Риба в клярі — 11 рецептів приготування

Паніровка для риби без яєць

Можна засмажити рибу в паніровці власного приготування, попередньо потримавши її вини. Краще, якщо для цієї страви буде використовуватися філе, а не шматочки тушки.

В процесі приготування знадобляться:

  • 250 мл білого сухого вина;
  • лимонний сік;
  • суміш різної зелені (петрушки, кропу, кінзи, базиліка та інших);
  • 100 г очищених волоських горіхів;
  • 100 г подрібнених сухарів;
  • сіль і перець;
  • рибні приправи;
  • паприка і шафран.

Порядок приготування:

  • Залити шматки риби сумішшю лимонного соку з вином і залишити маринуватися.
  • Помити гілочки зелені, висушити і дрібно порубати.
  • Ввести в зелену масу сухарі, подрібнені ядра волоських горіхів, додати шафран і перемішати.
  • В іншій мисці змішати сіль, чорний перець, паприку і рибні приправи, натерти складом промариновавшееся у вині філе.
  • Обваляти шматочки риби в паніровці і обсмажити до готовності.

Можна зробити це блюдо і по-іншому: розбавити приготовану панірувальну суміш вином, збризнути лимонним соком, всипати трохи борошна, перемішати і використовувати в якості кляру для риби.

Дивіться також:  Курячі ніжки в тісті – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху