Котлети з риби на пару
Інгредієнти:
- 2 невеликих тушки минтая;
- 1 середня ріпчаста цибулина;
- 2 столові яйця;
- 3 шматочка вчорашнього батона;
- пшеничне борошно;
- сіль і приправи.
Приготування:
- Акуратно відокремити філе від хребта. Зняти шкіру. Видалити великі кістки.
- Решту подрібнити. Для цього найзручніше використовувати м’ясорубку або спеціальну насадку блендера. Можна просто нарізати рибне філе гострим ножем на дуже дрібні шматочки.
- З батона зрізати скоринки. Залити його теплою водою або молоком. Залишити в такому вигляді хвилин на 10. Потім віджати хлібний м’якуш від зайвої рідини.
- Додати хліб до подрібненої рибі. Туди ж відправити дрібні шматочки цибулі.
- На цьому етапі можна ще раз перебити фарш блендером.
- Додати в рибну масу сіль, яйця, вибрані спеції.
- Дуже ретельно перемішати фарш руками. Сформувати з нього невеликі котлети. Обваляти їх у борошні.
- У каструлю налити воду. Дочекатися її закипання. Поверх розташувати пароварку. Помістити в ємність котлети.
- Накрити пароварку кришкою і готувати страву трохи менше півгодини. За цей час котлети встигнуть добре пропарити, в тому числі і всередині. Головне, не робити їх занадто великими.
Такий спосіб дозволить приготувати рибу на пару до повсякденного обіду. Котлети виходять не менш смачні, ніж запечені або смажені.