Риба Вомер – 5 рецептів приготування

Копчений вомер в домашніх умовах

Багато гурмани віддають перевагу їсти копченого вомера. Він ідеально підходить до пляшки холодного пива.

Інгредієнти:

  • риба – 4 шт.;
  • барбарис – 100 г;
  • сіль – 50 р;
  • цукор – 10 г;
  • спеції, трави;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • вода – 0,5 л.

Процес приготування:

  • Щоб риба довго зберігалася, її спершу потрібно трохи підсолити. Візьміть пластиковий контейнер, на дно покладіть зерна барбарису і сухий ялівець (ягоди).
  • У воду додайте сіль, цукор, спеції. Стежте, щоб кристали розчинилися.
  • Залийте розсолом рибу і помістіть її в холодильник на добу.
  • Дістаньте заготівлю, просушіть рушником, рясно змастіть маслом і покладіть на решітку в мультиварці.
  • Виберіть програму «Холодне копчення».
  • Через 1,5 години закуска буде готова.

Так само можна коптити таку рибу на грилі або в спеціальній коптильні.

М’ясо вомера дуже ніжне, абсолютно нежирне, з нього можна приготувати багато смачних страв. Спробуйте повторити наші рецепти – вони сподобаються навіть справжнім гурманам.

Дивіться також:  Фрікасе з курки з грибами – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху