Риба на пару – 7 рецептів приготування дієтичної страви

Як зробити мантоварке

Інгредієнти:

  • 3 шт. розмороженого минтая;
  • ½ Ст. соєвого соусу;
  • 2 цибулинки;
  • спеції та сіль;
  • шматочок вершкового масла.

Технологія:

  • Рибу ретельно промити, зрізати плавники, видалити голову, хвіст та все зайве. Решту нарізати порційними шматочками.
  • Змішати цибулю, нарізану полуколечками, соєвий соус. Розбавити все невеликою кількістю кип’яченої води. За смаком додати сіль і улюблені спеції.
  • Получившимся маринадом залити підготовлені шматочки минтая. Перемістити миску з рибою в холодне місце на 3 – 4 години, попередньо затягнувши її харчовою плівкою.
  • Ретельно змастити мантоварку вершковим маслом.
  • Викласти в неї замариновану рибу.
  • Готувати минтай таким способом 15 – 20 хвилин.

Подати рибу з овочевим салатом і відварною картоплею. Якщо потрібно зробити блюдо нешкідливим для фігури, то замість картоплі варто використовувати молодий кабачок.

Дивіться також:  Риба чебак: що за риба, як приготувати? 6 рецептів
Прокрутка до верху