З філе тріски
Зараз у продажу можна зустріти стейки філе тріски. Вони дуже зручні тим, що дозволяють приготувати вечерю на швидку руку — стейки можна не розморожуючи присипати цибулею, сиром і запекти. Ми навчимо вас приготування швидкого, смачного рибного блюда з тріски.
Підготуємо:
- 4 середньої величини стейка тріски;
- твердий сир – 100 г;
- цибулина – 1 шт.;
- майонез – 70 г;
- масло для обжарювання – 50 мл;
- сіль, перець, будь-які прянощі за смаком.
Страва стане ситніше, якщо запекти рибу на «подушці» з відвареного рису альденте.
- Стейкам даємо трохи відтанути, але не повністю, солі і перчимо.
- Цибулю ріжемо кільцями й обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору.
- Рис укладаємо на квадратик фольги, зверху покладемо стейки тріски.
- Присипаємо її цибулею, намазуємо тонкою сіточкою майонезу і притрушиваем сиром.
- Щільно загортаємо конвертик, але стежимо, щоб зверху залишалося вільне місце — так сир і майонез не прилипнуть до фользі при готуванні.
- Відправляємо рибу в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 40 хвилин.
В кінці рекомендуємо відкрити фольгу, щоб сир зарум’яниться. Виходить апетитне друге блюдо, яке можна подавати прямо у фользі, відкривши рибу і присипавши її зеленню. До такого вечері напрошується салат зі свіжих овочів або просто стиглі томати, порізані часточками.