Користь риби складно переоцінити. Багатий мінералами і вітамінами продукт повинен обов’язково включатися в щотижневий раціон. Риба, запечена в духовці з овочами, готується швидко. Рибні страви здатні задовольнити навіть найвибагливіших гурманів завдяки великій кількості способів виконання і використання різних продуктових наборів.
Риба, запечена в духовці з овочами на деку
Корисна страва, яка особливо припаде до душі любителям рибки та прихильників правильного харчування.
Для приготування потрібні:
- 600 г філе минтая;
- 250 р помідорів;
- 150 г болгарського перцю;
- вдвічі більше кабачків;
- велика цибулина;
- стопка соняшникової олії;
- сіль і улюблені спеції.
Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:
- Помідори нарізати часточками, кабачки – брусочками, перець – соломкою, цибулю шинкуется великими кільцями.
- Подрібнені овочі відразу викладаються на деко, де збризкують маслом, солятся і приправляється.
- Овочеве асорті відправляється в духовку на 20 хвилин при 200°C.
- Філе минтая натирається улюбленими спеціями і за бажанням взбрызгивается соком лимона.
- По закінченні половини зазначеного часу овочі перемішуються.
- Коли закінчиться весь час, тушки риби викладаються на овочі.
- Блюдо відправляється в духовку на 8 хвилин, після чого рибку з овочами можна розкладати по тарілках і подавати до столу.
Готуємо у фользі
Риба з овочами у фользі, яка допомагає зберегти практично всі корисні якості, готується з:
- 750 р риби;
- 5 помідорів;
- 3 цибулин;
- ½ Головки часнику;
- 2 шт. болгарського перцю;
- 100 г майонезу;
- зелені, солі і спецій.
У процесі створення:
- З риби готується філе, яке обсипається сіллю і спеціями.
- Помідори обливають, після чого ошкурювати і подрібнюються.
- Цибулини шинкують, з перцю готуються шматочки, а часникові зубчики пропускаються через прес.
- Фольга змащується майонезом, на який викладається риба, вкривається овочами.
- Запікається блюдо, загорнуту у фольгу, протягом 40 хвилин при 220°C.
- Перед подачею рибка притрушивается дрібно рубаною зеленню.
Під овочевим маринадом
Риба під овочами не залишить нікого байдужим завдяки використанню маринаду, який зробить блюдо соковитіше, духмяне і апетитніше.
Будуть потрібні:
- ½ Кг білої риби;
- 2 моркви;
- 2 цибулини;
- по 30 г томатної пасти і кореня селери;
- трохи борошна та соняшникової олії;
- сіль і спеції.
Спосіб підготовки:
- Очищена риба нарізати порційними шматочками, які солятся, обвалюються в борошні і обсмажуються до золотистої скоринки.
- Морква натирається, а цибулина шинкуется тонкими полуколечками.
- Морквяно-цибульна суміш пассеруется до м’якості замість обсмаженої риби, викладеної на тарілку.
- У форму для запікання викладаються рибні шматочки, які покриваються овочевий масою з додаванням подрібненого селери.
- Вміст заливається водою, з розведеною в ній томатною пастою, приправляється, солиться і відправляється під фольгою в духовку на 40 хвилин.
- Температура в процесі випікання підтримується на рівні 180°C.
Риба, тушкована з овочами в духовці
Оригінальне рибне блюдо з використанням 1 кг картоплі урізноманітнює буденний вечерю і порадує всіх присутніх.
Для виконання рецепта також необхідні:
- 750 г тріски;
- цибулина;
- 100 г майонезу;
- стопка олії соняшникової;
- 60 г борошна;
- сіль і спеції.
Етапи створення полягають у наступному:
- З очищеного філе тески готуються шматочки, які після обвалювання в борошні обсмажуються до золотистої скоринки.
- Картоплю нарізати брусками.
- Цибулина шинкуется кільцями.
- По листу розподіляється картопля, який солиться і приправляється.
- Зверху бульби покриваються цибулею і рибою.
- Блюдо присмачується майонезом і відправляється на 50 хвилин у духовку, розігріту до 180°C.
З додаванням рису
Апетитне і ситне блюдо, для приготування якого достатньо мати під руками:
- очищеного карася або лина;
- 100 г рису;
- стопку соняшникової олії;
- 3 помідори;
- 1 шт. болгарського перцю;
- трохи селери;
- 5 мл бальзамічного оцту;
- зелень, сіль і спеції.
При підготовці ароматною рибки:
- За очищеної тушці робляться надрізи.
- В піалі змішуються масло, сіль і спеції, після чого риба натирається заправкою.
- Перець і селеру нарізати кубиками, а помідори – скибочками.
- Рис відварюється практично до готовності і відкидається на друшляк.
- Овочева нарізка змішується з рисом і дрібно нарубаної зеленню, після чого маса викладається на деко, застелене пергаментом.
- На рисово-овочеву суміш викладається риба.
- Блюдо взбрызгивается оцтом, накривається ще одним листом пергаменту і відправляється в духовку на 30 хвилин.
Як приготувати з рибного філе
Червона риба чудово поєднується з овочами і стане прекрасною основою для приготування ситного страви.
Необхідно підготувати:
- ½ Кг філе лосося;
- 30 мл лимонного соку;
- середня морква;
- 150 г цвітної капусти;
- 100 г зеленого горошку;
- пучок зелені;
- сіль, спеції і трохи соняшникової олії.
Покрокова інструкція приготування:
- Шматок філе промивається, обсушивается і взбрызгивается лимонним соком. Після чого викладається у човник з фольги.
- Риба притрушивается рубаною зеленню, сіллю і спеціями.
- Овочі подрібнюються за бажанням кулінара і викладаються по периметру лосося.
- Риба загортається у фольгу і поставити в духовку для випікання на стандартній температурі на 25 хвилин.
Риба в пергаменті в духовці з овочами
Соковита риба з вітамінним гарніром з овочів – чудовий вечеря або обід в літній спекотний день.
Використовуються:
- 100 г філе тріски;
- ½ Цибулини;
- ½ Морквини;
- ¼ Кабачка;
- помідор;
- трохи соняшникової олії і соєвого соусу.
Для втілення рецепта в життя:
- Філе нарізати шматочками, які маринуються в суміші олії і соєвого соусу близько 15-20 хвилин.
- Овочі нарізати соломкою.
- На пергамент викладаються шари – цибуля, морква, кабачки, філе і томати.
- Створюється конвертик, який поміщається в духовку, розігріту до 180°C, на 15 хвилин.
Рецепт з сиром
Ще одна варіація дієтичного страви, для виконання якого необхідно:
- 700 г філе білої риби;
- кабачок;
- 3 помідори;
- ½ Головки часнику;
- 30 мл сметани;
- 200 г сиру;
- сіль, спеції і оливкове масло.
Щоб приготувати рибу з овочами:
- Філе нарізати шматочками, які солятся і перчатся.
- З кабачків готуються кружечки, обжаривающиеся на сковороді.
- Часник пропускаємо через прес.
- В піалі змішується часникова кашка і сметана.
- У змащену оливковою олією форму викладаються філейні шматочки, які обмащуються підготовленим сметанним соусом.
- Зверху викладаються шари кабачків і кілець з помідорів.
- Сир натирається на крупній тертці.
- Блюдо притрушивается сирної стружкою і поміщається в розігріту до 180°C духовку на 25 хвилин.
Таким чином, щоб приготувати живильну і ароматне рибне блюдо з овочами, використавши улюблений сорт риби, досить витратити зовсім небагато часу і сил.