Риба в духовці – 22 рецепта запікання

Будь-яка риба в духовці готується досить просто і не вимагає від господарки спеціальних кулінарних вмінь. Головне, не жаліти до неї ароматних трав, соусів та інших добавок, що поліпшують смак страви. Запечена риба поєднується практично з будь-яким гарніром.

Яку рибу краще запікати в духовці?

Якщо вирішено запікати рибу на вечерю, при покупці продукту варто звернути увагу на сорти з високим вмістом жиру. До них відносяться морські породи – путасу, лосось, сьомгу, тилапию. З річкових порід в духовій шафі смачно виходить короп, лящ, сазан. Запікати можна як цілу рибу, так і шматками.

Якщо під рукою виявилася тільки сухувата дрібна рибка, то при приготуванні її потрібно щедро присмачувати розтопленим вершковим маслом або вибраними соусами. Щуку при запіканні потрібно тримати в духовці довше, щоб безліч дрібних кісточок з неї добре розм’якшилися. В цілому обговорюваним способом вдасться смачно приготувати будь-яку рибу. Готове блюдо подається в гарячому і холодному вигляді.

Рада. Смак значно покращиться, якщо за 15-20 хвилин до приготування рибу скропити лимонним соком або оцтом.

Минтай, запечений у фользі в духовці

Інгредієнти: 2 рибки минтая, половина лимона, 2 ст. л. олії оливи, щіпка сушеного розмарину, стільки ж меленого перцю і суміші приправ для риби, сіль.

  • Рибні тушки розморожуються, позбавляються від хвостів, плавців та луски. Вони промиваються і викладаються на друшляк.
  • Коли з минтая стече зайва рідина, він з усіх боків натирається сіллю, приправами, меленим перцем.
  • Риба присипається перетертим розмарином, поливається маслом і соком з половини лимона. Тушки кілька раз перевертаються у цій суміші, щоб вони рівномірно вкрилися маринадом.
  • Кожна підготовлена рибина загортається в окремий шар фольги. Він дуже щільно закривається.
  • Отримані заготовки прибираються в духовку. Досить середньої температури.

Минтай в духовці буде повністю готовий вже через 20 – 25 хвилин.

Горбуша під маринадом мандариновим

Інгредієнти: 4 великих рибних стейка, цибулина, 3 кислуватих мандарина, сіль, сушені прованські трави за смаком, перець.

  • Підготовлений стейк укладається на фольгу, злегка промазану маслом.
  • Рибка присаливается і присипається прованськими травами.
  • Цибулина чиститься, рубається тонкими кружечками.
  • Отримані цибульні скибочки прокладаються між шматками горбуші.
  • Мандарини позбавляються від шкірки і кісточок, після чого пюрируются блендером. Отримана маса солиться і перчится за смаком.
  • Фруктова суміш викласти на рибу.
  • Фольга загортається, й горбуша запікається в такому вигляді 40 – 45 хвилин в добре розігрітій духовій шафі.

Готову рибу смачно їсти не тільки в гарячій, але і в холодному вигляді.

Судак фарширований грибами

Інгредієнти: великий судак (до 2 кг), 130 г солоного лосося або іншої схожої риби, велика цибулина, 320 г свіжих печериць, сіль, спеції, зелень.

  • Риба потрошится, з неї видаляються кісточки. Залишається хвіст і голова. Філе як би розгортається на столі. Його потрібно змастити сіллю і вибраними спеціями, придатними для риби.
  • Зверху на черевце судака викладаються тонкі смужки лосося. Можна зверху збризнути конструкцію соком лимона.
  • Цибуля мельчится кубиками і обсмажується з дрібно нарізаними грибами. Маса солиться за смаком. З сковорідки в процесі повинна піти вся зайва рідина. Тільки після цього до начинки додається подрібнена зелень. Деякі господині доповнюють її тертим сиром, кубиками варених яєць та/або маринованих огірочків. Фантазувати тут можна безмежно.
  • Начинка вийшла розкладається по рибному черевця. Її потрібно розподілити максимально рівномірно.
  • Рибка акуратно згортається. Її краю закріплюються. Для цього можна використовувати зубочистки або нитки.
  • Випікається вся конструкція 45 – 55 хвилин. Досить буде температури 170 – 180 градусів.

Страва подається до обіду гарячим з будь-якими гарнірами і соусами.

Риба, запечена з гречаною кашею

Інгредієнти: 2 порційних пакетика гречаної каші, 2 шт. минтая, 2 скибочки бородінського хліба, 2 великих яйця, біла цибулина, половина склянки жирних вершків, по щіпці чорного перцю і чебрецю, дрібна сіль, 80 г твердого сиру.

  • Починати приготування треба з каші. Круп’яні пакетики опускаються в солоний окріп і варяться 20 хвилин до повної готовності гарніру.
  • Риба відварюється, виделкою з кісток акуратно знімається всі філе. Воно викладається в відповідну форму, змащену розтопленим вершковим маслом. Повинен вийти досить густий рівномірний шар. Він присипається сіллю, перцем і чебрецем.
  • Цибулю дрібно ріжеться і відправляється обсмажуватися на будь-якому розігрітому жирі до апетитної рум’яності. Він повинен вийти красиво золотистим, але при цьому не підгоріти.
  • Поверх цибулі на середній тертці натирається бородинський хліб без скоринок.
  • На нього висипається вже готова гречана крупа.
  • Яйця злегка збиваються, змішуються з сіллю, вершками. Ця маса виливається поверх всіх продуктів. У неї можна також додавати будь-які ароматні трави по своєму смаку.
  • Блюдо посипається тертим сиром. Чим більше його буде, тим смачніше в підсумку вийде частування. Тому заявлений в рецепті кількість сиру можна сміливо зменшувати.
  • Риба з гречкою в такому вигляді готується трохи менше півгодини в гарячій духовці.

Вийшло блюдо акуратно нарізається за принципом запіканки і одразу подається до столу.

Форель, фарширована овочами і грибами

Інгредієнти: 3 середніх річкових форелі, велика морквина, невеликий молодий кабачок, цибулинка, 170 г печериць, сіль, жменя консервованої солодкої кукурудзи, спеції. Як готувати рибу з овочами і грибами, розповідається нижче.

  • На сковорідці по черзі потрібно обсмажити всі овочі. Спочатку на добре розігріту олію викладається цибулю з морквою, потім до них додаються тонкі брусочки кабачків.
  • У вже готові овочі відправляються пластинки грибів. Разом маса нудиться до випарювання виділилася з продуктів рідини. Майбутня начинка для риби солиться, присипається спеціями. В останню чергу в суміш додаються кукурудзяні зерна без маринаду.
  • Риба очищається від кісточок, промивається, обсушивается, натирається сіллю. Голова і хвіст на ній залишаються.
  • Всередину тушок викладається вже остигнула начинку. Краї скріплюються будь-яким зручним способом.
Дивіться також:  Деруни картопляні – 9 рецептів

Запікається червона риба в духовці з начинкою приблизно 35 хвилин.

Риба в соєво-медовому соусі в духовці

Інгредієнти: 260 г сьомги, 5 ст. л. класичного соєвого соусу, 1 ст. л. меду, мелений перець чилі, часник, 3 ст. л. олії оливи, світлі кунжутне насіння.

  • Часник перетворюється в кашку, після чого змішується з усіма компонентами з рецепту, крім кунжуту і риби. Вийде пікантний соус для сьомги. Додаткова сіль не потрібна, її достатньо в соєвому соусі. Кількість перцю чилі в соусі регулюється за смаком.
  • В отриману суміш з минулого кроку шкірою вгору занурюються шматочки риби. У такому вигляді сьомга спочатку залишають на півгодини в кімнаті, а потім на всю ніч забирається в прохолоду.
  • Піч розігрівається до 230 – 240 градусів. Риба перевертається шкірою вниз і укладається у форму. Зверху на її висипаються кунжутне насіння, а також виливається залишився соус.

Запікається 15 – 17 хвилин при виставленої раніше температурі.

Картопляна запіканка з рибою

Інгредієнти: 1 кг картоплі і минтая, по півкіло лука і моркви, 2 ст. л. жирної сметани, 90 мл будь-якого раст. масла, сіль, щіпка меленого чорного перцю.

  • У велику сковорідку виливається масло. Воно добре прогрівається. На цьому жирі обсмажують до прозорості полуколечки лука.
  • Коли перший овоч розм’якшиться, до нього висипається вся крупно терта морквина. Маса накривається кришкою і гаситься до тих пір, поки овочі злегка зарум’яняться і будуть повністю готові. Вони солятся за смаком і присипаються перцем.
  • З риби видаляються кістки. Шкіра залишається. Потрібно лише трохи пошкребти її ножем, щоб прибрати луску.
  • Отримане філе нарізають невеликими шматочками. Вони змішуються з сіллю і перцем.
  • Картопля чиститься, ріжеться дуже тонкими кружечками. Чим мініатюрніша вони вийдуть, тим швидше пропечуться в духовій шафі.
  • В прямокутну форму укладаються всі картопляні слайсы. Вони злегка присаливаются.
  • Зверху рівномірно розподіляється риба.
  • Далі розкладається овочева обсмажування.
  • Залишилося змастити поверхню страви сметаною. Чим більше їх буде, тим соковитіша й ніжніше запіканка вийде.
  • Форма закутується фольгою і забирається в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.

Риба з картоплею буде запікатися на середньому рівні шафи спочатку півгодини під покриттям, потім ще 10 хвилин – вже без нього.

Риба, фарширована сиром

Інгредієнти: тушка білої риби (мінімум на 0,5 кг), 130 г плавленого сиру, 70 мл жирних вершків, 120 г шампіньйонів, 1 ст. л. соняшникової та оливкової олії, гострий червоний перчик, пучок кропу, 3 – 4 зуб. часнику, сіль, сік з половини великого лимона.

  • Рибна тушка чиститься. У неї видаляються зябра. Виймаються нутрощі. Зручніше за все робити це через маленький розріз під головою.
  • Риба промивається, солиться, перчится, сбрызгивается соком з половини лимона.
  • Для начинки гриби дуже дрібно ріжуться і 7 – 8 хвилин обсмажуються на розпеченому соняшниковій олії.
  • В окремому посуді вершки збиваються з плавленим сиром до однорідної маси. Сюди ж додаються обсмажені гриби, подрібнений гострий перець, рубаний кріп, сіль.
  • Найзручніше фарширувати рибу через розріз у черевці за допомогою кулінарного мішка.
  • Коли вся начинка виявиться усередині тушки, вона змащується олією, загортається в фольгу і запікається півгодини в гарячій духовці.

Далі риба готується ще 7 хвилин вже без покриття. За цей час на ній з’явиться апетитна скориночка.

В сметанному соусі

Інгредієнти: 1 кг будь-якої риби, 340 г асорті заморожених овочів, цибулина, половина склянки сметани, сире яйце, морквина, 1 ст. л. борошна, сіль, половина склянки молока, спеції.

  • Рибні тушки чистяться, з них зрізають плавники. Прибирається голова, а також всі нутрощі. Залишився філе на кістках нарізати невеликими шматочками.
  • Всі свіжі овочі чистяться і довільно мельчатся. Вони відразу відправляються на дно жароміцної форми, а зверху засипаються замороженими овочами. Додається сіль і спеції за смаком.
  • На овочеву масу шкірою вниз викладаються підготовлені рибні шматочки.
  • Вся конструкція переміщається хвилин на 20 в гарячий духовий шафа.
  • У цьому час сметана змішується з молоком і трохи збитим яйцем. У масу всипається борошно, сіль.
  • Риба виймається з духовки, поливається соусом з минулого кроку. Далі вона повертається ще на півгодини.

Подати з рисом і маринованими овочами.

Філе палтуса в лаваші

Інгредієнти: 3 тонких вірменських лаваша, великий помідор, 720 г філе палтуса, жменя рубаного кропу, по половині склянки сметани і майонезу, сіль, цибуля, гірчиця за смаком. Як приготувати рибу в лаваші в духовці, розказано далі.

  • Для соусу змішується майонез, сметана, рубаний кріп. За смаком можна додати гірчицю і/або соєвий соус.
  • Цибулю нарізати тонкими кільцями, помідор – кружальцями.
  • Рибне філе мельчится мініатюрними порційними шматочками, присаливается.
  • Кожен лист лавашу розрізається навпіл. На заготівлі викладається трохи цибулі, зверху рибні шматочки, які змащуються соусом з першого кроку.
  • Зверху розподіляються кружечки помідорів. Можна злегка підсолити овочі.
  • Таким чином, начинюються всі лаваші, після чого вони згортаються конвертами.
  • Заготовки розкладаються швами вниз на деко. Вони змащуються залишками соусу.
  • Готується блюдо близько півгодини при 180 – 190 градусах.

Вийшло запечене філе риби в лаваші подається до столу в якості гарячої або холодної закуски.

З морквою та цибулею

Інгредієнти: 370 г хека, середня морквина, 2 маленькі цибулини, сіль, 5 ст. л. несолодкого йогурту, по парі пучок паприки, каррі, базиліка, сіль.

Дивіться також:  Як зварити яйця в мікрохвильовій печі – 6 способів приготування

  • Риба після розморожування розрізається по хребту на дві частини. Одна з них повинна являти собою чисте філе без кісток. Далі знизу підрізається хребет і обережно виймається. Видаляються залишки чорної плівочки.
  • Отримані скибочки філе солятся, присмачуються сумішшю всіх спецій, крім каррі. Вони повинні промаринуватися 10 – 12 хвилин.
  • Йогурт змішується з каррі. Присаливается за смаком.
  • Всі овочі подрібнюються.
  • Риба викладається у форму, за нею розподіляється морква і цибуля.
  • Зверху розмазується весь соус з третього кроку.

Риба в духовці з морквою і цибулею запікається на середньому рівні добре розігрітій духовці 20 – 25 хвилин. У підсумку хек виходить ніжним, соковитим і з дуже смачною підливою.

Рецепт фарширування рисом

Інгредієнти: склянку сухого рису, 2 великі рибні тушки, велика морквина, 3 ст. л. соусу з помідорів, 2 цибулини, 1 ст. л. соку лимона, 4 ст. л. раст. масла, по дрібці куркуми, чорного перцю, солодкої паприки, солі, 2 ст. води, сметана.

  • Рис промивається до ідеальної прозорості води.
  • Оброблена риба натирається сіллю, перцем, поливається соком цитруса. Залишається хвилин на 12 – 14.
  • Овочі нарізати середніми шматочками і смажать до м’якості. Коли вони розм’якшаться, до цибулі і моркви викладається соус з помідорів. Його можна замінити пюрированными свіжими томатами.
  • У такому вигляді овочі обсмажуються 3 – 4 хвилини.
  • У сковороду всипається крупа. Вона готується в ємності, поки повністю не просочиться маслом. Потім до неї вливається вода, і приготування триває ще 10 – 11 хвилин до готовності рису.
  • Вмістом сковорідки фаршируються рибні тушки. Якщо вся крупа в них не влізе, залишки розподіляються навколо тушок, розташованих в жароміцної формі.
  • Риба змащується підсоленою сметаною з рештою спеціями і відправляється в духову шафу. Запікання страви під фольгою буде тривати близько години.

Фарширована риба готується в духовці при 180 – 190 градусах.

Як приготувати рибу в солі в духовці?

Інгредієнти: 2 жирні великі скумбрії, кіло кам’яної солі, білок яйця, 2 лимона, 4 – 6 гілочок свіжого чебрецю, 4 гілки петрушки, 4 – 5 зуб. часнику, сіль, чорний перець.

  • Рибні тушки чистяться від усього зайвого. З них зрізають плавники. З вспоротого черевця виймаються нутрощі. Обов’язково віддаляється чорна плівка. Підготовлена скумбрія добре промивається холодною водою, з усіх боків просушується серветками з паперу.
  • Риба поливається лимонним соком, натирається сіллю і перцем. В такому вигляді вона залишається мінімум на годину. Потім в черевці скумбрії розміщується подрібнений часник, подрібнені гілочки петрушки і чебрецю.
  • Яєчний білок виливається до солі. Вона вимішується до тих пір, поки не стане злегка вологою. Якщо одного білка виявиться недостатньо, можна використовувати друге яйце або невелику кількість холодної води.
  • Зволожені крупинки розподіляються по листу. Повинен вийти шар не менше 1 див. На нього укладаються підготовлені рибини.
  • Зверху висипається залишилася сіль. Залишилися видавлені лимони ріжуться великими шматками і розкладаються поруч. Вони стануть натуральними ароматизаторами страви.

У розжареній печі риба в солі готується трохи менше години.

Риба під шубою»

Інгредієнти: 830 г будь-якого рибного філе, 2 шт. цибулі і моркви, 130 г среднежирной сметани, сіль і перець за смаком.

  • Підготовлене філе натирається сумішшю солі і перцю, після чого крупно нарізати і помістити в скляну форму.
  • Зверху розсипаються тонко нарізані полуколечки цибулі рівним шаром.
  • Далі йде крупно терта морквина. При бажанні овочі попередньо можна злегка обсмажити до рум’яності на розігрітому маслі.
  • Зверху розподіляється сметана. Її можна замінити майонезом. Чим більше буде соусу, тим краще.
  • Приблизно через 45 – 55 хвилин запікання в гарячій духовці страву можна перевіряти. Як тільки верх добре зарум’яниться, саме час подавати рибу під шубою до обіду.

Таке гаряче відмінно поєднується з відварною картоплею, присипаній часником і свіжою зеленню.

Варіант приготування в клярі

Інгредієнти: півкіло філе будь-якої жирної білої риби, повний стакан молока, сіль, лимон, стакан з гіркою борошна, 3 великих яйця, суміш перців.

  • Філе миється, натирається перцем, сіллю, поливається лимонним соком і в такому вигляді маринується близько 20 хвилин.
  • Яйця збиваються з молоком. У суміш додається борошно. Інгредієнти перемішуються до зникнення навіть самих маленьких грудочок. Кляр обов’язково солиться.
  • Великі рибні шматочки по черзі опускаються в кляр, після чого швидко обсмажують на сильному вогні до появи рум’яної смачною скоринки.
  • Далі вони викладаються у форму і готуються в духовій шафі ще 20 – 25 хвилин до повної готовності.

Для запікання достатньо буде температури 180 – 190 градусів.

Скумбрія, запечена у майонезному соусі

Інгредієнти: 3 тушки свіжомороженої скумбрії, 2 мал. ложки рожевого хрону з буряком, сіль, 3 мал. ложки солодкої гірчиці і класичного майонезу.

  • Найзручніше працювати з не до кінця розмороженої рибою. Такі тушки простіше чистити, різати. Її шматочки виходять ідеально рівними.
  • Скумбрія промивається, на рибних брюшках робляться акуратні надрізи, через які видаляються нутрощі і чорна плівка. Вже чиста випотрошена риба нарізати середніми порційними шматочками. Для цієї мети треба вибирати дуже гострий ніж.
  • Отримані акуратні рибні шматочки натираються сіллю. Після цього вони викладаються на деко, застелений харчовою фольгою (блискучою стороною до продуктів).
  • Для приготування соусу потрібно змішати всі компоненти.
  • Риба поливається майонезній сумішшю з минулого кроку.

Запікається трохи більше півгодини при 180 – 190 градусах. За смаком готову страву віддалено нагадує скумбрія гарячого копчення, але виходить ніжніше.

Короп під смачним маринадом

Інгредієнти: 850 г риби (короп), 2 великі ріпчасті цибулини, ½ ч. л. солі, будь раст. масло, великий лимон, 3 гілочки базиліка, суміш перців.

Дивіться також:  Як зварити буряк в мікрохвильовці швидко, в пакеті?

  • Першим ділом короп ретельно очищається від великих лусочок. Далі його філе ріжеться упоперек на середні порційні шматки.
  • Одна цибулина і базилік рубаються дуже дрібно. Можна за смаком використовувати і будь-яку іншу свіжу зелень. Наприклад, деякі господині віддають перевагу кинзі.
  • Підготовлена риба укладається в каструлю. Зверху на неї видавлюється велика кількість цитрусового соку. Додається цибулю з зеленню. Прямо руками суміш добре перетирається, солиться, перчится і залишають на кілька годин. Чим довше риба простоїть в маринаді, тим смачніше вона в підсумку вийде.
  • Широка квадратна форма застеляється фольгою (блискучою стороною вгору). Вона сбрызгивается маслом, покривається шаром цибулевих полуколечек. Залишився овоч нарізається досить крупно.
  • На цибульну подушку викладаються шматочки риби (спинкою вгору). На них розподіляється гуща з маринаду.
  • Фольга упаковується конвертом.

Риба під маринадом за таким рецептом печеться в духовій шафі 35 хвилин. Духовка попередньо добре розігрівається до 210 – 220 градусів.

Як запекти судака у фользі?

Інгредієнти: велика тушка судака, цибулина, сіль, малий. ложка гострої гірчиці, 1 ст. л. жирної сметани, суміш приправ для риби.

  • Риба потрошится. З неї зрізаються зябра, луска видаляється.
  • Тушка добре промивається з усіх боків, після чого натирається сіллю і вибраною сумішшю приправ. У такому вигляді судак залишається хвилин на 15.
  • Підготовлена риба змащують сумішшю з сметани і гірчиці. Кількість цих компонентів можна збільшувати або зменшувати за смаком.
  • Судак залишається ще хвилин на 7.
  • Фольга сбрызгивается маслом. На неї викладається рибна тушка. Зверху розподіляються цибульні кільця. Частина з них відправляється в черевце судака.
  • Фольга щільно загортається навколо риби.

В дуже гарячій духовці блюдо запікається 35 – 40 хвилин. Далі покриття розгортається, і судак акуратно перекладається на красиву плоску тарілку.

Стейк з червоної риби

Інгредієнти: 4 великі рибні стейки, середня біла цибулина, 4 листочка лаврушки, лимон, сіль, мелений перець, будь-раст. масло.

  • Якщо купити готові стейки не вдалося, потрібно взяти червону рибу вагою 600 – 700 м і розділити її на рівні акуратні шматочки. Оптимальна товщина – 2 див.
  • Заморожена риба розморожується при кімнатній температурі. Якщо використовувати для цього теплу воду, то в результаті страва вийде жорстким і сухуватим.
  • Деко застеляється промасленим фольгою. Першим шаром викладається крупно нарізану цибулю. На нього розташовуються рибні шматки, натерті сіллю і перцем. За бажанням можна використовувати невелику кількість сушеного розмарину або лимонного перцю».
  • Стейки поливаються соком, віджатим з лимона.

В заздалегідь розігріту до 210 градусів духовку поміщається деко з продуктами. Витримується 17 – 20 хвилин. Якщо риба була мороженої, на приготування буде потрібно трохи більше часу.

Смачний рецепт з часником і паприкою

Інгредієнти: 2 великі скумбрії (загальна вага риби близько 1 кг), 3 – 5 зуб. часнику, 2 ст. л. раст. масла, по 1 ч. л. дрібної солі і прованських трав, 1 ст. л. солодкої меленої паприки.

  • Промита і випотрошена риба розпускається на філе. При цьому з неї не знімається верхня шкірка. Ця частина зовсім не зіпсує готового страви.
  • Масло з’єднується з подрібненим часником, прованськими травами, сіллю і паприкою. Получившимся маринадом промащується рибне філе. Далі воно залишається «відпочивати» на 80 – 90 хвилин.
  • Духова шафа заздалегідь розігрівається до 220 градусів.
  • На деко, застелене якісним промасленим пергаментом, переноситься підготовлена риба і укладається шкіркою вгору.
  • Випікається 15 – 17 хвилин при виставленої раніше температурі.

Готове частування щедро посипається свіжою зеленню і гарячим подається до обіду.

Запіканка з риби та цвітної капусти

Інгредієнти: 270 г тріски, 130 г капусти броколі, цибулина, 160 г цвітної капусти, 2 ст. л. будь-якого рослинного і вершкового масла, пучок свіжої петрушки, скибочка білого хліба, 60 г напівтвердого сиру, сіль, яйце, 2/3 ст. л. жирних вершків, чорний мелений перець.

  • Капуста двох видів, розділена на «парасольки», опускається в окріп на 3 – 4 хвилини. Далі вона відкидається на сито і промивається холодною водою.
  • Білий хліб подрібнюється блендером до великих крихт.
  • Сир натирається на середній тертці.
  • Риба ріжеться невеликими шматочками, за смаком солиться і перчится.
  • Зелень і цибулю дуже дрібно рубаються. Останній обсмажується на суміші олії до рум’яності. Потім до цибулі додаються рибні шматочки, і обсмажування триває 3 – 4 хвилини.
  • На дно підготовленої форми викладається обсмажена тріска з овочевими шматочками. Зверху рівномірно розподіляються остиглі «парасольки» капусти двох видів.
  • Соус для заливки готується з збитого яйця, вершків і половину тертого сиру. Маса солиться і дуже добре вимішується.
  • Отриманим соусом заливається риба з овочами.
  • Далі розсипаються хлібні крихти і залишився сир.

В добре розігрітій духовій шафі страва готується 30 – 35 хвилин. Готова запіканка покриється апетитною рум’яною скоринкою.

Тріска в гірчично-вершковому соусі

Інгредієнти: 2 тушки тріски (загальною вагою приблизно на 1,5 кг), борошно для панірування, сіль, гірчичне масло, пучок свіжого кропу, 2 ст. л. зернової гірчиці, 2/3 ст. среднежирных вершків, безсольова приправа для риби, мелений чорний перець.

  • Риба розморожується, з неї зрізають плавники, і забирається хвіст. Частина тушки нарізати шматочками. З черевця віддаляється чорна плівка.
  • Риба натирається сіллю і приправою.
  • Її шматочки обвалюються в борошні і смажать на гірчичній олії до рум’яності.
  • Вершки змішують з подрібненим кропом, гірчицею, солятся, перчатся.
  • Цим соусом заливається риба, викладена у форму.

Блюдо запікається 20 – 25 хвилин при температурі 190 градусів.

Прокрутка до верху