Риба на пару – 7 рецептів приготування дієтичної страви

Парова червона риба

Інгредієнти:

  • 500 – 600 г свіжої форелі;
  • 1,5 л фільтрованої води;
  • сіль і сухі трави.

Приготування:

  • Рибу добре промити і очистити від плівок.
  • Кожен шматочок натерти сухими травами і сіллю.
  • Залишити на 60 хвилин маринуватися.
  • Перекласти рибні шматочки у чашу пароварки з водою.
  • Готувати у відповідному режимі 20 – 25 хвилин.

Замість солі і спецій можна маринувати рибу за таким рецептом в соєвому соусі.

Користь і калорійність риби на пару

Головне достоїнство парової риби полягає в її мінімальної калорійності. В 100 г продукту міститься всього 112 ккал. Це означає, що таке блюдо можна сміливо їсти навіть на вечерю, не турбуючись про зайві кілограми.

Особливо корисна риба, приготовлена на пару, людям, у яких є проблеми з ШКТ. Готовий продукт легко і швидко перетравлюється. Якщо людина страждає від хвороби шлунка і/або кишечнику, то парити рибу варто без додавання спецій і соусів. Можна використовувати лише мінімальна кількість солі.

У парової риби мало жиру, зате багато незамінних для людини корисних речовин. Це фосфор, калій, білок, різні вітаміни. Важливо включати таку страву в дитячий раціон і регулярно їсти людям, які відновлюються після операції або тривалої хвороби.

Дивіться також:  Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці
Прокрутка до верху