Риба в духовці у фользі — 12 рецептів запікання

Рецепт запікання в сметанному соусі

Риба в сметанному соусі вийде ще смачніше, якщо змішати сметану з гірчицею і зеленню. Рецепт універсальний і зробить соковитою навіть суху рибу, наприклад, горбушу.

Підготуємо для рецепта:

  • середніх розмірів горбушу – 1 шт.;
  • сметану – 150 мл;
  • гірчицю (можна гостру, «злий») – 3 ст. л. або більше, якщо любите гостре;
  • невеликий пучок кропу;
  • сіль, перець за смаком.

Дивовижно ніжним сметанною заливці виходить дзеркальний короп. Його можна готувати так само, не додаючи гірчицю.

  • Рибу обробляємо на філе, виймаючи кісточку (її можна залишити на суп).
  • Сметану змішати з гірчицею.
  • Фольгу змащуємо олією, викладаємо на неї присоленную і поперченную горбушу. Заливаємо сметанним соусом.
  • Закриваємо конвертик досить щільно.
  • Залишилося запекти тушку в духовці при температурі 200 градусів 40-45 хвилин.

Блюдо виходить напрочуд ніжне, смачне як в теплом, так і в холодному вигляді. Якщо рибу порізати шматочками і поставити на святковий стіл – вона «полетить» зі столу першої.

Дивіться також:  Відбивні з курячого філе — 10 рецептів смачного приготування
Прокрутка до верху