Риба на пару в мультиварці – 7 рецептів приготування

Риба на пару в мультиварці – ідеальне блюдо, яке виходить ніжним, смачним, малокалорійним і дуже корисним. Вона стане чудовим обідом, якщо приготувати її з додаванням інших продуктів, або ж легкою вечерею в самостійному вигляді.

Класичний рецепт

Якщо ви вирішили приготувати рибу на пару перший раз, то спочатку скористайтеся традиційним способом, щоб оцінити весь потенціал цієї страви, незаплямований додатковими інгредієнтами.

Необхідні інгредієнти:

  • вода для пари;
  • один або два шматочки рибного філе, будь-якого, по своєму смаку;
  • приправи за бажанням.

Процес приготування:

  • Підготуйте рибне філе, присипте його вибраними спеціями, використовуйте трохи солі і чорного перцю. Можна купити готову суміш трав саме для риби.
  • Перекладіть шматочки в спеціальний піднос мультиварки, який призначений для готування на пару.
  • У чашу влийте воду. Точна кількість залежить від обсягу чаші, але зазвичай достатньо 1,5 – 2 літрів.
  • Закрийте прилад, виставите потрібний режим, тобто, «На пару», і час на 30 хвилин. Після закінчення цього часу страва буде повністю готове до вживання.

Як приготувати у фользі

Відомо, що страви, приготовані паровим способом, добре зберігають свої корисні властивості, але риба у фользі в мультиварці стане ще більш цінною і ніжною.

Необхідні інгредієнти:

  • приблизно, 100 грам сметани;
  • півкілограма філе риби або просто шматочки;
  • спеції на свій смак;
  • половина лимона.

Процес приготування:

  • Промиваємо рибу, при необхідності ділимо на шматочки середнього розміру. Добре присипаємо їх спеціями, будь-якими за своїм смаком, і промазуємо сметаною. Деякі використовують майонез.
  • Лимон нарізаємо на скибочки, кладемо його на фольгу, зверху рибу і все добре загорнути, щоб не було просвітів. Перекладаємо заготовку в спеціальний мультиварочный піддон.
  • У чашу заливаємо воду (приблизно, півтора літра), включаємо прилад в режим «Варка на пару» і чекаємо півгодини.
Дивіться також:  Фунчоза по-корейськи – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

З картоплею

Необхідні інгредієнти:

  • півкілограма будь-якої риби;
  • приправи за своїм смаком;
  • приблизно, 20 грам масла вершкового;
  • 5 – 6 картоплин;
  • половина лимона.

Процес приготування:

  • Готуємо рибу, промиваємо її, сушимо, нарізаємо на порційні шматки і добре присипаємо спеціями.
  • Картопля також звільняємо від шкірки, нарізаємо на скибочки і обтираем приправами, виходячи зі своїх смакових переваг.
  • Перекладаємо картоплю і рибу на піднос для парової обробки, зверху покриваємо продукти скибочками лимона і готуємо в режимі «На пару» приблизно 30 хвилин. Готовність визначаємо за картоплі, а подаємо разом з маслом.

Риба на пару з овочами в мультиварці

Риба з овочами – самостійне блюдо, корисний і ситний вечеря для всієї родини.

Таку страву можна вживати при більшості хронічних патологій ШКТ, а також усім, хто дотримується режиму здорового харчування.

Необхідні інгредієнти:

  • три ложки сметани;
  • близько 300 грам нежирної риби;
  • різні приправи за своїм смаком;
  • свіжа зелень;
  • брокколі та цвітна капуста – 100 грам;
  • один солодкий перець.

Процес приготування:

  • Всі зазначені овочі промиваємо, готуємо. З перцю зрізаємо верхівку і видаляємо насіння, нарізаємо м’якоть на невеликі кубики. Капусту ділимо на суцвіття.
  • Рибу нарізаємо на порційні шматки, обробляємо спочатку спеціями, а потім і сметаною.
  • Кладемо все на спеціальний піднос – спочатку рибу, овочі. Трохи солимо продукти.
  • У чашу вливаємо потрібну кількість води (приблизно, півтора літра), включаємо режим «На пару» на 20 хвилин. Точний час залежить від моделі приладу, сорти риби і розміру порційних шматків.
  • Після закінчення програми подаємо блюдо, посипавши подрібненою свіжою зеленню.

Готуємо з рисом

Необхідні інгредієнти:

  • приблизно, 300 грам рису в сухому вигляді;
  • спеції на свій смак;
  • півкілограма риби;
  • 0,5 літра води.
Дивіться також:  Риба Вомер – 5 рецептів приготування

Процес приготування:

  • Рис обов’язково промийте, щоб вода стала майже прозорою. Викладіть його в чашу мультиварки і залийте водою, не забувши приправити спеціями.
  • Рибу розділіть на порційні шматки, їх теж присипте обраними приправами і трохи покропите лимонним соком.
  • На рис в чаші встановіть решітку, а потім і піднос для готування на пару. У нього викладіть рибу.
  • Закрийте прилад і готуйте на програмі «Рис» близько 15 хвилин. Цього повинно бути достатньо, щоб і рис, і риба дійшли до потрібного стану.

Котлети з риби на пару

Необхідні інгредієнти:

  • приблизно, 500 грам будь-якої риби;
  • приправи, виходячи зі своїх смакових переваг;
  • два шматочки хліба;
  • одна цибулина.

Процес приготування:

  • Цибулину очистіть і подрібніть, хліб розмочіть у воді, викладіть все в ємність середнього розміру.
  • Рибу очистити, якщо у вас не філе. Наріжте спочатку на шматки, а потім пропустіть через м’ясорубку. Можна скористатися блендером, але тоді маса вийде зовсім пюреобразная.
  • З’єднайте цибулю і хліб з рибним фаршем, приправте все спеціями, добре перемішайте.
  • У чашу мультиварки помістіть воду (близько 1,5 літрів), а з рибної маси вылепите круглі заготовки і викладіть їх у паровий піднос.
  • Увімкніть прилад на програму «Варка на пару» і чекайте 30 хвилин.

Парова червона риба

Червона риба досить дорога, але з неї завжди виходить просто чудове блюдо. Найчастіше вона запікається, але спробуйте хоч раз зробити її на пару.

Необхідні інгредієнти:

  • кілька стейків червоної риби;
  • дві ложки оливкової олії;
  • спеції на свій смак;
  • ложка соєвого соусу.

Процес приготування:

  • У миску покладіть вказану кількість оливкової олії, соєвий соус і зовсім трохи чорного меленого перцю. Перемішайте.
  • Рибні стейки промийте, обітріть паперовими рушниками, щоб вони були зовсім сухими, і викладіть в ємність зі змішаним маринадом. Приберіть заготовку в холодильник на кілька годин, щоб все добре просочилося.
  • Влийте воду в чашу мультиварки, обов’язково засипте туди приправи. Дуже смачно буде, якщо додати лавровий лист і суху зелень.
  • Через відведений час перекладіть стейки на паровій піднос, встановіть його в прилад і увімкніть програму «На пару».
  • Приблизно через 15 – 20 хвилин риба буде готова. Точний час залежить від потужності роботи приладу і товщини поміщених в нього шматочків риби.
Дивіться також:  Гречка в горщику в духовці – 8 рецептів приготування

Готувати рибу на пару – одне задоволення. Швидко, не марко, соковито і смачно!

Прокрутка до верху