Риба, запечена з овочами в духовці – 8 рецептів приготування

Користь риби складно переоцінити. Багатий мінералами і вітамінами продукт повинен обов’язково включатися в щотижневий раціон. Риба, запечена в духовці з овочами, готується швидко. Рибні страви здатні задовольнити навіть найвибагливіших гурманів завдяки великій кількості способів виконання і використання різних продуктових наборів.

Риба, запечена в духовці з овочами на деку

Корисна страва, яка особливо припаде до душі любителям рибки та прихильників правильного харчування.

Для приготування потрібні:

  • 600 г філе минтая;
  • 250 р помідорів;
  • 150 г болгарського перцю;
  • вдвічі більше кабачків;
  • велика цибулина;
  • стопка соняшникової олії;
  • сіль і улюблені спеції.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • Помідори нарізати часточками, кабачки – брусочками, перець – соломкою, цибулю шинкуется великими кільцями.
  • Подрібнені овочі відразу викладаються на деко, де збризкують маслом, солятся і приправляється.
  • Овочеве асорті відправляється в духовку на 20 хвилин при 200°C.
  • Філе минтая натирається улюбленими спеціями і за бажанням взбрызгивается соком лимона.
  • По закінченні половини зазначеного часу овочі перемішуються.
  • Коли закінчиться весь час, тушки риби викладаються на овочі.
  • Блюдо відправляється в духовку на 8 хвилин, після чого рибку з овочами можна розкладати по тарілках і подавати до столу.

Готуємо у фользі

Риба з овочами у фользі, яка допомагає зберегти практично всі корисні якості, готується з:

  • 750 р риби;
  • 5 помідорів;
  • 3 цибулин;
  • ½ Головки часнику;
  • 2 шт. болгарського перцю;
  • 100 г майонезу;
  • зелені, солі і спецій.

У процесі створення:

  • З риби готується філе, яке обсипається сіллю і спеціями.
  • Помідори обливають, після чого ошкурювати і подрібнюються.
  • Цибулини шинкують, з перцю готуються шматочки, а часникові зубчики пропускаються через прес.
  • Фольга змащується майонезом, на який викладається риба, вкривається овочами.
  • Запікається блюдо, загорнуту у фольгу, протягом 40 хвилин при 220°C.
  • Перед подачею рибка притрушивается дрібно рубаною зеленню.
Дивіться також:  Картопля з тушонкою – 6 рецептів приготування

Під овочевим маринадом

Риба під овочами не залишить нікого байдужим завдяки використанню маринаду, який зробить блюдо соковитіше, духмяне і апетитніше.

Будуть потрібні:

  • ½ Кг білої риби;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулини;
  • по 30 г томатної пасти і кореня селери;
  • трохи борошна та соняшникової олії;
  • сіль і спеції.

Спосіб підготовки:

  • Очищена риба нарізати порційними шматочками, які солятся, обвалюються в борошні і обсмажуються до золотистої скоринки.
  • Морква натирається, а цибулина шинкуется тонкими полуколечками.
  • Морквяно-цибульна суміш пассеруется до м’якості замість обсмаженої риби, викладеної на тарілку.
  • У форму для запікання викладаються рибні шматочки, які покриваються овочевий масою з додаванням подрібненого селери.
  • Вміст заливається водою, з розведеною в ній томатною пастою, приправляється, солиться і відправляється під фольгою в духовку на 40 хвилин.
  • Температура в процесі випікання підтримується на рівні 180°C.

Риба, тушкована з овочами в духовці

Оригінальне рибне блюдо з використанням 1 кг картоплі урізноманітнює буденний вечерю і порадує всіх присутніх.

Для виконання рецепта також необхідні:

  • 750 г тріски;
  • цибулина;
  • 100 г майонезу;
  • стопка олії соняшникової;
  • 60 г борошна;
  • сіль і спеції.

Етапи створення полягають у наступному:

  • З очищеного філе тески готуються шматочки, які після обвалювання в борошні обсмажуються до золотистої скоринки.
  • Картоплю нарізати брусками.
  • Цибулина шинкуется кільцями.
  • По листу розподіляється картопля, який солиться і приправляється.
  • Зверху бульби покриваються цибулею і рибою.
  • Блюдо присмачується майонезом і відправляється на 50 хвилин у духовку, розігріту до 180°C.

З додаванням рису

Апетитне і ситне блюдо, для приготування якого достатньо мати під руками:

  • очищеного карася або лина;
  • 100 г рису;
  • стопку соняшникової олії;
  • 3 помідори;
  • 1 шт. болгарського перцю;
  • трохи селери;
  • 5 мл бальзамічного оцту;
  • зелень, сіль і спеції.
Дивіться також:  Стейк з індички – 9 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і в мультиварці

При підготовці ароматною рибки:

  • За очищеної тушці робляться надрізи.
  • В піалі змішуються масло, сіль і спеції, після чого риба натирається заправкою.
  • Перець і селеру нарізати кубиками, а помідори – скибочками.
  • Рис відварюється практично до готовності і відкидається на друшляк.
  • Овочева нарізка змішується з рисом і дрібно нарубаної зеленню, після чого маса викладається на деко, застелене пергаментом.
  • На рисово-овочеву суміш викладається риба.
  • Блюдо взбрызгивается оцтом, накривається ще одним листом пергаменту і відправляється в духовку на 30 хвилин.

Як приготувати з рибного філе

Червона риба чудово поєднується з овочами і стане прекрасною основою для приготування ситного страви.

Необхідно підготувати:

  • ½ Кг філе лосося;
  • 30 мл лимонного соку;
  • середня морква;
  • 150 г цвітної капусти;
  • 100 г зеленого горошку;
  • пучок зелені;
  • сіль, спеції і трохи соняшникової олії.

Покрокова інструкція приготування:

  • Шматок філе промивається, обсушивается і взбрызгивается лимонним соком. Після чого викладається у човник з фольги.
  • Риба притрушивается рубаною зеленню, сіллю і спеціями.
  • Овочі подрібнюються за бажанням кулінара і викладаються по периметру лосося.
  • Риба загортається у фольгу і поставити в духовку для випікання на стандартній температурі на 25 хвилин.

Риба в пергаменті в духовці з овочами

Соковита риба з вітамінним гарніром з овочів – чудовий вечеря або обід в літній спекотний день.

Використовуються:

  • 100 г філе тріски;
  • ½ Цибулини;
  • ½ Морквини;
  • ¼ Кабачка;
  • помідор;
  • трохи соняшникової олії і соєвого соусу.

Для втілення рецепта в життя:

  • Філе нарізати шматочками, які маринуються в суміші олії і соєвого соусу близько 15-20 хвилин.
  • Овочі нарізати соломкою.
  • На пергамент викладаються шари – цибуля, морква, кабачки, філе і томати.
  • Створюється конвертик, який поміщається в духовку, розігріту до 180°C, на 15 хвилин.
Дивіться також:  Печериці по-корейськи – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт з сиром

Ще одна варіація дієтичного страви, для виконання якого необхідно:

  • 700 г філе білої риби;
  • кабачок;
  • 3 помідори;
  • ½ Головки часнику;
  • 30 мл сметани;
  • 200 г сиру;
  • сіль, спеції і оливкове масло.

Щоб приготувати рибу з овочами:

  • Філе нарізати шматочками, які солятся і перчатся.
  • З кабачків готуються кружечки, обжаривающиеся на сковороді.
  • Часник пропускаємо через прес.
  • В піалі змішується часникова кашка і сметана.
  • У змащену оливковою олією форму викладаються філейні шматочки, які обмащуються підготовленим сметанним соусом.
  • Зверху викладаються шари кабачків і кілець з помідорів.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • Блюдо притрушивается сирної стружкою і поміщається в розігріту до 180°C духовку на 25 хвилин.

Таким чином, щоб приготувати живильну і ароматне рибне блюдо з овочами, використавши улюблений сорт риби, досить витратити зовсім небагато часу і сил.

Прокрутка до верху