Риба в мультиварці – 8 рецептів приготування

Як не тільки насолодитися смаком, ароматом і привабливістю приготовленої їжі, але і отримати задоволення від самого процесу створення улюбленої страви? Дуже легко, якщо скористатися широкими можливостями «розумного» кухонного гаджета. Все, як у казці: по щучому велінню, по нашому бажанню — готуйся риба в мультиварці!

Під овочевим маринадом

Для приготування цього корисного страви із пікантним відтінком підійде хек, путасу, минтай або тріска. Запашний маринад з тонкою кислинкою просочить рибу ароматом і соком свіжих овочів.

Склад інгредієнтів:

  • цибулини — 2 шт.;
  • сіль — 20 г;
  • звичайний цукор — 10 г;
  • томат-паста — 150 г;
  • перець болгарський;
  • яблука (неодмінно, кислі) — 2 шт.;
  • філе тріски — 1 кг;
  • масло пісне — 60 г;
  • солодка морква — 2 шт.;
  • горошини перцю (3 шт.), лист лавра.

Спосіб приготування:

  • Для початку займемося маринадом. Встановлюємо програму «Смаження». Вливаємо в чашу мультиварки свіже масло, викладаємо очищені, помиті і нарізані півкільцями цибулини. Безперервно помішуючи, обсмажуємо овочі, поки шматочки не стануть прозорими.
  • В цей же час нарізаємо кружечками або крупно натираємо очищену моркву. З перцю видаляємо насіння, поділяємо плід на 4 частини, потім рубаємо соломкою. Підготовлені овочі приєднуємо до цибулі, продовжуємо процес нагрівання ще 10 хвилин.
  • Зрізаємо з яблук шкірку, дрібно натираємо м’якоть і відправляємо її до інших компонентів страви. Приправляємо продукти сіллю, цукром, томат-пастою, спеціями і не забуваємо все перемішувати. Залишаємо агрегат на тій же програмі, поки овочевий маринад не почне кипіти.
  • Розрізаємо на частини помытое і просушену серветками філе тріски. Ми не станемо обсмажувати рибу, як це робимо зазвичай. У каструлі приладу вже виливає свої духмяні запахи чудовий овочевий маринад, який забезпечить блюдо чудовим смаковим букетом.
  • Кладемо рибу в отриманий склад, повністю занурюючи в нього шматочки філе. Додаємо лист лавра. Включаємо програму «Гасіння», вибираємо на дисплеї час 1 год. Подальший процес відбувається без «людського фактора», тобто, без нас.
  • Коли робота приладу закінчиться, а чаша з їжею охолоне, відправляємо її в холодильник. Риба під маринадом особливо хороша в холодному вигляді. Але це вже питання смаку!

Розкладаємо шматки по тарілках. Перемішуємо вміст чаші і щедро поливаємо кожну порцію ароматним складом.

Риба на пару в мультиварці

Це самий простий, зручний і швидкий спосіб приготування ситного, апетитного і корисного для організму страви. Переконайтеся самі в отриманому результаті!

Список продуктів:

  • зрілі помідори — 2 шт.;
  • олія оливок — 60 мл;
  • лимон;
  • свіжа риба — 500 г;
  • перо цибулі — 5 стрілок;
  • солодка морква;
  • приправи, сіль, спеції;
  • перець мелений;
  • петрушка, кріп — по 1 пучку.

Порядок приготування:

  • Рибу очищаємо від луски, відрізаємо голову і плавники. Потрошимо тушку, миємо під струменем води і добре промокаємо паперовими рушниками.
  • Підготовлений продукт обробляємо сіллю, перцем і спеціями, приправляємо соком лимона і залишаємо на 2 – 3 години в ароматному складі.
  • Добре помиємо всі овочі і столову зелень. Помідори нарізаємо у вигляді тонких слайсів, морква шаткуємо соломкою, дрібно рубаємо свіжу зелень.
  • Змащуємо маслом ґрати парового контейнера мультиварки і викладаємо шматки замаринованной риби, розміщуючи їх трохи віддалік один від одного. Вливаємо на дно чаші кип’ячену воду, включаємо режим «Готувати на пару» і виставляємо час 30 хвилин.
  • Подаємо страву з гарніром з рису і легким салатом з овочів.
Дивіться також:  Печінка яловича в сметані – 5 приголомшливих рецептів

Риба на пару — це ідеальне блюдо-дует, що представляє собою гармонійне поєднання смаків і ароматів різноманітних продуктів.

З картоплею

Гості на порозі, а у нас ще на плиті і «кінь не валявся»? Не проблема. Тушкована риба з картоплею з’явиться з мультиварки раніше, ніж друзі випили по келиху передує застілля аперитиву.

Перелік компонентів:

  • стиглі томати — 3 шт.;
  • маслини або оливки — від 10 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • огірки (солоні або мариновані) — 3 шт.;
  • риба (заморожена або свіжа) — 500 г;
  • цибулина;
  • масло пісне — 40 мл;
  • сметана — 100 г;
  • сіль, зелень, перець.

Процес приготування:

  • Заморожену рибу заздалегідь витягуємо з камери, залишаємо в приміщенні для природного відтавання, потім очищаємо, потрошимо і ріжемо на порційні частини. Голову і плавники видаляємо, а потім використовуємо в інших цілях (наприклад, варимо суп).
  • Цибуля звільняємо від лушпиння і рубаємо півкільцями. Картопля поділяємо на кубики, очищену моркву шаткуємо соломкою, помідори нарізаємо часточками. Включаємо мультиварку на режим «Випічка», вливаємо в чашу свіже масло, викладаємо овочеву нарізку і обсмажуємо її до м’якого стану.
  • Далі приєднуємо подрібнені огірки і тушкуємо 10 хвилин, не змінюючи програму приладу.
  • Додаємо до продуктів картопля, нарізані колечками маслини або оливки, а також шматки риби. Приправляємо компоненти страви сіллю, і при бажанні — перцем. Встановлюємо на 1 годину програму «Гасіння».
  • По закінченні роботи агрегату поміщаємо в чашу нарубану зелень і залишаємо прилад на 15 хвилин на підігріві.

Викладаємо апетитні шматочки на сервірувальну тарілку, красиво розміщуємо поруч картопля з овочами і подаємо страву до столу.

Як приготувати рибу у фользі в мультиварці

Спосіб отримання корисного страви в металевій папері сьогодні став справжнім хітом кулінарного мистецтва. Особливо зручно готувати рибу у фользі за допомогою улюбленого кухонного приладу.

Необхідні продукти:

  • масло пісне;
  • сир — 100 г;
  • цибуля ріпчаста — 3 шт.;
  • стиглі томати — 2 шт.;
  • домашня сметана — 200 г;
  • риба тілапія (філе) — 3 шт.;
  • майонез — 50 г;
  • сіль, приправи.

Особливості приготування:

  • Очищаємо цибулини, нарізаємо їх півкільцями і викладаємо в глибоку тарілку. Додаємо спеції, сіль, майонез і сметану. Добре перемішуємо склад, а потім обволікає їм порційно розділені шматки риби. Відправляємо тилапию на 25 хвилин у холодильник.
  • Формуємо з фольги прямокутник, з країв паперу робимо вертикальні борти. Будуємо таку собі «човник», щоб сік з продуктів не витікав за її межі.
  • Розміщуємо нашу конструкцію на дно чаші, викладаємо у фольгу замариновану рибу, а зверху кладемо часточки помідорів. Посипаємо компоненти страви крупно тертим сиром, закриваємо електроприлад, встановлюємо на 15 хвилин режим «Випічка» і натискаємо «Старт».
Дивіться також:  Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку

Звуковий сигнал агрегату означає закінчення процесу приготування тілапії. Подаємо рибу з улюбленим гарніром або як самостійну страву.

Готуємо з рисом

Найпростіша японська мультиварка спочатку іменувалася електричної рисоваркой і призначалася саме для приготування цього зерна. Сучасний прилад видає та інші страви, але давньої «любові» до рису не змінив.

Перелік продуктів:

  • томати — 300 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • цибулини — 2 шт.;
  • філе морської риби — 400 г;
  • лимон;
  • рис — 250 г;
  • фільтрована вода — 200 мл;
  • масло пісне;
  • сіль, зелень, перець.

Поетапне приготування:

  • Розбираємо рибу. Якщо у нас філе, нарізаємо його порційно, солимо, перчимо, скроплюємо соком лимона і посипаємо нарубаною зеленню кропу з петрушкою. Непогано було б полити заготівлю маслом оливок. Закриваємо продукти і витримуємо в холодильнику не менше години.
  • Подрібнюємо очищені цибулини, зубки часнику і зелень. Включаємо агрегат на режим «Випічка», змащуємо чашу приладу свіжим маслом і підсмажуємо інгредієнти в наступному порядку: на самому початку йде цибулю, а через сім хвилин — інші компоненти страви.
  • Додаємо до овочів добре помитий рис, приправляємо його сіллю і перцем, зверху викладаємо шматки замаринованной риби. Вибираємо програму «Плов» і встановлюємо час 30 хвилин.

Акуратно дістаємо божественно смачна страва і насолоджуємося плодами технічного прогресу.

Рибний пиріг швидкого приготування

Представлену випічку ще іменують «перевертнем». До назви страви потрібно додати будь-який з епітетів — смачний, чудовий, швидкий. Або все разом.

Необхідні компоненти:

  • просеянная борошно — 180 г;
  • свіжий кефір — стакан;
  • картопля — 6 шт.;
  • масло вершкове;
  • цибулина;
  • яйце;
  • банку консервованої риби;
  • сода — 12 г;
  • сіль.

Технологія приготування:

  • Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружечками. Обробляємо чашу мультиварки маслом і викладаємо скибочки овоча на дно, а також бортики посуду (один ряд). Робимо це акуратно, так як оформлені коренеплоди стануть основою для начинки пирога.
  • Виймаємо рибу з банки, добре розминаємо її виделкою і розміщуємо рівним шаром на картопляні пластини. Зверху маємо дрібно нарубану цибулю. При бажанні, його можна попередньо підсмажити.
  • Змішуємо в склянці міксера свіжий кефір, борошно, яйце, сіль і соду, ретельно збиваємо продукти до консистенції тесту для оладок. Заливаємо рибу одержаним складом.
  • Встановлюємо режим «Випічка» і час приготування 1 год. Якщо в нашому приладі немає спеціального влагосборника, обов’язково промокаємо кришку серветками, щоб збирається конденсат не намочив апетитну скоринку вироби.
  • Готову здобу залишаємо на кілька хвилин в чаші, потім накриваємо тарілкою і перевертаємо на неї вміст каструлі.
Дивіться також:  Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті – 10 смачних рецептів

Спробуйте, який ніжний і смачний вийшов рибний пиріг з апетитними золотистими корочками!

Риба, запечена в мультиварці

В якості основного продукту використовуємо скумбрію. Ця риба дуже корисна і особливо для дитячого організму, адже вона здатна зміцнити кістки і зуби, підвищити імунітет і рівень гемоглобіну.

Склад інгредієнтів:

  • свіжа сметана і майонез — 40 г;
  • цибулини;
  • скумбрія — 2 тушки;
  • олія (оливкова або соняшникова);
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Вибираючи рибу, не преминемо «заглянути» в її ясні очі, перевірити чистоту зябер і звернути увагу на блискучу поверхню. Якщо все так — продукт якісний.
  • Відрізаємо голову (вона нам не потрібна), виймаємо нутрощі, поділяємо скумбрію на частини або запікаємо в цілому вигляді. Приправляємо тушку перцем і сіллю.
  • Дрібно шаткуємо очищену цибулину, змішуємо зі сметаною, майонезом і нарубаною зеленню (базиліком, чебрецем, розмарином або фенхелем). Густо змащуємо рибу одержаним складом і викладаємо в чашу мультиварки.
  • Встановлюємо програму «Випічка», вибираємо час приготування: 35 хвилин. Тривалість запікання залежить від потужності кухонного приладу.

Відмінним гарніром до риби стане відварений рис або картопляне пюре. Не страва, а верх блаженства!

Як готувати смажену рибу

Мультиварка не тільки заощадить час, позбавить нас від багатогодинного провітрювання приміщення і прибирання кухні, але і приготує страву з коханою хрусткою скоринкою.

Список продуктів:

  • масло пісне — 100 мл;
  • риба мойва, крижана, палтус або бички — 500 г;
  • борошно — 100 г;
  • сіль, перець.

Методика приготування:

  • При необхідності розморожуємо рибу, очищаємо, потрошимо, моєму і промокаємо серветками. Розрізаємо тушку на шматочки, приправляємо перцем, сіллю і залишаємо на чверть години в такому стані.
  • Просіюємо в миску борошно, в якій обвалюємо кожну частину продукту. Можна зробити це в целофановому пакеті, щоб не бруднити посуд.
  • Залишилося влити в чашу приладу свіже масло і включити режим «Випічка». Прогріваємо жир і викладаємо шматки риби, дотримуючись між ними невелику дистанцію. Готуємо страву півгодини, перевертаючи порції через 15 хвилин після утворення щільної рожевої скоринки.

Подаємо страву з бажаним гарніром і свіжими овочами.

Риба в мультиварці відкрила нову еру в швидкому і економічному приготуванні сніданку, обіду або вечері. Пройде трохи часу, і «розумна» техніка поверне жінці «свободу» від кухонного залежності. Правда, залишається одне питання — а нам це треба? Але поки без докорів совісті насолоджуємося плодами технічного прогресу!

Прокрутка до верху