Риба у фользі – 15 рецептів, як приготувати в духовці і в мультиварці

Щука, приготовлена цілком

Склад продуктів:

  • щука – 1 шт.;
  • лимон – 1 плід;
  • майонезний соус – 1/3 ст.;
  • сіль, сухі спеції, будь-яке масло.

Приготування:

  • Випатрати свіжу рибу. Відрубати зябра, але залишити голову.
  • Натерти тушку соком цитруса, маслом і сухими компонентами.
  • Зверху розподілити соус. Якщо планується приготувати низькокалорійне блюдо, від цієї добавки варто відмовитися.
  • Загорнути тушку у великий аркуш фольги.

Запікати страву 25 хвилин в покритті і ще 12 – 14 хвилин – без нього. Температура – 200 – 210 °С.

При запіканні обговорюваного страви покриття завжди слід розташовувати блискучою стороною до продуктів.

Важливо вибрати якісний матеріал, який не буде рватися при будь-якому дотику. Якщо готувати страву в щільно загорнутої фользі, риба в ній буде нудитися у власному соку, вийде м’якою і ніжною. Якщо залишити верхівку конструкції прочиненими, вдасться домогтися апетитної рум’яної скоринки.

Дивіться також:  М’ясо по – французьки – 7 рецептів
Прокрутка до верху