, треба діяти так:

  • Карасі очищаються і потрошаться.
  • Коли зябра будуть видалені, тушки промиваються проточною водою і складаються в миску, де подсаливаются, приправляється і збризкують соком лимона.
  • Морква натирається на тертці.
  • Цибулини ріжуться півкільцями.
  • З картоплі готуються кружечки.
  • Морквяно-цибульна суміш пассеруется на олії.
  • У форму для запікання викладаються рибні тушки, в черевця яких містяться помідорні гуртки.
  • Зверху розподіляється половина засмажки.
  • Далі знову викладається риба, вкривається морквяно-цибулевої сумішшю.
  • Блюдо заливають сметаною і під фольгою відправляється в гарячу духовку (190°C) на 40 хвилин.

За 10 хвилин до завершення приготування риби фольга знімається.

Дивіться також:  Курка з ананасами в духовці – 7 рецептів
Прокрутка до верху