Риба кутум як приготувати? 4 рецепта

Рецепт запікання в духовці

Цей нескладний спосіб приготування вирезуба зможуть освоїти навіть початківці кулінари. Кутум в духовці буде прикрасою святкового столу.

Вам знадобиться:

  • риба кутум – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • помідори черрі – 5-6 шт.;
  • майонез – 2-3 ст. ложки;
  • цибуля червоний солодкий – 1 головка;
  • часник – 2-3 головки;
  • оливкова масло – 50 г;
  • сухі прованські трави – 2 ч. л.;
  • сіль і чорний перець мелений – за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Кутум очистити від луски, вийняти нутрощі, помити холодною водою. Зробити поперечні надрізи по всій ширині тушки. У вирезуба є велика кількість дрібних кісточок. Надрізи, збризнуті лимоном, дають гарантію, що до кінця запікання ці кісточки повністю розчиняться.
  • Рибину слід посолити, поперчити, збризнути соком лимона, обмазати майонезом.
  • На дно дека постелити фольгу, на яку покласти кутума.
  • Цибулю нарізати кільцями і злегка придушити його ложкою. Кільця покласти на тушку риби.
  • На помідори черрі зробити проколи зубочисткою, покласти їх навколо рибини.
  • Часник очистити, злегка роздавити його товкачем, товкачем або ложкою. Покласти часник всередину тушки.
  • Порізати лимон на шматочки, покласти їх на кутума.
  • Зверху посипати рибу прованськими травами, і скропити олією.
  • Загорнути все у фольгу і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.

Зазвичай всі готують кутум в духовці по складному рецептом ляванги, з великою кількістю інгредієнтів, які не завжди є можливість купити. Однак, вирезуб, приготований за нашим рецептом – не менш смачний, він неодмінно стане королем на святковому столі.

Дивіться також:  Курка у фользі в духовці – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху