Рецепт запікання в сметанному соусі
Риба в сметанному соусі вийде ще смачніше, якщо змішати сметану з гірчицею і зеленню. Рецепт універсальний і зробить соковитою навіть суху рибу, наприклад, горбушу.
Підготуємо для рецепта:
- середніх розмірів горбушу – 1 шт.;
- сметану – 150 мл;
- гірчицю (можна гостру, «злий») – 3 ст. л. або більше, якщо любите гостре;
- невеликий пучок кропу;
- сіль, перець за смаком.
Дивовижно ніжним сметанною заливці виходить дзеркальний короп. Його можна готувати так само, не додаючи гірчицю.
- Рибу обробляємо на філе, виймаючи кісточку (її можна залишити на суп).
- Сметану змішати з гірчицею.
- Фольгу змащуємо олією, викладаємо на неї присоленную і поперченную горбушу. Заливаємо сметанним соусом.
- Закриваємо конвертик досить щільно.
- Залишилося запекти тушку в духовці при температурі 200 градусів 40-45 хвилин.
Блюдо виходить напрочуд ніжне, смачне як в теплом, так і в холодному вигляді. Якщо рибу порізати шматочками і поставити на святковий стіл – вона «полетить» зі столу першої.