Як смачно посмажити на сковороді
У смаженому вигляді м’ясо вомера виходить ніжною і надзвичайно соковитим, а готується риба дуже просто.
Нам знадобляться такі продукти:
- риба – 3 шт.;
- куряче яйце – 1 шт. (тим, хто віддає перевагу дієтичне харчування, можна взяти 2 перепелиних);
- панірувальні сухарі або борошно – 50 р;
- суміш пряних трав;
- сіль;
- часник – 2 головки;
- пісне масло.
В середньому, за вагою три тушки вийдуть на 1,5 кг. Пам’ятайте про те, що у риби велика голова, і вийде багато відходів.
Процес приготування:
- Рибу очистіть від шкірки і нутрощів, філе порізати на невеликі шматочки шириною 7 – 10 див.
- За допомогою віночка збийте яйце до утворення легкої піни.
- Нагрійте на сковороді олію. Багато шеф-кухаря на цьому етапі пропонують додати подрібнений зубчик часнику і сушені трави. Вони пустять сік в масло, і риба вийде ароматна, з цікавим присмаком.
- Умочіть кожен шматочок вомера в яйці і панірувальних сухарях, не забудьте підсолити. М’ясо риби саме по собі має солодкуватий смак, поетом
- Обсмажуйте порції на сковороді без закритої кришки, щоб вийшла смачна, хрустка скориночка. Час обжарювання — 5 – 7 хвилин.
Смажена риба вомер, приготована за цим рецептом, виходить соковитою, зберігає свої корисні властивості. Калорійність страви – 140 Ккал.