Паніровка для риби без яєць
Можна засмажити рибу в паніровці власного приготування, попередньо потримавши її вини. Краще, якщо для цієї страви буде використовуватися філе, а не шматочки тушки.
В процесі приготування знадобляться:
- 250 мл білого сухого вина;
- лимонний сік;
- суміш різної зелені (петрушки, кропу, кінзи, базиліка та інших);
- 100 г очищених волоських горіхів;
- 100 г подрібнених сухарів;
- сіль і перець;
- рибні приправи;
- паприка і шафран.
Порядок приготування:
- Залити шматки риби сумішшю лимонного соку з вином і залишити маринуватися.
- Помити гілочки зелені, висушити і дрібно порубати.
- Ввести в зелену масу сухарі, подрібнені ядра волоських горіхів, додати шафран і перемішати.
- В іншій мисці змішати сіль, чорний перець, паприку і рибні приправи, натерти складом промариновавшееся у вині філе.
- Обваляти шматочки риби в паніровці і обсмажити до готовності.
Можна зробити це блюдо і по-іншому: розбавити приготовану панірувальну суміш вином, збризнути лимонним соком, всипати трохи борошна, перемішати і використовувати в якості кляру для риби.