Рецепт запікання в духовці
Цей нескладний спосіб приготування вирезуба зможуть освоїти навіть початківці кулінари. Кутум в духовці буде прикрасою святкового столу.
Вам знадобиться:
- риба кутум – 1 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- помідори черрі – 5-6 шт.;
- майонез – 2-3 ст. ложки;
- цибуля червоний солодкий – 1 головка;
- часник – 2-3 головки;
- оливкова масло – 50 г;
- сухі прованські трави – 2 ч. л.;
- сіль і чорний перець мелений – за смаком.
Покрокова інструкція:
- Кутум очистити від луски, вийняти нутрощі, помити холодною водою. Зробити поперечні надрізи по всій ширині тушки. У вирезуба є велика кількість дрібних кісточок. Надрізи, збризнуті лимоном, дають гарантію, що до кінця запікання ці кісточки повністю розчиняться.
- Рибину слід посолити, поперчити, збризнути соком лимона, обмазати майонезом.
- На дно дека постелити фольгу, на яку покласти кутума.
- Цибулю нарізати кільцями і злегка придушити його ложкою. Кільця покласти на тушку риби.
- На помідори черрі зробити проколи зубочисткою, покласти їх навколо рибини.
- Часник очистити, злегка роздавити його товкачем, товкачем або ложкою. Покласти часник всередину тушки.
- Порізати лимон на шматочки, покласти їх на кутума.
- Зверху посипати рибу прованськими травами, і скропити олією.
- Загорнути все у фольгу і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.
Зазвичай всі готують кутум в духовці по складному рецептом ляванги, з великою кількістю інгредієнтів, які не завжди є можливість купити. Однак, вирезуб, приготований за нашим рецептом – не менш смачний, він неодмінно стане королем на святковому столі.