Риба в духовці у фользі — 12 рецептів запікання

Риба, запечена з лимоном і оцтом у фользі

Фольга – чудовий винахід. Вона ніколи не окислюється, створює всередині жар, який рівномірний пропекает будь-який продукт, будь то м’ясо або риба. У таку страву немає потреби лити масло, так що дієтологи завжди схвалюють такий спосіб приготування їжі. А ще фольгу можна викинути, не обтяжуючи себе чищенням листа від залишків їжі.

Риба з лимоном у фользі – класика кулінарного жанру. Так будь-яка водоплавна живність виходить чудовою, навіть сама суха і м’ясиста. Люди на дієті часто замінюють лимонним соком сіль і тоді страва виходить ніжним, корисним і легким для засвоєння. З спецій підійде білий перець або суміш прованських трав.

Ми пропонуємо запекти річкового сазана з ніжним білим м’ясом і тонким шаром корисного в усіх відношеннях риб’ячого жиру.

Підготуємо:

  • винний або яблучний оцет (можна взяти звичайний, але в дуже слабкій концентрації) – 3 ст. л.;
  • великий лимон;
  • тушку сазана – 1 кг;
  • рослинна олія для змащування фольги;
  • білий перець горошком, щіпку солі.

Готуємо так:

  • Рибу ретельно чистимо від луски і нутрощів. Розрізаємо на великі стейки і зі всіх сторін обмазуємо шматочки спеціями. Виймати кісточки з сазана досить марудна робота, так що залишимо їх на місці, і будемо виймати по мірі поїдання. Шматочки акуратно викладемо на змащену маслом фольгу.
  • На стейки рівним шаром розподіляємо тонкі кружечки лимона, збризкуємо оцтом.
  • Щільно накриваємо фольгою й запікаємо при 200 градусів 30 хвилин. Риба виходить розвареної, м’якоть легко відходить від кісточок.

Їмо рибку зі свіжою зеленню, листовим салатом, запиваючи молодим «Божоле».

Ефектна подача сазана – порційна. Для цього готуємо кожному їдцю окремий конвертик з рибою, загортаючи в лист фольги по одному шматочку її.

Дивіться також:  Капуста тушкована з м’ясом – 8 рецептів
Прокрутка до верху