Риба під маринадом з моркви і цибулі – 6 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Якщо хочете приготувати ніжні, соковиті пряні шматочки риби, готуйте їх у розсолі. Риба під маринадом з моркви і цибулі прикрасить будь-який гарнір, додасть страві ніжний смак і пряний аромат.

Риби під маринадом з моркви і цибулі – класичний рецепт

Рецептура приготування проста, серед інгредієнтів – продукти, які можна знайти на будь-якій кухні.

Вам знадобиться:

  • минтай – 1 кг;
  • один лавровий лист;
  • сіль за смаком;
  • одна морквина;
  • п’ять горошин чорного перцю;
  • одна цибулина;
  • олія соняшникова сорту;
  • томатний соус – 120 гр.;
  • жменя свіжого кропу.

Поетапне приготування:

  • Рибу ви можете брати будь-яку на смак. Нарізаємо її шматочками, зверху насипаємо сіль.
  • Викладаємо її в сковороду з маслом і смажимо 20 хвилин.
  • Викладаємо обсмажені шматочки на дно каструлі, викладаємо лавровий лист, насипаємо перець у вигляді горошку.
  • Цибулину дрібно рубаємо і пасеруємо на олії 10 хвилин.
  • Завантажуємо до цибулі нарізану моркву і тушкуємо ще 10 хвилин.
  • Викладаємо піджарку в каструлю з рибою, додаємо томатний соус і дрібно порізаний кріп.
  • Якщо риба здалася вам сухий, то можна налити ще 20 мл соняшникової олії.
  • Відправити каструлю з інгредієнтами в холодильник на 2 години.
  • Після цього можна подавати ароматні шматочки з розсипчастим рисом, картоплею або овочами.

Як смачно приготувати в духовці

У риби в духовці свій особливий смак. Цибулю з морквою зроблять її яскравіше.

Основні продукти:

  • два часникового зубчики;
  • минтай – 0,8 кг;
  • дві моркви;
  • сіль – 4 гр.;
  • паста з томатів – 50 гр.;
  • 2 цибулі ріпки;
  • ростить. масло – 35 мл;
  • перець чорний мелений – 2 гр.

Готуємо рибу під маринадом в духовці:

  • Почищені коріння моркви подрібнюємо на тертці з великими ланками.
  • Цибулину кришимо кільцями.
  • Шматочки овочів завантажуємо в прогріту сковороду з олією. Тушкуємо 5 хвилин.
  • Наливаємо томатну пасту і продовжуємо готувати.
  • Насипаємо сіль, перець і вимикаємо вогонь.
  • Оброблену рибу ріжемо на порційні шматки.
  • Форму для запікання обробляємо соняшниковою олією.
  • На її дно викладаємо пропущений через прес часник з частиною піджарки.
  • Наступним шаром йдуть шматочки минтая. Заливаємо його залишилися пасерованими овочами.
  • Закриваємо всі фольгою й запікаємо протягом 40 хвилин. Температура духовки – 180 градусів.
  • Для аромату приготовану рибу в маринаді можна посипати запашними травами.
Дивіться також:  М’ясо по-албанськи зі свинини – 7 рецептів приготування

Соковита риба в мультиварці

З мультиваркою вам не доведеться побоюватися, що страва підгорить або не довариться. Крім того, у вас звільниться маса часу.

Компоненти рецепту:

  • томатний соус – 50 гр.;
  • цибуля – 3 шт.;
  • сіль, перець;
  • борошно – 20 гр.;
  • філе риби – 1 кг;
  • лист лавра – 2 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • масло рослинне для піджарки.

Готуємо рибу під маринадом в мультиварці:

  • Очищені від лушпиння цибулини нарізати у формі півкілець.
  • Прогріваємо мультиварку в програмі «Смаження», налити в неї соняшникову олію.
  • Викладаємо туди подрібнені цибулю і моркву, закриваємо кришку.
  • Шматочки рибного філе обваляти в суміші перцю і солі, посипати борошном і окремо приготувати в сковорідці, обсмажуючи з обох сторін.
  • У каструлю до овочів вилити томатний соус, насипати ще солі, перцю і додати прянощі для риби.
  • Викладаємо в чашу з овочами рибні шматочки.
  • Тушкуємо страва протягом 40 хвилин. Режим «Гасіння».
  • Залишається остудити пряне ароматне блюдо і прибрати його в холодильник на годину для просочення.

Відмінний гарнір до рибних страв – цибуля та хрін.

Риба під маринадом з моркви і цибулі від Юлії Висоцької

Що потрібно взяти:

  • тріску – 1 кг;
  • борошно – 15 гр.;
  • цибулини – 3 шт.;
  • сіль за смаком;
  • цукор – 5 гр.;
  • морква – 3 шт.;
  • оцет – 10 мл;
  • томатний соус – 200 гр.

Алгоритм дій:

  • Рубаємо м’ясо тріски на невеликі шматочки, насипаємо на них сіль.
  • Подрібніть промиті і почищені коріння моркви і цибулі. Цибулю – півкільцями, моркву – потерти на тертці.
  • Залийте дно сковороди олією, прогрійте його і висипте шматочки овочів. Тушкуємо 10 хвилин.
  • Після цього насипте чорний перець, приправи, сіль і влийте соус з помідорів.
  • Продовжуйте готувати піджарку на мінімальній потужності вогню близько 20 хвилин.
  • Налийте трохи оцту. Це поліпшить смакові якості риби, вона не так буде розварюватися.
  • Шматочки філе посипаємо борошном і обсмажте в іншій сковороді з обох бочков до появи золотистого відтінку.
  • Викладаємо напівготову рибу на дно каструлі і заливаємо її піджаркою.
  • Додатково можна кинути пару горошин запашного перцю і лаврушку.
  • Закрийте каструлю в холодильнику на 3 години.
  • Перед подачею на стіл вийміть з рибки лаврове листя. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Рибне суфле – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах: у духовці, в мультиварці і в мікрохвильовці

Зі сметаною

Навіть сама суха риба із сметаною виходить соковитою, м’якою і ніжною.

Склад рецепта:

  • мелений чорний перець – 20 гр.;
  • морква – 2 кореня;
  • філе минтая – 4 шт.;
  • сметана – 0,3 кг;
  • сіль – 20 гр.;
  • цибулини – 2 шт.

Покрокова інструкція:

  • Очищаємо овочі від лушпиння і шкірки.
  • Цибуля перетворюємо на тонкі півкільця, морква проводимо через тертку з великими ланками.
  • Сметану перекласти в глибоку миску, додати до неї сіль, моркву і перець. Все перемішати.
  • Викладаємо в масло на деко цибульні кільця.
  • На них завантажуємо шматочки минтая, а зверху виливаємо сметанную масу.
  • Рівномірно розподіляємо сметану і ставимо в духовку на поличку запікати 15 хвилин. Температура духовки – 180 градусів. Приємного апетиту!

З маринадом з моркви, цибулі та майонезу

Вам знадобиться:

  • борошно – 50 гр.;
  • кетчуп – 50 гр.;
  • сіль за смаком;
  • вода – 200 мл;
  • філе риби – 0,5 кг;
  • майонез – 50 гр.;
  • дві морквини;
  • горошок перцю – 3 гр.;
  • рослинна олія;
  • лаврушка – 1 аркуш;
  • одна цибулина.

Готуємо покроково:

  • Рибне філе розрізаємо порційними кубиками.
  • Їх ми обвалюємо з усіх сторін в суміші борошна і солі.
  • Викладаємо шматочки на розпечене дно сковороди, заливаємо маслом і смажимо 5 хвилин.
  • Очищену моркву обробити на тертці, цибулю подрібнюємо ножем.
  • Викладаємо овочі поверх рибних шматочків.
  • У миску з кетчупом вилити майонез, ретельно перемішати інгредієнти.
  • Налити 200 мл води, ложкою перемішати до розчинення майонезу.
  • Отриманим соусом злити овочі та рибу.
  • Посипати горошок перцю, сіль і покласти лавровий лист.
  • Закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 25 хвилин на середній потужності вогню.
  • М’яка соковита рибка прикрасить будь-який гарнір. Приємного апетиту!

Яка риба більше підходить для приготування під маринадом

Маринад надає рибі особливу м’якість, розсипчастість, ніжність та соковитість. Тому, якщо ви зібралися приготувати досить суху рибу, наприклад минтай, то маринад буде найкращим виходом із ситуації.

Дивіться також:  Люля-кебаб в духовці – 7 домашніх рецептів

  • Можна використовувати свіжу або заморожену рибу. Але заморожену рибку не рекомендується згинати, так як при смаженні вона розвалиться.
  • Скумбрія під маринадом буде смачніше, якщо її зварити, а не посмажити.
  • А ось щука, тріска, камбала, хек чудово підходять для смаження олії.
  • Краще під маринадом виходять морські види риб.
  • Ідеально підійде рибне філе. Тоді не доведеться очищати тушку від слизу і луски, буде менше сторонніх запахів і кісток.
  • Якщо ви варіть рибу під маринадом, то можна додати трохи молока. Так шматочку стануть м’якше і ніжніше.
  • Можна зробити рибу на пару. Блюдо вийде не таким жирним, на відміну від смаженої риби в олії.
Прокрутка до верху