Парова червона риба
Інгредієнти:
- 500 – 600 г свіжої форелі;
- 1,5 л фільтрованої води;
- сіль і сухі трави.
Приготування:
- Рибу добре промити і очистити від плівок.
- Кожен шматочок натерти сухими травами і сіллю.
- Залишити на 60 хвилин маринуватися.
- Перекласти рибні шматочки у чашу пароварки з водою.
- Готувати у відповідному режимі 20 – 25 хвилин.
Замість солі і спецій можна маринувати рибу за таким рецептом в соєвому соусі.
Користь і калорійність риби на пару
Головне достоїнство парової риби полягає в її мінімальної калорійності. В 100 г продукту міститься всього 112 ккал. Це означає, що таке блюдо можна сміливо їсти навіть на вечерю, не турбуючись про зайві кілограми.
Особливо корисна риба, приготовлена на пару, людям, у яких є проблеми з ШКТ. Готовий продукт легко і швидко перетравлюється. Якщо людина страждає від хвороби шлунка і/або кишечнику, то парити рибу варто без додавання спецій і соусів. Можна використовувати лише мінімальна кількість солі.
У парової риби мало жиру, зате багато незамінних для людини корисних речовин. Це фосфор, калій, білок, різні вітаміни. Важливо включати таку страву в дитячий раціон і регулярно їсти людям, які відновлюються після операції або тривалої хвороби.