Як приготувати сушену рибу
В тушці кутума досить багато жиру. Краще сушити його головою вгору. Тоді при висиханні жир буде потроху стікати вниз, і сушена риба вийде ніжною.
Вам знадобиться:
- риба кутум – 2 кг;
- сіль – 0,5 кг.
Покрокова інструкція:
- Кутум випатрати, промити. Кожну тушку зовні і всередині обмазати сіллю.
- Скласти рибу в чашку, або у відро. Накрити плоскою тарілкою або кришкою. Зверху поставити гніт. Можна використовувати трилітрову банку з водою або відповідний голяк. Залишити просаливаться в прохолодному місці (не в холодильнику) на дві доби.
- Через два дні рибу ретельно промити проточною водою. Після промивання, залити рибу водою і залишити на дві години вимочуватися.
- Злити воду, в чашці потримати рибу під гнітом ще 2 години. Прибрати накопичилася рідина.
- Нанизати рибу на дріт і розвісити в добре провітрюваному приміщенні або на вулиці. Зверху обов’язково накрити марлею, щоб виключити потрапляння комах.
Через два-три дні ви можете скоштувати смачну сушену рибу – кутум.