Риба в духовці у фользі — 12 рецептів запікання

З грибами і помідорами

Горбуша під «шубкою» з грибів і помідорів — відмінний варіант другої страви на святковий стіл пост. Тушку вибирайте велику, томати – стиглими. Гриби підходять будь-які, але тільки не сушені — аромат таких грибів занадто яскравий, а нам потрібно досягти гармонійного і тонкого смаку.

Необхідні інгредієнти:

  • тушка горбуші – 1,2 кг;
  • 3 стиглих томатів;
  • печериці – 100 г;
  • сметана або майонез – 70 г;
  • рослинна олія для змащування фольги;
  • солодкий цибуля – 1 шт. (або стебло цибулі-порею);
  • сіль, білий перець за смаком.

Лайфхак: рибу легко позбавляти від дрібних кісточок пінцетом або щипцями для брів.

  • Рибу обробляємо на філе, прибираючи всі кісточки. Викладаємо на лист фольги.
  • Помідори і гриби нарізаємо на тонкі скибочки, цибулю подрібнюємо шматочками.
  • На горбушу викладемо шари у такій послідовності: гриби, цибулю і томати. Кожен шар солимо, перчимо, змащуємо тонкою сіткою майонезу (або сметани). Останній шар промазуємо соусом трохи більше — він повинен просочити всі інгредієнти.
  • Загортаємо фольгу і відправляємо рибу в духовку на 200 градусів. Випікаємо 40 хвилин.

Готову страву не варто відразу різати – риба може розвалитися. Зате злегка охолола, вона чудово обробляється на частини, і шматочки виглядають на зрізі надзвичайно апетитно. Подаємо цю листкову красу з відварною картоплею, присипаним свіжим кропом.

Дивіться також:  Ліверна ковбаса в домашніх умовах – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху