Минтай у фользі
Недорогий минтай перетворюється практично в святкове блюдо, якщо запекти її у фользі з картоплею, овочами і з тонкими пластинками тягучого сиру. Всього-то й треба – дві картоплини, пакетик майонезу, цибулина, трохи сиру, кілька рибок минтая, сіль і перець за смаком.
Як поступаємо:
- Сир ріжемо тонкими пластинками.
- Рибу обробляємо на філе: розрізаємо вздовж по хребту, виймаємо кісточки.
- Картоплю чистимо і ріжемо кружальцями.
- Цибулю ріжемо дуже тонкими півкільцями.
- Фольгу злегка змащуємо рослинним маслом, а зверху викладемо кругляшки картоплі. Присолим їх і поперчимо.
- Зверху картоплі покладемо минтай, прикрасимо його кільцями цибулі, поллємо майонезом дуже тонкою сіточкою.
- Останнім шаром стане сир – його ми не трьом, а нарізаємо тонкими пластинками (можна взяти готовий плавлений сир).
- Загортаємо фольгу і відправляємо заготовку в духовку на 220 градусів. Запікаємо 35 хвилин.
Блюдо виходить соковитим, ароматним, особливо смачним в теплому вигляді. Смак його стане яскравішим, якщо присипати рибу свіжим кропом — з’явиться легкий грибний відтінок.
Страва вийде ще смачніше, якщо зверху філе покласти тонкі скибочки свіжих печериць.