Риба в клярі — 11 рецептів приготування

Кляр на пиві та гірчиці

Продовжуючи тему алкогольних напоїв, не можна не згадати про кляр на пиві для риби. Ця хмільна рідина робить страву надзвичайно м’яким, а надати йому пікантний смак допоможе гірчиця.

У процесі готування будуть потрібні:

  • 200 мл світлого пива;
  • 30 г сухої гірчиці;
  • яйце;
  • 110-120 г борошна;
  • 30 мл рослинного жиру;
  • сіль;
  • сушений або роздавлений часник;
  • відповідні приправи.

Послідовність приготування:

  • Збити яйце з сіллю і приправами, потім додати суху гірчицю і перемішати до однорідності.
  • Додати в суміш рослинний жир, чавлений або сушений часник, а потім почати потроху підсипати муку.
  • Коли будуть розбиті всі грудочки, розбавити кляр пивом так, щоб він придбав потрібну в’язкість.

На замітку. Для приготування кляра у відповідності з будь-яким з перерахованих рецептів можна використовувати не тільки пшеничну, але і гречану, кукурудзяну або рисову муку.

Дивіться також:  Смажені кабачки — 12 смачних рецептів
Прокрутка до верху