Рибне суфле в духовці – 6 рецептів смачного суфле з риби як у садку

З французького «суфле», невагоме і пишне блюдо, називається подихом і відноситься до десертів. Рецепт рибного філе в духовці, приємного ніжного смаку, підкорить серця навіть примхливих в їжі діток. Дієтичну тане в роті їжу без кісточок, без проблем приготує кожна мама.

Класичне рибне суфле в духовці, як у садку

Багато малюки не хочуть їсти рибу. Цей класичний рецепт рибного суфле в духовці виходить легким і м’яким.

Необхідні продукти на 4 людини:

  • 550 г філе з риби;
  • 2 шт. яєць;
  • батон;
  • 3 ложки молока;
  • 1 ложка манної крупи.

Приготування:

  • Перемелем блендером намочений молоком хліб з філе.
  • Відокремлюємо жовтки і білки.
  • З’єднаємо фарш з жовтками. Охолоджені білки збиваємо.
  • Додамо манку, посолити, почекаємо 10 хв.
  • Важливо! Для пишноти страви з акуратністю введемо піну, додаючи по ложечці, перемішувати від низу догори.
  • Для випікання використовуємо силіконові формочки. Запікаємо до зарум’янювання.
  • Виймаємо з формочок суфле теплим.
  • Подаємо з зеленим горошком, картопляним пюре або з макаронами.

Рибне суфле, як у садку, готово!

Дієтичний рецепт з рисом

Компоненти:

  • рис варений – 6 ложок;
  • 3 яйця;
  • 60 г твердого сиру;
  • філе рибне – 200 г;
  • сметана – 2 столові ложки;
  • цибулина – 1 шт.;
  • італійські трави – 2 пучку.

Покрокова інструкція:

  • Змішуємо сметану з жовтками.
  • Натираємо на тертці сир.
  • Цибулю з рибою прокручуємо на м’ясорубці.
  • Рибну масу змішуємо з підсоленим і поперченным рисом, сиром і ароматними травами.
  • З обережністю з’єднуємо з збитими з сіллю білки.
  • Викладаємо в посуд для запікання і поливаємо, сметано — жовткової заливкою.
  • Відправляємо в духовку.

Готуємо з рибного фаршу

Дитячі рибні рецепти – це не тільки суфле, котлети і тефтелі. З рибного фаршу роблять мус, пироги, пельмені, запіканки і багато інші страви.

Дивіться також:  Рататуй: класичний рецепт і 6 варіантів приготування в домашніх умовах

Приготованими заздалегідь і замороженими рибними паличками можна швидко нагодувати дитину, пожарив на сковороді.

Складові рецепту:

  • тріска – 600 г філе;
  • яйця – 3-4 шт.;
  • борошно 130 г;
  • панірувальні сухарі – 200 г;
  • олія оливкова для смаження.

Приготування по порядку:

  • Нарізати філе смужками по товщині 2-3 див.
  • Насипати в 3 тарілки: в одній — борошно з сіллю і перцем, другу наповнити панірувальними сухарями, у третій – збиті підсолені яйця.
  • Застелити фольгою на дно дека.
  • Обвалювати шматочки риби спочатку в борошні, потім в яйці і панірувальних сухарях.
  • Розкладати не впритул один до одного.
  • Зверху покласти фольгу і витримати в холодильнику півгодини.
  • Обсмажити з двох сторін на сковороді в оливковій олії.
  • Викласти готові палички на паперовий рушник для видалення зайвого жиру. Можна запекти в духовій шафі.

Рибне суфле в духовці з коров’ячим молоком

Потрібно взяти:

  • масло вершкове – половина брикету;
  • 1 ложку борошна;
  • молока – 500 г;
  • горіха мускатного;
  • яєць – 3 шт.;
  • варену рибу – 500 г;
  • вареного рису – 0,5 чашки.

Інструкція приготування:

  • Ставимо посуд з маслом в гарячу воду.
  • Додамо борошна і молока (надає страві ніжність), перемішаємо.
  • Солимо і перчимо.
  • Додаємо рибу з жовтками, вареним рисом і змішуємо з білками (збитими).
  • Перекладаємо в жаровню на фольгу і запікаємо.

Як правильно приготувати страву в мультиварці

Готуємо рибне суфле для дітей з парою і швидко. Беремо сиру або варену рибу. У другому випадку виходить легке і пористе суфле. Доданий хліб надає страві ситість.

Беремо:

  • 200 г сирого філе;
  • 200 г білого хліба без скоринок;
  • жирне молоко мультиварочный мірний стакан, або вершки;
  • яєць 2 шт.;
  • масло вершкове 8-10 р.
Дивіться також:  Східна кухня: особливості і традиції, найпопулярніші страви

Покрокова інструкція:

  • Збити блендером шматочки рибного філе з сіллю, жовтками, додавши хліб, молоко або вершки.
  • Перемішати з окремо збитими білками.
  • Налити 2 склянки води в мультиварку.
  • В силіконових формах змащених, заповнених на 2/3 об’єму, ставимо рибну суміш на дно контейнера на 15 хв. при варінні на пару».

Варіант для дітей з брокколі

Розглянемо французьке суфле з брокколі, шпинатом і сиром, як у дитячому садку. Рум’яна і хрустка скоринка, незвичайний колір, вершковий смак – хто відмовиться від такої страви?

Нам знадобиться:

  • 400 г капусти броколі;
  • 1 склянку 20 % вершків;
  • твердий козячий сир – 100 г;
  • шпинат – 150 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • масло вершкове – 10 р.

Порядок виконання:

  • Капусту розбираємо з суцвіттям, наливаємо гарячої води, кип’ятимо 2 хв.
  • Подрібнюємо зі шпинатом.
  • Вливаємо вершки.
  • Викладаємо, солимо і перемішуємо з яйцем і жовтками.
  • Додаємо сирну крихту (подрібнюємо сир).
  • Обережно вводимо збиті білки, зберігаючи в суміші повітря.
  • Розкладаємо по змазаним формочках.
  • Запікаємо 30-35 хв. в духовці на 200 градусах.

Рибні страви корисні і поживні, а засвоєння білка відбувається швидше і легше. Навчившись готувати суфле з цього продукту, не доведеться замислюватися про те, чим нагодувати сім’ю. Цікаво буде створювати власні оригінальні рецепти на основі класичного блюда. А дорослі і діти з задоволенням оцінять ніжний смак рибного десерту.

Прокрутка до верху