Риба в духовці у фользі — 12 рецептів запікання

Минтай у фользі

Недорогий минтай перетворюється практично в святкове блюдо, якщо запекти її у фользі з картоплею, овочами і з тонкими пластинками тягучого сиру. Всього-то й треба – дві картоплини, пакетик майонезу, цибулина, трохи сиру, кілька рибок минтая, сіль і перець за смаком.

Як поступаємо:

  • Сир ріжемо тонкими пластинками.
  • Рибу обробляємо на філе: розрізаємо вздовж по хребту, виймаємо кісточки.
  • Картоплю чистимо і ріжемо кружальцями.
  • Цибулю ріжемо дуже тонкими півкільцями.
  • Фольгу злегка змащуємо рослинним маслом, а зверху викладемо кругляшки картоплі. Присолим їх і поперчимо.
  • Зверху картоплі покладемо минтай, прикрасимо його кільцями цибулі, поллємо майонезом дуже тонкою сіточкою.
  • Останнім шаром стане сир – його ми не трьом, а нарізаємо тонкими пластинками (можна взяти готовий плавлений сир).
  • Загортаємо фольгу і відправляємо заготовку в духовку на 220 градусів. Запікаємо 35 хвилин.

Блюдо виходить соковитим, ароматним, особливо смачним в теплому вигляді. Смак його стане яскравішим, якщо присипати рибу свіжим кропом — з’явиться легкий грибний відтінок.

Страва вийде ще смачніше, якщо зверху філе покласти тонкі скибочки свіжих печериць.

Дивіться також:  Лагман – 8 рецептів приготування вдома: з яловичини, свинини, баранини, курки
Прокрутка до верху