Ситне блюдо з картоплею в духовці
Риба з картоплею в духовці – своєрідний варіант смачного пирога, але тільки без тесту. Ми пропонуємо зробити незвичайну запіканку з пюре з консервою або замінити консерви на філе будь-якої білої або червоної рибки.
Підготуємо:
- холодне картопляне пюре – 500 г;
- будь-які рибні консерви (у власному соку!), наприклад, сайру;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- сіль, перець за смаком;
- олія для обсмажування;
- зелень для прикраси.
Фольгу змащуємо олією, викладаємо тонким шаром картопляне пюре. Сайру обсмажуємо з подрібненою цибулею на сковорідці і розподіляємо шар риби зверху картоплі. Накриваємо другим шаром пюре і запаковуємо конвертик. Блюдо запікаємо 20 хвилин в духовці, а за 5 хвилин відкриваємо фольгу і включаємо режим «Гриль». Вийде золотава скоринка, яка додасть запіканці дивно приємний смак. Фінальний штрих – гілочка кропу. Їмо з домашніми соліннями і свіжим чорним хлібом.
Страва готується на швидку руку, тому робити його краще з пюре, що залишилося з вечері. Так час приготування в рази зменшиться.