Готуємо з коропа
Склад продуктів:
- тушка коропа вагою 1,5 – 2 кг;
- ріпчаста цибуля – 2 – 3 головки;
- лаврове листя – 3 – 4 листочка;
- перець (горошок) – 1 жменя;
- велика сіль і масло.
Приготування:
- Карпа очистити від луски і всього зайвого. Обов’язково зрізати зябра.
- Розрізати черевце тушки і ретельно видалити всі нутрощі. Промити рибу проточною водою.
- Очистити цибулю і нарізати тоненькими четвертинками кілець. Розім’яти його руками. З’єднати з раскрошенной лаврушкой і перцю горошком.
- Підготовленого коропа з усіх боків натерти сіллю. Можна використовувати будь-які суміші приправ для риби.
- На столі розстелити фольгу. Покрити її невеликою порцією олії. Засипати подрібненою цибулею і перцем.
- Зверху укласти карпа. Всередину нього також додати невелику кількість цибулі з іншими інгредієнтами.
- Залишилися овочевим складом засипати рибу. Збризнути маслом (підійде і соняшникова, оливкова).
- Запакувати коропа у фольгу. Прибрати в холодне місце маринуватися на всю ніч. Якщо стільки часу в запасі у господині немає, достатньо буде 3 годин.
Прибрати коропа у фользі в духовку при 200 °С. Готувати страву 50 – 55 хвилин.