Кляр на пиві та гірчиці
Продовжуючи тему алкогольних напоїв, не можна не згадати про кляр на пиві для риби. Ця хмільна рідина робить страву надзвичайно м’яким, а надати йому пікантний смак допоможе гірчиця.
У процесі готування будуть потрібні:
- 200 мл світлого пива;
- 30 г сухої гірчиці;
- яйце;
- 110-120 г борошна;
- 30 мл рослинного жиру;
- сіль;
- сушений або роздавлений часник;
- відповідні приправи.
Послідовність приготування:
- Збити яйце з сіллю і приправами, потім додати суху гірчицю і перемішати до однорідності.
- Додати в суміш рослинний жир, чавлений або сушений часник, а потім почати потроху підсипати муку.
- Коли будуть розбиті всі грудочки, розбавити кляр пивом так, щоб він придбав потрібну в’язкість.
На замітку. Для приготування кляра у відповідності з будь-яким з перерахованих рецептів можна використовувати не тільки пшеничну, але і гречану, кукурудзяну або рисову муку.