Риба з картоплею – це ситне блюдо. Чудовий варіант для вечері в колі родини або свята. Змінюючи додаткові продукти, кожен день буде виходити нове страву. Можна запікати в рукаві, готувати в горщику, фользі або просто запікати на деку.
Риба з картоплею в духовці на деку
Щоб приготувати рибу з картоплею необхідно використовувати найпростіші продукти, які доступні кожному.
Інгредієнти:
- філе рибне – 750 г;
- сметана;
- картопля – 950 г;
- зелень – 2 ст. ложки кропу;
- томати – 4 шт.;
- масло – 1 ст. ложка;
- сіль;
- цибуля – 160 г;
- перець;
- трави прованські – 1 ч. ложка;
- сир – 120 р.
Приготування:
- Філе нарізати, потрібні невеликі шматки.
- Підсипати солі.
- Поперчити. Перемішати. Відставити на півгодини.
- Картоплю потрібно форми гуртків.
- Цибуля необхідний кільцями.
- Подрібнити сир. Скористатися сирної теркою.
- Помідори нарізати кружальцями.
- Промазати маслом форму.
- Розкласти картоплю. Використовувати половину складу.
- Підсолити.
- Присипати сіллю.
- Вкрити цибулею.
- Розмістити рибу.
- Присипати кропом.
- Викласти томати.
- Підсолити.
- Вкрити картоплею.
- Промазати сметаною.
- Посипати сирної стружкою.
- До цього моменту духова шафа повинен бути гарячим (190 гр.).
- Помістити форму.
- Запікати годину.
Як запікати у фользі?
Якщо хочете приготувати страву, яка зберігає ніжність філе і просякнуте ароматом спецій, то варто приготувати рибу у фользі. Це відмінне дієтичне блюдо, хороший варіант для обіду. Для приготування використовуйте будь-який вид риби.
Інгредієнти:
- картопля – 13 бульб;
- масло;
- скумбрія – 850 м;
- сіль;
- кріп – 50 г;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- На деку розстелити фольгу. Промазати маслом.
- Картоплю порізати на кільця. Розкласти першим шаром.
- Присипати сіллю.
- Нашаткувати цибулю. Посипати картопляні гуртки.
- Натерти моркву.
- Посипати на цибулю.
- Нарізати скумбрію. Шматочки повинні бути порційними. Якщо не хочете вибирати кісточки з готового блюда, то використовуйте філе.
- Посипати сіллю.
- Щільно загорнути у фольгу.
- Виставити на 200 градусів духовку.
- Пропекти півгодини.
Риба в горщику з картоплею
В горщику блюдо гаситься, пропекаясь рівномірно. Тому страва вийде ароматним, наваристим і дуже апетитним. Завдяки тривалому періоду запікання, продукти, що входять до складу страви насичуються ароматами і просочуються власними соками, створюючи вишуканий смак.
Інгредієнти:
- морква – 2 шт.;
- тілапія – 340 г;
- сіль;
- картопля – 560 г;
- сметана – 55 мл;
- цибуля – 2 шт.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю.
- Морквину перетерти. Використовувати крупного помелу тертку.
- Тилапию промити. Нарізати. Необхідні шматочки. Використовувати філе.
- Картоплю подрібнити. Повинні вийти пластинки.
- Підготувати горщики.
- Викласти картоплю. Підсолити.
- Розмістити рибу.
- Посипати сіллю.
- Вкрити цибулею.
- Посипати морквяної стружкою.
- Залити сметаною.
- Влити воду. Вона повинна частково покрити продукти.
- Накрити кришкою.
- Відправити в духову шафу.
- Запікати годину. Температура 180 гр.
Доповнюємо рецепт різними овочами
Приготувати рибу з картоплею смачно можна з додаванням овочів, які допомагають зробити страву соковитою.
Інгредієнти:
- філе рибне – 950 г;
- чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- картопля – 2100 м;
- масло вершкове – 15 г;
- томати – 3 шт.;
- приправа – 7 г;
- сир – 230 г;
- сіль – 3 ч. ложки;
- майонез – 120 мл
Приготування:
- Нарізати філе. Потрібні довгасті шматки.
- Підсолити.
- Присипати перцем. Відставити. Витримати півгодини.
- Картоплю нарізати. Вийдуть гуртки.
- Томати зробити кільцями.
- Промазати маслом деко.
- Розкласти частину картоплі.
- Підсолити. Присипати перцем.
- Розкласти філе.
- Вкрити томатами.
- Розмістити залишився картоплю.
- Підсолити.
- Промазати маслом.
- Натерти сир.
- Отриманої стружкою обсипати заготовку.
- Запікати близько години.
- Режим виставити на 185 гр.
- Заготівлю поміщати тільки в розігрітий духову шафу.
В сметані в духовці
Якщо любите ніжний вершковий смак, то візьміть на озброєння цей рецепт. Страва з гордістю прикрасить святковий стіл. Головна перевага, що смачна страва не тільки відразу, в гарячому вигляді, але і коли охолоне.
Інгредієнти:
- сметана – 420 мл;
- сіль;
- філе рибне – 570 г;
- вершки – 60 мл;
- перець;
- картопля – 1100 м;
- сир – 120 р.
Приготування:
- Філе нарізати порційними шматками.
- Посипати сіллю.
- Приправити. Розмішати. Настояти чверть години.
- Бульби картоплі, порізати кружальцями.
- Половину помістити на деко.
- Викласти філе.
- Вкрити картоплею.
- Підсолити.
- Змастити сметаною.
- Залити вершки.
- Подрібнити сир. Використовувати крупного помелу тертку.
- Присипати стружкою.
- Запікати годину.
- Режим духової шафи 180 гр.
Червона риба з картоплею в духовці
Якщо ви любите делікатеси, то треба знати, як готувати червону рибу в духовці.
Інгредієнти:
- філе риби – 500 г червоної;
- часник – 3 зубки;
- вершки – 240 мл;
- сіль;
- картопля – 1200 м;
- зелень – 45 г;
- масло вершкове;
- перець;
- лимон – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- сир – 240 р.
Приготування:
- Картопля застосовувати у формі пластинок, товщина яких дорівнює сантиметру.
- Підсипати перець. Присолити. Перемішати.
- Промазати деко вершковим маслом.
- Розкласти картоплю.
- Запікати чверть години. Духова шафа потрібен розігрітий (185 гр.).
- Шматки форелі знадобляться порційні. Нарізати.
- Підсолити. Посипати перцем. Перемішати.
- Порубати зубки часникові.
- Влити яйце в вершки. Збити.
- Закинути часник.
- Розкласти на картоплю філе.
- Залити соус.
- Укрити фольгою.
- Запікати півгодини.
- Нашаткувати зелень.
- Сир натерти.
- Посипати страву зеленню.
- Вкрити стружкою сирної.
- Пропекти сім хвилин.
- Лимон нарізати. Потрібні тонкі кухлі.
- Розмістити на шар сиру.
- Пропекти сім хвилин.
Листкова запіканка
Завдяки запікання, в страва зберігаються соки і корисні речовини, які надають запіканці натуральний смак.
Інгредієнти:
- філе рибне – 750 г;
- сметана – 30 мл;
- картопля – 1100 м;
- кріп – 40 г;
- помідори – 5 шт.;
- олія соняшникова – 25 мл;
- цибуля – 160 г;
- трави прованські – 13 г;
- сир – 130 р.
Приготування:
- Нарізати філе. Шматки повинні бути порційними.
- Підсолити.
- Посипати перцем. Перемішати. Настояти півгодини.
- Картоплю помельчить гуртками.
- Нашаткувати цибулю. За формою вийдуть кільця.
- Помідори подрібнити часточками.
- Порубати зелень.
- Взяти тертку (велику). Натерти сир.
- Промазати маслом деко.
- Розмістити картоплю (половину).
- Присолити. Посипати перцем.
- Розкласти цибульні кільця.
- Вкрити рибою.
- Обсипати зеленню.
- Розмістити помідори.
- Підсолити.
- Розкласти картоплю.
- Підсолити.
- Промазати сметаною.
- Посипати стружкою сирної.
- Запікати годину.
- Духова шафа повинен бути виставлений на 185 гр.
Як приготувати в рукаві в духовці?
Рукав дозволяє зберегти ніжність філе і сік продуктів. Для приготування використовувати свіжоморожений продукт, який приємно пахне, має пружну м’якоть. На рибі не повинно бути патьоків, великого шару льоду і плям.
Інгредієнти:
- цибуля – 2 шт.;
- філе – 650 г;
- сіль;
- майонез – 230 мл;
- приправи;
- картопля – 850 м;
- кріп – 40 р.
Приготування:
- Нарізати картоплю скибочками.
- Лук нашаткувати півкільцями.
- Кріп порубати.
- Нарізати філе. Потрібні порційні шматки.
- Перемішати овочеві компоненти. Додати кріп. Змішати.
- Посипати приправами. Підсолити. Розмішати.
- Викласти в рукав. Помістити зверху філе.
- Зав’язати краю. Зробити проколи.
- Запікати годину.
- Режим духової шафи знадобиться 185 р.