Риба на пару – 7 рецептів приготування дієтичної страви

Котлети з риби на пару

Інгредієнти:

  • 2 невеликих тушки минтая;
  • 1 середня ріпчаста цибулина;
  • 2 столові яйця;
  • 3 шматочка вчорашнього батона;
  • пшеничне борошно;
  • сіль і приправи.

Приготування:

  • Акуратно відокремити філе від хребта. Зняти шкіру. Видалити великі кістки.
  • Решту подрібнити. Для цього найзручніше використовувати м’ясорубку або спеціальну насадку блендера. Можна просто нарізати рибне філе гострим ножем на дуже дрібні шматочки.
  • З батона зрізати скоринки. Залити його теплою водою або молоком. Залишити в такому вигляді хвилин на 10. Потім віджати хлібний м’якуш від зайвої рідини.
  • Додати хліб до подрібненої рибі. Туди ж відправити дрібні шматочки цибулі.
  • На цьому етапі можна ще раз перебити фарш блендером.
  • Додати в рибну масу сіль, яйця, вибрані спеції.
  • Дуже ретельно перемішати фарш руками. Сформувати з нього невеликі котлети. Обваляти їх у борошні.
  • У каструлю налити воду. Дочекатися її закипання. Поверх розташувати пароварку. Помістити в ємність котлети.
  • Накрити пароварку кришкою і готувати страву трохи менше півгодини. За цей час котлети встигнуть добре пропарити, в тому числі і всередині. Головне, не робити їх занадто великими.

Такий спосіб дозволить приготувати рибу на пару до повсякденного обіду. Котлети виходять не менш смачні, ніж запечені або смажені.

Дивіться також:  М’ясні рулетики – 10 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху