З картоплею в духовці
Можна запекти морську або річкову рибу у фользі з картопляним гарніром.
Для цього потрібні наступні продукти:
- рибна тушка;
- невеликі бульби картоплі;
- трохи солоного свинячого сала;
- лимон;
- сметана;
- сіль і приправи для картоплі і риби.
Як запікати рибу з картоплею в духовці:
- Моєму тушку, відокремлюємо голову, плавники і хвіст, рясно поливаємо заготівлю лимонним соком.
- Змішуємо сметану з сіллю і рибними приправами, наносимо соус на рибу зовні і зсередини.
- Очищаємо картоплини. Робимо на кожній бульбі поперечні надрізи, в які покласти тонкі скибочки свинячого сала. Підсолюємо підготовлені коренеплоди і посипаємо спеціями.
- На великий шматок фольги кладемо рибу і навколо неї розміщуємо картоплю. Обережно загортаємо продукти, кладемо на деко і ставимо в духовку.
Запечену рибу викладаємо на велику тарілку, поруч поміщаємо картопляні бульби, посипані зеленню, прикрашаємо блюдо часточками лимона і подаємо.