Щука, приготовлена цілком
Склад продуктів:
- щука – 1 шт.;
- лимон – 1 плід;
- майонезний соус – 1/3 ст.;
- сіль, сухі спеції, будь-яке масло.
Приготування:
- Випатрати свіжу рибу. Відрубати зябра, але залишити голову.
- Натерти тушку соком цитруса, маслом і сухими компонентами.
- Зверху розподілити соус. Якщо планується приготувати низькокалорійне блюдо, від цієї добавки варто відмовитися.
- Загорнути тушку у великий аркуш фольги.
Запікати страву 25 хвилин в покритті і ще 12 – 14 хвилин – без нього. Температура – 200 – 210 °С.
При запіканні обговорюваного страви покриття завжди слід розташовувати блискучою стороною до продуктів.
Важливо вибрати якісний матеріал, який не буде рватися при будь-якому дотику. Якщо готувати страву в щільно загорнутої фользі, риба в ній буде нудитися у власному соку, вийде м’якою і ніжною. Якщо залишити верхівку конструкції прочиненими, вдасться домогтися апетитної рум’яної скоринки.