Як зробити мантоварке
Інгредієнти:
- 3 шт. розмороженого минтая;
- ½ Ст. соєвого соусу;
- 2 цибулинки;
- спеції та сіль;
- шматочок вершкового масла.
Технологія:
- Рибу ретельно промити, зрізати плавники, видалити голову, хвіст та все зайве. Решту нарізати порційними шматочками.
- Змішати цибулю, нарізану полуколечками, соєвий соус. Розбавити все невеликою кількістю кип’яченої води. За смаком додати сіль і улюблені спеції.
- Получившимся маринадом залити підготовлені шматочки минтая. Перемістити миску з рибою в холодне місце на 3 – 4 години, попередньо затягнувши її харчовою плівкою.
- Ретельно змастити мантоварку вершковим маслом.
- Викласти в неї замариновану рибу.
- Готувати минтай таким способом 15 – 20 хвилин.
Подати рибу з овочевим салатом і відварною картоплею. Якщо потрібно зробити блюдо нешкідливим для фігури, то замість картоплі варто використовувати молодий кабачок.