Риба в духовці у фользі — 12 рецептів запікання

З філе тріски

Зараз у продажу можна зустріти стейки філе тріски. Вони дуже зручні тим, що дозволяють приготувати вечерю на швидку руку — стейки можна не розморожуючи присипати цибулею, сиром і запекти. Ми навчимо вас приготування швидкого, смачного рибного блюда з тріски.

Підготуємо:

  • 4 середньої величини стейка тріски;
  • твердий сир – 100 г;
  • цибулина – 1 шт.;
  • майонез – 70 г;
  • масло для обжарювання – 50 мл;
  • сіль, перець, будь-які прянощі за смаком.

Страва стане ситніше, якщо запекти рибу на «подушці» з відвареного рису альденте.

  • Стейкам даємо трохи відтанути, але не повністю, солі і перчимо.
  • Цибулю ріжемо кільцями й обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору.
  • Рис укладаємо на квадратик фольги, зверху покладемо стейки тріски.
  • Присипаємо її цибулею, намазуємо тонкою сіточкою майонезу і притрушиваем сиром.
  • Щільно загортаємо конвертик, але стежимо, щоб зверху залишалося вільне місце — так сир і майонез не прилипнуть до фользі при готуванні.
  • Відправляємо рибу в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 40 хвилин.

В кінці рекомендуємо відкрити фольгу, щоб сир зарум’яниться. Виходить апетитне друге блюдо, яке можна подавати прямо у фользі, відкривши рибу і присипавши її зеленню. До такого вечері напрошується салат зі свіжих овочів або просто стиглі томати, порізані часточками.

Дивіться також:  Біляші на кефірі – 5 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху