З французького «суфле», невагоме і пишне блюдо, називається подихом і відноситься до десертів. Рецепт рибного філе в духовці, приємного ніжного смаку, підкорить серця навіть примхливих в їжі діток. Дієтичну тане в роті їжу без кісточок, без проблем приготує кожна мама.
Класичне рибне суфле в духовці, як у садку
Багато малюки не хочуть їсти рибу. Цей класичний рецепт рибного суфле в духовці виходить легким і м’яким.
Необхідні продукти на 4 людини:
- 550 г філе з риби;
- 2 шт. яєць;
- батон;
- 3 ложки молока;
- 1 ложка манної крупи.
Приготування:
- Перемелем блендером намочений молоком хліб з філе.
- Відокремлюємо жовтки і білки.
- З’єднаємо фарш з жовтками. Охолоджені білки збиваємо.
- Додамо манку, посолити, почекаємо 10 хв.
- Важливо! Для пишноти страви з акуратністю введемо піну, додаючи по ложечці, перемішувати від низу догори.
- Для випікання використовуємо силіконові формочки. Запікаємо до зарум’янювання.
- Виймаємо з формочок суфле теплим.
- Подаємо з зеленим горошком, картопляним пюре або з макаронами.
Рибне суфле, як у садку, готово!
Дієтичний рецепт з рисом
Компоненти:
- рис варений – 6 ложок;
- 3 яйця;
- 60 г твердого сиру;
- філе рибне – 200 г;
- сметана – 2 столові ложки;
- цибулина – 1 шт.;
- італійські трави – 2 пучку.
Покрокова інструкція:
- Змішуємо сметану з жовтками.
- Натираємо на тертці сир.
- Цибулю з рибою прокручуємо на м’ясорубці.
- Рибну масу змішуємо з підсоленим і поперченным рисом, сиром і ароматними травами.
- З обережністю з’єднуємо з збитими з сіллю білки.
- Викладаємо в посуд для запікання і поливаємо, сметано — жовткової заливкою.
- Відправляємо в духовку.
Готуємо з рибного фаршу
Дитячі рибні рецепти – це не тільки суфле, котлети і тефтелі. З рибного фаршу роблять мус, пироги, пельмені, запіканки і багато інші страви.
Приготованими заздалегідь і замороженими рибними паличками можна швидко нагодувати дитину, пожарив на сковороді.
Складові рецепту:
- тріска – 600 г філе;
- яйця – 3-4 шт.;
- борошно 130 г;
- панірувальні сухарі – 200 г;
- олія оливкова для смаження.
Приготування по порядку:
- Нарізати філе смужками по товщині 2-3 див.
- Насипати в 3 тарілки: в одній — борошно з сіллю і перцем, другу наповнити панірувальними сухарями, у третій – збиті підсолені яйця.
- Застелити фольгою на дно дека.
- Обвалювати шматочки риби спочатку в борошні, потім в яйці і панірувальних сухарях.
- Розкладати не впритул один до одного.
- Зверху покласти фольгу і витримати в холодильнику півгодини.
- Обсмажити з двох сторін на сковороді в оливковій олії.
- Викласти готові палички на паперовий рушник для видалення зайвого жиру. Можна запекти в духовій шафі.
Рибне суфле в духовці з коров’ячим молоком
Потрібно взяти:
- масло вершкове – половина брикету;
- 1 ложку борошна;
- молока – 500 г;
- горіха мускатного;
- яєць – 3 шт.;
- варену рибу – 500 г;
- вареного рису – 0,5 чашки.
Інструкція приготування:
- Ставимо посуд з маслом в гарячу воду.
- Додамо борошна і молока (надає страві ніжність), перемішаємо.
- Солимо і перчимо.
- Додаємо рибу з жовтками, вареним рисом і змішуємо з білками (збитими).
- Перекладаємо в жаровню на фольгу і запікаємо.
Як правильно приготувати страву в мультиварці
Готуємо рибне суфле для дітей з парою і швидко. Беремо сиру або варену рибу. У другому випадку виходить легке і пористе суфле. Доданий хліб надає страві ситість.
Беремо:
- 200 г сирого філе;
- 200 г білого хліба без скоринок;
- жирне молоко мультиварочный мірний стакан, або вершки;
- яєць 2 шт.;
- масло вершкове 8-10 р.
Покрокова інструкція:
- Збити блендером шматочки рибного філе з сіллю, жовтками, додавши хліб, молоко або вершки.
- Перемішати з окремо збитими білками.
- Налити 2 склянки води в мультиварку.
- В силіконових формах змащених, заповнених на 2/3 об’єму, ставимо рибну суміш на дно контейнера на 15 хв. при варінні на пару».
Варіант для дітей з брокколі
Розглянемо французьке суфле з брокколі, шпинатом і сиром, як у дитячому садку. Рум’яна і хрустка скоринка, незвичайний колір, вершковий смак – хто відмовиться від такої страви?
Нам знадобиться:
- 400 г капусти броколі;
- 1 склянку 20 % вершків;
- твердий козячий сир – 100 г;
- шпинат – 150 г;
- яйця – 4 шт.;
- масло вершкове – 10 р.
Порядок виконання:
- Капусту розбираємо з суцвіттям, наливаємо гарячої води, кип’ятимо 2 хв.
- Подрібнюємо зі шпинатом.
- Вливаємо вершки.
- Викладаємо, солимо і перемішуємо з яйцем і жовтками.
- Додаємо сирну крихту (подрібнюємо сир).
- Обережно вводимо збиті білки, зберігаючи в суміші повітря.
- Розкладаємо по змазаним формочках.
- Запікаємо 30-35 хв. в духовці на 200 градусах.
Рибні страви корисні і поживні, а засвоєння білка відбувається швидше і легше. Навчившись готувати суфле з цього продукту, не доведеться замислюватися про те, чим нагодувати сім’ю. Цікаво буде створювати власні оригінальні рецепти на основі класичного блюда. А дорослі і діти з задоволенням оцінять ніжний смак рибного десерту.