Риба Вомер – 5 рецептів приготування

Як смачно посмажити на сковороді

У смаженому вигляді м’ясо вомера виходить ніжною і надзвичайно соковитим, а готується риба дуже просто.

Нам знадобляться такі продукти:

  • риба – 3 шт.;
  • куряче яйце – 1 шт. (тим, хто віддає перевагу дієтичне харчування, можна взяти 2 перепелиних);
  • панірувальні сухарі або борошно – 50 р;
  • суміш пряних трав;
  • сіль;
  • часник – 2 головки;
  • пісне масло.

В середньому, за вагою три тушки вийдуть на 1,5 кг. Пам’ятайте про те, що у риби велика голова, і вийде багато відходів.

Процес приготування:

  • Рибу очистіть від шкірки і нутрощів, філе порізати на невеликі шматочки шириною 7 – 10 див.
  • За допомогою віночка збийте яйце до утворення легкої піни.
  • Нагрійте на сковороді олію. Багато шеф-кухаря на цьому етапі пропонують додати подрібнений зубчик часнику і сушені трави. Вони пустять сік в масло, і риба вийде ароматна, з цікавим присмаком.
  • Умочіть кожен шматочок вомера в яйці і панірувальних сухарях, не забудьте підсолити. М’ясо риби саме по собі має солодкуватий смак, поетом
  • Обсмажуйте порції на сковороді без закритої кришки, щоб вийшла смачна, хрустка скориночка. Час обжарювання — 5 – 7 хвилин.

Смажена риба вомер, приготована за цим рецептом, виходить соковитою, зберігає свої корисні властивості. Калорійність страви – 140 Ккал.

Дивіться також:  Як варити холодець? 10 рецептів приготування холодцю
Прокрутка до верху