Будь-яка риба в духовці готується досить просто і не вимагає від господарки спеціальних кулінарних вмінь. Головне, не жаліти до неї ароматних трав, соусів та інших добавок, що поліпшують смак страви. Запечена риба поєднується практично з будь-яким гарніром.
Яку рибу краще запікати в духовці?
Якщо вирішено запікати рибу на вечерю, при покупці продукту варто звернути увагу на сорти з високим вмістом жиру. До них відносяться морські породи – путасу, лосось, сьомгу, тилапию. З річкових порід в духовій шафі смачно виходить короп, лящ, сазан. Запікати можна як цілу рибу, так і шматками.
Якщо під рукою виявилася тільки сухувата дрібна рибка, то при приготуванні її потрібно щедро присмачувати розтопленим вершковим маслом або вибраними соусами. Щуку при запіканні потрібно тримати в духовці довше, щоб безліч дрібних кісточок з неї добре розм’якшилися. В цілому обговорюваним способом вдасться смачно приготувати будь-яку рибу. Готове блюдо подається в гарячому і холодному вигляді.
Рада. Смак значно покращиться, якщо за 15-20 хвилин до приготування рибу скропити лимонним соком або оцтом.
Минтай, запечений у фользі в духовці
Інгредієнти: 2 рибки минтая, половина лимона, 2 ст. л. олії оливи, щіпка сушеного розмарину, стільки ж меленого перцю і суміші приправ для риби, сіль.
- Рибні тушки розморожуються, позбавляються від хвостів, плавців та луски. Вони промиваються і викладаються на друшляк.
- Коли з минтая стече зайва рідина, він з усіх боків натирається сіллю, приправами, меленим перцем.
- Риба присипається перетертим розмарином, поливається маслом і соком з половини лимона. Тушки кілька раз перевертаються у цій суміші, щоб вони рівномірно вкрилися маринадом.
- Кожна підготовлена рибина загортається в окремий шар фольги. Він дуже щільно закривається.
- Отримані заготовки прибираються в духовку. Досить середньої температури.
Минтай в духовці буде повністю готовий вже через 20 – 25 хвилин.
Горбуша під маринадом мандариновим
Інгредієнти: 4 великих рибних стейка, цибулина, 3 кислуватих мандарина, сіль, сушені прованські трави за смаком, перець.
- Підготовлений стейк укладається на фольгу, злегка промазану маслом.
- Рибка присаливается і присипається прованськими травами.
- Цибулина чиститься, рубається тонкими кружечками.
- Отримані цибульні скибочки прокладаються між шматками горбуші.
- Мандарини позбавляються від шкірки і кісточок, після чого пюрируются блендером. Отримана маса солиться і перчится за смаком.
- Фруктова суміш викласти на рибу.
- Фольга загортається, й горбуша запікається в такому вигляді 40 – 45 хвилин в добре розігрітій духовій шафі.
Готову рибу смачно їсти не тільки в гарячій, але і в холодному вигляді.
Судак фарширований грибами
Інгредієнти: великий судак (до 2 кг), 130 г солоного лосося або іншої схожої риби, велика цибулина, 320 г свіжих печериць, сіль, спеції, зелень.
- Риба потрошится, з неї видаляються кісточки. Залишається хвіст і голова. Філе як би розгортається на столі. Його потрібно змастити сіллю і вибраними спеціями, придатними для риби.
- Зверху на черевце судака викладаються тонкі смужки лосося. Можна зверху збризнути конструкцію соком лимона.
- Цибуля мельчится кубиками і обсмажується з дрібно нарізаними грибами. Маса солиться за смаком. З сковорідки в процесі повинна піти вся зайва рідина. Тільки після цього до начинки додається подрібнена зелень. Деякі господині доповнюють її тертим сиром, кубиками варених яєць та/або маринованих огірочків. Фантазувати тут можна безмежно.
- Начинка вийшла розкладається по рибному черевця. Її потрібно розподілити максимально рівномірно.
- Рибка акуратно згортається. Її краю закріплюються. Для цього можна використовувати зубочистки або нитки.
- Випікається вся конструкція 45 – 55 хвилин. Досить буде температури 170 – 180 градусів.
Страва подається до обіду гарячим з будь-якими гарнірами і соусами.
Риба, запечена з гречаною кашею
Інгредієнти: 2 порційних пакетика гречаної каші, 2 шт. минтая, 2 скибочки бородінського хліба, 2 великих яйця, біла цибулина, половина склянки жирних вершків, по щіпці чорного перцю і чебрецю, дрібна сіль, 80 г твердого сиру.
- Починати приготування треба з каші. Круп’яні пакетики опускаються в солоний окріп і варяться 20 хвилин до повної готовності гарніру.
- Риба відварюється, виделкою з кісток акуратно знімається всі філе. Воно викладається в відповідну форму, змащену розтопленим вершковим маслом. Повинен вийти досить густий рівномірний шар. Він присипається сіллю, перцем і чебрецем.
- Цибулю дрібно ріжеться і відправляється обсмажуватися на будь-якому розігрітому жирі до апетитної рум’яності. Він повинен вийти красиво золотистим, але при цьому не підгоріти.
- Поверх цибулі на середній тертці натирається бородинський хліб без скоринок.
- На нього висипається вже готова гречана крупа.
- Яйця злегка збиваються, змішуються з сіллю, вершками. Ця маса виливається поверх всіх продуктів. У неї можна також додавати будь-які ароматні трави по своєму смаку.
- Блюдо посипається тертим сиром. Чим більше його буде, тим смачніше в підсумку вийде частування. Тому заявлений в рецепті кількість сиру можна сміливо зменшувати.
- Риба з гречкою в такому вигляді готується трохи менше півгодини в гарячій духовці.
Вийшло блюдо акуратно нарізається за принципом запіканки і одразу подається до столу.
Форель, фарширована овочами і грибами
Інгредієнти: 3 середніх річкових форелі, велика морквина, невеликий молодий кабачок, цибулинка, 170 г печериць, сіль, жменя консервованої солодкої кукурудзи, спеції. Як готувати рибу з овочами і грибами, розповідається нижче.
- На сковорідці по черзі потрібно обсмажити всі овочі. Спочатку на добре розігріту олію викладається цибулю з морквою, потім до них додаються тонкі брусочки кабачків.
- У вже готові овочі відправляються пластинки грибів. Разом маса нудиться до випарювання виділилася з продуктів рідини. Майбутня начинка для риби солиться, присипається спеціями. В останню чергу в суміш додаються кукурудзяні зерна без маринаду.
- Риба очищається від кісточок, промивається, обсушивается, натирається сіллю. Голова і хвіст на ній залишаються.
- Всередину тушок викладається вже остигнула начинку. Краї скріплюються будь-яким зручним способом.
Запікається червона риба в духовці з начинкою приблизно 35 хвилин.
Риба в соєво-медовому соусі в духовці
Інгредієнти: 260 г сьомги, 5 ст. л. класичного соєвого соусу, 1 ст. л. меду, мелений перець чилі, часник, 3 ст. л. олії оливи, світлі кунжутне насіння.
- Часник перетворюється в кашку, після чого змішується з усіма компонентами з рецепту, крім кунжуту і риби. Вийде пікантний соус для сьомги. Додаткова сіль не потрібна, її достатньо в соєвому соусі. Кількість перцю чилі в соусі регулюється за смаком.
- В отриману суміш з минулого кроку шкірою вгору занурюються шматочки риби. У такому вигляді сьомга спочатку залишають на півгодини в кімнаті, а потім на всю ніч забирається в прохолоду.
- Піч розігрівається до 230 – 240 градусів. Риба перевертається шкірою вниз і укладається у форму. Зверху на її висипаються кунжутне насіння, а також виливається залишився соус.
Запікається 15 – 17 хвилин при виставленої раніше температурі.
Картопляна запіканка з рибою
Інгредієнти: 1 кг картоплі і минтая, по півкіло лука і моркви, 2 ст. л. жирної сметани, 90 мл будь-якого раст. масла, сіль, щіпка меленого чорного перцю.
- У велику сковорідку виливається масло. Воно добре прогрівається. На цьому жирі обсмажують до прозорості полуколечки лука.
- Коли перший овоч розм’якшиться, до нього висипається вся крупно терта морквина. Маса накривається кришкою і гаситься до тих пір, поки овочі злегка зарум’яняться і будуть повністю готові. Вони солятся за смаком і присипаються перцем.
- З риби видаляються кістки. Шкіра залишається. Потрібно лише трохи пошкребти її ножем, щоб прибрати луску.
- Отримане філе нарізають невеликими шматочками. Вони змішуються з сіллю і перцем.
- Картопля чиститься, ріжеться дуже тонкими кружечками. Чим мініатюрніша вони вийдуть, тим швидше пропечуться в духовій шафі.
- В прямокутну форму укладаються всі картопляні слайсы. Вони злегка присаливаются.
- Зверху рівномірно розподіляється риба.
- Далі розкладається овочева обсмажування.
- Залишилося змастити поверхню страви сметаною. Чим більше їх буде, тим соковитіша й ніжніше запіканка вийде.
- Форма закутується фольгою і забирається в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.
Риба з картоплею буде запікатися на середньому рівні шафи спочатку півгодини під покриттям, потім ще 10 хвилин – вже без нього.
Риба, фарширована сиром
Інгредієнти: тушка білої риби (мінімум на 0,5 кг), 130 г плавленого сиру, 70 мл жирних вершків, 120 г шампіньйонів, 1 ст. л. соняшникової та оливкової олії, гострий червоний перчик, пучок кропу, 3 – 4 зуб. часнику, сіль, сік з половини великого лимона.
- Рибна тушка чиститься. У неї видаляються зябра. Виймаються нутрощі. Зручніше за все робити це через маленький розріз під головою.
- Риба промивається, солиться, перчится, сбрызгивается соком з половини лимона.
- Для начинки гриби дуже дрібно ріжуться і 7 – 8 хвилин обсмажуються на розпеченому соняшниковій олії.
- В окремому посуді вершки збиваються з плавленим сиром до однорідної маси. Сюди ж додаються обсмажені гриби, подрібнений гострий перець, рубаний кріп, сіль.
- Найзручніше фарширувати рибу через розріз у черевці за допомогою кулінарного мішка.
- Коли вся начинка виявиться усередині тушки, вона змащується олією, загортається в фольгу і запікається півгодини в гарячій духовці.
Далі риба готується ще 7 хвилин вже без покриття. За цей час на ній з’явиться апетитна скориночка.
В сметанному соусі
Інгредієнти: 1 кг будь-якої риби, 340 г асорті заморожених овочів, цибулина, половина склянки сметани, сире яйце, морквина, 1 ст. л. борошна, сіль, половина склянки молока, спеції.
- Рибні тушки чистяться, з них зрізають плавники. Прибирається голова, а також всі нутрощі. Залишився філе на кістках нарізати невеликими шматочками.
- Всі свіжі овочі чистяться і довільно мельчатся. Вони відразу відправляються на дно жароміцної форми, а зверху засипаються замороженими овочами. Додається сіль і спеції за смаком.
- На овочеву масу шкірою вниз викладаються підготовлені рибні шматочки.
- Вся конструкція переміщається хвилин на 20 в гарячий духовий шафа.
- У цьому час сметана змішується з молоком і трохи збитим яйцем. У масу всипається борошно, сіль.
- Риба виймається з духовки, поливається соусом з минулого кроку. Далі вона повертається ще на півгодини.
Подати з рисом і маринованими овочами.
Філе палтуса в лаваші
Інгредієнти: 3 тонких вірменських лаваша, великий помідор, 720 г філе палтуса, жменя рубаного кропу, по половині склянки сметани і майонезу, сіль, цибуля, гірчиця за смаком. Як приготувати рибу в лаваші в духовці, розказано далі.
- Для соусу змішується майонез, сметана, рубаний кріп. За смаком можна додати гірчицю і/або соєвий соус.
- Цибулю нарізати тонкими кільцями, помідор – кружальцями.
- Рибне філе мельчится мініатюрними порційними шматочками, присаливается.
- Кожен лист лавашу розрізається навпіл. На заготівлі викладається трохи цибулі, зверху рибні шматочки, які змащуються соусом з першого кроку.
- Зверху розподіляються кружечки помідорів. Можна злегка підсолити овочі.
- Таким чином, начинюються всі лаваші, після чого вони згортаються конвертами.
- Заготовки розкладаються швами вниз на деко. Вони змащуються залишками соусу.
- Готується блюдо близько півгодини при 180 – 190 градусах.
Вийшло запечене філе риби в лаваші подається до столу в якості гарячої або холодної закуски.
З морквою та цибулею
Інгредієнти: 370 г хека, середня морквина, 2 маленькі цибулини, сіль, 5 ст. л. несолодкого йогурту, по парі пучок паприки, каррі, базиліка, сіль.
- Риба після розморожування розрізається по хребту на дві частини. Одна з них повинна являти собою чисте філе без кісток. Далі знизу підрізається хребет і обережно виймається. Видаляються залишки чорної плівочки.
- Отримані скибочки філе солятся, присмачуються сумішшю всіх спецій, крім каррі. Вони повинні промаринуватися 10 – 12 хвилин.
- Йогурт змішується з каррі. Присаливается за смаком.
- Всі овочі подрібнюються.
- Риба викладається у форму, за нею розподіляється морква і цибуля.
- Зверху розмазується весь соус з третього кроку.
Риба в духовці з морквою і цибулею запікається на середньому рівні добре розігрітій духовці 20 – 25 хвилин. У підсумку хек виходить ніжним, соковитим і з дуже смачною підливою.
Рецепт фарширування рисом
Інгредієнти: склянку сухого рису, 2 великі рибні тушки, велика морквина, 3 ст. л. соусу з помідорів, 2 цибулини, 1 ст. л. соку лимона, 4 ст. л. раст. масла, по дрібці куркуми, чорного перцю, солодкої паприки, солі, 2 ст. води, сметана.
- Рис промивається до ідеальної прозорості води.
- Оброблена риба натирається сіллю, перцем, поливається соком цитруса. Залишається хвилин на 12 – 14.
- Овочі нарізати середніми шматочками і смажать до м’якості. Коли вони розм’якшаться, до цибулі і моркви викладається соус з помідорів. Його можна замінити пюрированными свіжими томатами.
- У такому вигляді овочі обсмажуються 3 – 4 хвилини.
- У сковороду всипається крупа. Вона готується в ємності, поки повністю не просочиться маслом. Потім до неї вливається вода, і приготування триває ще 10 – 11 хвилин до готовності рису.
- Вмістом сковорідки фаршируються рибні тушки. Якщо вся крупа в них не влізе, залишки розподіляються навколо тушок, розташованих в жароміцної формі.
- Риба змащується підсоленою сметаною з рештою спеціями і відправляється в духову шафу. Запікання страви під фольгою буде тривати близько години.
Фарширована риба готується в духовці при 180 – 190 градусах.
Як приготувати рибу в солі в духовці?
Інгредієнти: 2 жирні великі скумбрії, кіло кам’яної солі, білок яйця, 2 лимона, 4 – 6 гілочок свіжого чебрецю, 4 гілки петрушки, 4 – 5 зуб. часнику, сіль, чорний перець.
- Рибні тушки чистяться від усього зайвого. З них зрізають плавники. З вспоротого черевця виймаються нутрощі. Обов’язково віддаляється чорна плівка. Підготовлена скумбрія добре промивається холодною водою, з усіх боків просушується серветками з паперу.
- Риба поливається лимонним соком, натирається сіллю і перцем. В такому вигляді вона залишається мінімум на годину. Потім в черевці скумбрії розміщується подрібнений часник, подрібнені гілочки петрушки і чебрецю.
- Яєчний білок виливається до солі. Вона вимішується до тих пір, поки не стане злегка вологою. Якщо одного білка виявиться недостатньо, можна використовувати друге яйце або невелику кількість холодної води.
- Зволожені крупинки розподіляються по листу. Повинен вийти шар не менше 1 див. На нього укладаються підготовлені рибини.
- Зверху висипається залишилася сіль. Залишилися видавлені лимони ріжуться великими шматками і розкладаються поруч. Вони стануть натуральними ароматизаторами страви.
У розжареній печі риба в солі готується трохи менше години.
Риба під шубою»
Інгредієнти: 830 г будь-якого рибного філе, 2 шт. цибулі і моркви, 130 г среднежирной сметани, сіль і перець за смаком.
- Підготовлене філе натирається сумішшю солі і перцю, після чого крупно нарізати і помістити в скляну форму.
- Зверху розсипаються тонко нарізані полуколечки цибулі рівним шаром.
- Далі йде крупно терта морквина. При бажанні овочі попередньо можна злегка обсмажити до рум’яності на розігрітому маслі.
- Зверху розподіляється сметана. Її можна замінити майонезом. Чим більше буде соусу, тим краще.
- Приблизно через 45 – 55 хвилин запікання в гарячій духовці страву можна перевіряти. Як тільки верх добре зарум’яниться, саме час подавати рибу під шубою до обіду.
Таке гаряче відмінно поєднується з відварною картоплею, присипаній часником і свіжою зеленню.
Варіант приготування в клярі
Інгредієнти: півкіло філе будь-якої жирної білої риби, повний стакан молока, сіль, лимон, стакан з гіркою борошна, 3 великих яйця, суміш перців.
- Філе миється, натирається перцем, сіллю, поливається лимонним соком і в такому вигляді маринується близько 20 хвилин.
- Яйця збиваються з молоком. У суміш додається борошно. Інгредієнти перемішуються до зникнення навіть самих маленьких грудочок. Кляр обов’язково солиться.
- Великі рибні шматочки по черзі опускаються в кляр, після чого швидко обсмажують на сильному вогні до появи рум’яної смачною скоринки.
- Далі вони викладаються у форму і готуються в духовій шафі ще 20 – 25 хвилин до повної готовності.
Для запікання достатньо буде температури 180 – 190 градусів.
Скумбрія, запечена у майонезному соусі
Інгредієнти: 3 тушки свіжомороженої скумбрії, 2 мал. ложки рожевого хрону з буряком, сіль, 3 мал. ложки солодкої гірчиці і класичного майонезу.
- Найзручніше працювати з не до кінця розмороженої рибою. Такі тушки простіше чистити, різати. Її шматочки виходять ідеально рівними.
- Скумбрія промивається, на рибних брюшках робляться акуратні надрізи, через які видаляються нутрощі і чорна плівка. Вже чиста випотрошена риба нарізати середніми порційними шматочками. Для цієї мети треба вибирати дуже гострий ніж.
- Отримані акуратні рибні шматочки натираються сіллю. Після цього вони викладаються на деко, застелений харчовою фольгою (блискучою стороною до продуктів).
- Для приготування соусу потрібно змішати всі компоненти.
- Риба поливається майонезній сумішшю з минулого кроку.
Запікається трохи більше півгодини при 180 – 190 градусах. За смаком готову страву віддалено нагадує скумбрія гарячого копчення, але виходить ніжніше.
Короп під смачним маринадом
Інгредієнти: 850 г риби (короп), 2 великі ріпчасті цибулини, ½ ч. л. солі, будь раст. масло, великий лимон, 3 гілочки базиліка, суміш перців.
- Першим ділом короп ретельно очищається від великих лусочок. Далі його філе ріжеться упоперек на середні порційні шматки.
- Одна цибулина і базилік рубаються дуже дрібно. Можна за смаком використовувати і будь-яку іншу свіжу зелень. Наприклад, деякі господині віддають перевагу кинзі.
- Підготовлена риба укладається в каструлю. Зверху на неї видавлюється велика кількість цитрусового соку. Додається цибулю з зеленню. Прямо руками суміш добре перетирається, солиться, перчится і залишають на кілька годин. Чим довше риба простоїть в маринаді, тим смачніше вона в підсумку вийде.
- Широка квадратна форма застеляється фольгою (блискучою стороною вгору). Вона сбрызгивается маслом, покривається шаром цибулевих полуколечек. Залишився овоч нарізається досить крупно.
- На цибульну подушку викладаються шматочки риби (спинкою вгору). На них розподіляється гуща з маринаду.
- Фольга упаковується конвертом.
Риба під маринадом за таким рецептом печеться в духовій шафі 35 хвилин. Духовка попередньо добре розігрівається до 210 – 220 градусів.
Як запекти судака у фользі?
Інгредієнти: велика тушка судака, цибулина, сіль, малий. ложка гострої гірчиці, 1 ст. л. жирної сметани, суміш приправ для риби.
- Риба потрошится. З неї зрізаються зябра, луска видаляється.
- Тушка добре промивається з усіх боків, після чого натирається сіллю і вибраною сумішшю приправ. У такому вигляді судак залишається хвилин на 15.
- Підготовлена риба змащують сумішшю з сметани і гірчиці. Кількість цих компонентів можна збільшувати або зменшувати за смаком.
- Судак залишається ще хвилин на 7.
- Фольга сбрызгивается маслом. На неї викладається рибна тушка. Зверху розподіляються цибульні кільця. Частина з них відправляється в черевце судака.
- Фольга щільно загортається навколо риби.
В дуже гарячій духовці блюдо запікається 35 – 40 хвилин. Далі покриття розгортається, і судак акуратно перекладається на красиву плоску тарілку.
Стейк з червоної риби
Інгредієнти: 4 великі рибні стейки, середня біла цибулина, 4 листочка лаврушки, лимон, сіль, мелений перець, будь-раст. масло.
- Якщо купити готові стейки не вдалося, потрібно взяти червону рибу вагою 600 – 700 м і розділити її на рівні акуратні шматочки. Оптимальна товщина – 2 див.
- Заморожена риба розморожується при кімнатній температурі. Якщо використовувати для цього теплу воду, то в результаті страва вийде жорстким і сухуватим.
- Деко застеляється промасленим фольгою. Першим шаром викладається крупно нарізану цибулю. На нього розташовуються рибні шматки, натерті сіллю і перцем. За бажанням можна використовувати невелику кількість сушеного розмарину або лимонного перцю».
- Стейки поливаються соком, віджатим з лимона.
В заздалегідь розігріту до 210 градусів духовку поміщається деко з продуктами. Витримується 17 – 20 хвилин. Якщо риба була мороженої, на приготування буде потрібно трохи більше часу.
Смачний рецепт з часником і паприкою
Інгредієнти: 2 великі скумбрії (загальна вага риби близько 1 кг), 3 – 5 зуб. часнику, 2 ст. л. раст. масла, по 1 ч. л. дрібної солі і прованських трав, 1 ст. л. солодкої меленої паприки.
- Промита і випотрошена риба розпускається на філе. При цьому з неї не знімається верхня шкірка. Ця частина зовсім не зіпсує готового страви.
- Масло з’єднується з подрібненим часником, прованськими травами, сіллю і паприкою. Получившимся маринадом промащується рибне філе. Далі воно залишається «відпочивати» на 80 – 90 хвилин.
- Духова шафа заздалегідь розігрівається до 220 градусів.
- На деко, застелене якісним промасленим пергаментом, переноситься підготовлена риба і укладається шкіркою вгору.
- Випікається 15 – 17 хвилин при виставленої раніше температурі.
Готове частування щедро посипається свіжою зеленню і гарячим подається до обіду.
Запіканка з риби та цвітної капусти
Інгредієнти: 270 г тріски, 130 г капусти броколі, цибулина, 160 г цвітної капусти, 2 ст. л. будь-якого рослинного і вершкового масла, пучок свіжої петрушки, скибочка білого хліба, 60 г напівтвердого сиру, сіль, яйце, 2/3 ст. л. жирних вершків, чорний мелений перець.
- Капуста двох видів, розділена на «парасольки», опускається в окріп на 3 – 4 хвилини. Далі вона відкидається на сито і промивається холодною водою.
- Білий хліб подрібнюється блендером до великих крихт.
- Сир натирається на середній тертці.
- Риба ріжеться невеликими шматочками, за смаком солиться і перчится.
- Зелень і цибулю дуже дрібно рубаються. Останній обсмажується на суміші олії до рум’яності. Потім до цибулі додаються рибні шматочки, і обсмажування триває 3 – 4 хвилини.
- На дно підготовленої форми викладається обсмажена тріска з овочевими шматочками. Зверху рівномірно розподіляються остиглі «парасольки» капусти двох видів.
- Соус для заливки готується з збитого яйця, вершків і половину тертого сиру. Маса солиться і дуже добре вимішується.
- Отриманим соусом заливається риба з овочами.
- Далі розсипаються хлібні крихти і залишився сир.
В добре розігрітій духовій шафі страва готується 30 – 35 хвилин. Готова запіканка покриється апетитною рум’яною скоринкою.
Тріска в гірчично-вершковому соусі
Інгредієнти: 2 тушки тріски (загальною вагою приблизно на 1,5 кг), борошно для панірування, сіль, гірчичне масло, пучок свіжого кропу, 2 ст. л. зернової гірчиці, 2/3 ст. среднежирных вершків, безсольова приправа для риби, мелений чорний перець.
- Риба розморожується, з неї зрізають плавники, і забирається хвіст. Частина тушки нарізати шматочками. З черевця віддаляється чорна плівка.
- Риба натирається сіллю і приправою.
- Її шматочки обвалюються в борошні і смажать на гірчичній олії до рум’яності.
- Вершки змішують з подрібненим кропом, гірчицею, солятся, перчатся.
- Цим соусом заливається риба, викладена у форму.
Блюдо запікається 20 – 25 хвилин при температурі 190 градусів.