В сметанному соусі
Склад продуктів:
- товстолобик – 1 тушка;
- сметана – ½ ст.;
- прованські трави – 1 ч. ложка;
- велика сіль – за смаком.
Приготування:
- Зачистити луску на рибі, прибрати нутрощі, зрізати зябра. Зробити на тушці кілька надрізів.
- Сметану присолити і змішати з прованськими травами.
- Обмазати отриманим сметанним соусом рибну тушку.
- Загорнути товстолобика у фольгу. Укласти на деко.
Запікати частування близько півгодини при 250 °С.
З грибами в мультиварці
Склад продуктів:
- морожена горбуша – 1 тушка;
- сир – 300 г;
- цибуля – 3 головки;
- лисички – 400 г;
- олія, спеції, сіль – за смаком.
Приготування:
- Розморозити рибу. Очистити від усього зайвого. Залишився філе порізати великими пластинками.
- Гриби заздалегідь зварити. Досить буде 20 хвилин в киплячій воді. Потім засмажити на будь-якому жирі разом з дрібними шматочками цибулі. Додати спеції, сіль.
- Засмажку викласти на пласт фольги. Зверху розподілити рибу. Присолити її.
- Загорнути покриття конвертом і укласти на решітку-пароварку.
Готувати частування півгодини у програмі «На пару».