Копчений вомер в домашніх умовах
Багато гурмани віддають перевагу їсти копченого вомера. Він ідеально підходить до пляшки холодного пива.
Інгредієнти:
- риба – 4 шт.;
- барбарис – 100 г;
- сіль – 50 р;
- цукор – 10 г;
- спеції, трави;
- оливкова олія – 20 мл;
- вода – 0,5 л.
Процес приготування:
- Щоб риба довго зберігалася, її спершу потрібно трохи підсолити. Візьміть пластиковий контейнер, на дно покладіть зерна барбарису і сухий ялівець (ягоди).
- У воду додайте сіль, цукор, спеції. Стежте, щоб кристали розчинилися.
- Залийте розсолом рибу і помістіть її в холодильник на добу.
- Дістаньте заготівлю, просушіть рушником, рясно змастіть маслом і покладіть на решітку в мультиварці.
- Виберіть програму «Холодне копчення».
- Через 1,5 години закуска буде готова.
Так само можна коптити таку рибу на грилі або в спеціальній коптильні.
М’ясо вомера дуже ніжне, абсолютно нежирне, з нього можна приготувати багато смачних страв. Спробуйте повторити наші рецепти – вони сподобаються навіть справжнім гурманам.