Скумбрія, запечена у фользі
Популярна сьогодні Дієти Дружби закликає всіх їсти багато овочів, фруктів, і корисного білка, наприклад, з риби. Але найбільше вона знайома цікавими рецептами: послідовники системи живлення люблять експериментувати і створювати оригінальні поєднання, шпигуя рибу сухофруктами, горіхами, насінням та ягодами. Ми пропонуємо запекти її, начинивши смородиною. Це неймовірно смачно, незвично і ароматно!
Замість смородини можна брати журавлину, калину, аґрус та іншу кисло-солодку ягоду.
Нам потрібні 2 великі риби-скумбрії, жменю замороженої або свіжої ягоди смородини, прованські трави, сік лимона, чорний перець за смаком. Як бачите, ми не використовуємо сіль: у цьому випадку замість солі виступлять трави і сік лимона. Але ви можете блюдо присолити.
Як поступаємо:
- Рибу ретельно промиваємо, звільняючи перед цим від всіх нутрощів.
- Натираємо травами, перцем і соком лимона.
- Начиняємо ягодами смородини і скріплюємо черевце шпажкою.
- Ретельно «закутуємо» рибу в «шубу» з фольги і викладаємо у форму для запікання.
- Випікаємо при 200 градусах 25-30 хвилин.
Риба прекрасна в теплому вигляді, але особливо смачна у холодному. Ягідки всередині лопаються, і тушка скумбрії наповнюється ягідними соками. Спробуйте, це неймовірно цікаве блюдо, а ще корисне і дієтичне.
Таке блюдо як риба у фользі допомагає привчити до корисного продукту дітей і підлітків, які їдять її неохоче. При бажанні, можна запікати її з гречкою, перловкою, фарширувати чим завгодно і змащувати будь-якими прянощами. Блюдо завжди вийде «пальчики оближеш», якщо вихідний продукт був без вади. Ловіть рибу самі, купуйте в магазинах і готуйте з задоволенням.