Риба кутум як приготувати? 4 рецепта

Як приготувати сушену рибу

В тушці кутума досить багато жиру. Краще сушити його головою вгору. Тоді при висиханні жир буде потроху стікати вниз, і сушена риба вийде ніжною.

Вам знадобиться:

  • риба кутум – 2 кг;
  • сіль – 0,5 кг.

Покрокова інструкція:

  • Кутум випатрати, промити. Кожну тушку зовні і всередині обмазати сіллю.
  • Скласти рибу в чашку, або у відро. Накрити плоскою тарілкою або кришкою. Зверху поставити гніт. Можна використовувати трилітрову банку з водою або відповідний голяк. Залишити просаливаться в прохолодному місці (не в холодильнику) на дві доби.
  • Через два дні рибу ретельно промити проточною водою. Після промивання, залити рибу водою і залишити на дві години вимочуватися.
  • Злити воду, в чашці потримати рибу під гнітом ще 2 години. Прибрати накопичилася рідина.
  • Нанизати рибу на дріт і розвісити в добре провітрюваному приміщенні або на вулиці. Зверху обов’язково накрити марлею, щоб виключити потрапляння комах.

Через два-три дні ви можете скоштувати смачну сушену рибу – кутум.

Дивіться також:  Курка з картоплею в горщику в духовці – 8 рецептів
Прокрутка до верху