З грибами і помідорами
Горбуша під «шубкою» з грибів і помідорів — відмінний варіант другої страви на святковий стіл пост. Тушку вибирайте велику, томати – стиглими. Гриби підходять будь-які, але тільки не сушені — аромат таких грибів занадто яскравий, а нам потрібно досягти гармонійного і тонкого смаку.
Необхідні інгредієнти:
- тушка горбуші – 1,2 кг;
- 3 стиглих томатів;
- печериці – 100 г;
- сметана або майонез – 70 г;
- рослинна олія для змащування фольги;
- солодкий цибуля – 1 шт. (або стебло цибулі-порею);
- сіль, білий перець за смаком.
Лайфхак: рибу легко позбавляти від дрібних кісточок пінцетом або щипцями для брів.
- Рибу обробляємо на філе, прибираючи всі кісточки. Викладаємо на лист фольги.
- Помідори і гриби нарізаємо на тонкі скибочки, цибулю подрібнюємо шматочками.
- На горбушу викладемо шари у такій послідовності: гриби, цибулю і томати. Кожен шар солимо, перчимо, змащуємо тонкою сіткою майонезу (або сметани). Останній шар промазуємо соусом трохи більше — він повинен просочити всі інгредієнти.
- Загортаємо фольгу і відправляємо рибу в духовку на 200 градусів. Випікаємо 40 хвилин.
Готову страву не варто відразу різати – риба може розвалитися. Зате злегка охолола, вона чудово обробляється на частини, і шматочки виглядають на зрізі надзвичайно апетитно. Подаємо цю листкову красу з відварною картоплею, присипаним свіжим кропом.